Jendhela, ditumpuk, utawa ditumpuk ing Windows 10


Jendhela, ditumpuk, utawa ditumpuk ing Windows 10

 

Windows 10 kalebu sawetara cara kanggo ngatur windows mbukak kanthi otomatis, nanging rada didhelikake lan mung kanthi siji klik ing taskbar, yen ora ngerti, kita uga bakal terus ora nggatekake.

Contone, nalika mindhah jendhela menyang sisih, sampeyan bisa nampilake windows kanthi misahake layar dadi loro utawa malah papat (kanthi nyeret windows menyang sudhut). Sampeyan bisa nindakake perkara sing padha kanthi ngeklik ing papan kosong ing taskbar lan nggunakake Sijine windows jejer.

Isih pencet tombol mouse nengen, sampeyan bisa milih opsi kasebut nuduhake windows dibandhingke, yaiku cara liya kanggo nyelehake, mbagi layar kanthi padha.

Kanthi trabasan keyboard, sampeyan bisa menet tombol bebarengan Windows + panah munggah kanggo nggedhekake jendhela, penet tombol Windows + panah mudhun kanggo bali jendhela kanthi ukuran paling cilik banjur pencet maneh tombol Windows + panah mudhun kanggo nyilikake jendhela. ing taskbar.

Kanthi program kaya Powertoys kanggo Windows 10, sampeyan bisa ngaktifake fungsi khusus tambahan, kayata nggawe tata letak jendela khusus, kanthi milih ukuran lan bentuk saben jendhela sing mbukak.

Kita isih bisa nemokake akeh atrium trik kanggo ngatur windows ing desktop Windows.

Ing artikel iki, kita nemokake liyane sing migunani, gampang digunakake, lan nggawe desktop kepenak banget: kemungkinan windows cascading, supaya sampeyan bisa mbukak nganti sepuluh utawa luwih sing kasebar ing desktop, ndeleng judhul sampeyan supaya bisa mbayangake. kabeh bebarengan lan milih kanthi cepet.

Ing Windows 10, klik tengen ing taskbar banjur pilih pilihan "Nyalip windows"Kanggo numpuk. Kabeh windows sing ora minimal bakal langsung disusun ing tumpukan diagonal, siji ing ndhuwur liyane, ukurane rata-rata. Bar judhul saben jendhela bakal ditampilake kanthi nyata, saengga gampang ditindakake klik salah sawijining nganggo kursor mouse lan nggawa jendhela ing latar ngarep. Sampeyan uga bisa ngeklik lambang relatif ing taskbar kanggo nggawa menyang latar ngarep.

Sawise air terjun digawe, bisa dibatalake kanthi mencet tombol mouse nengen maneh ing bilah tugas lan milih opsi "Batalake tumpang tindih kabeh windows"Saka menu. Iki bakal ngasilake susunan windows persis kaya sadurunge. Nanging, yen sampeyan mung mindhah siji saka windows sing tumpang tindih, sampeyan ora bisa mbatalake pengaturan kaskade.

Elinga yen fitur Cascading Windows wis dadi pilihan ing Windows 95, nalika sumber daya komputer diwatesi lan resolusi kurang. Tampilan jinis iki mirip banget karo sing dipikolehi, nganti saiki, kanthi menet tombol Windows-Tab sekaligus (dina iki ing Windows 10, tampilan kegiatan bakal mbukak).

 

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

Munggah

Yen sampeyan terus nggunakake situs iki, sampeyan nggunakake cookie. Informasi liyane