teka-teki

Cathetan: kanggo muter versi seluler, muter layar

Cangkriman. Ing ngisor iki kita bakal nuduhake kabeh sing perlu dingerteni kanggo ngerti game sing apik iki. Saka makna etimologis, asal usul, mupangate, jinis teka-teki sing ana uga strategi kanggo ngatasi kanthi luwih cepet.

Indeks()

    Teka-teki: Cara muter langkah demi langkah 😀

    Kangge a Puzzle online gratis, sampeyan mung kudu tindakake pandhuan iki kanthi langkah demi langkah:

    Langkah 1. Bukak browser sing disenengi banjur bukak situs web game Emulator.online

    Langkah 2. Sawise ngetik situs web, game bakal ditampilake ing layar. Sampeyan mung kudu play hit lan sampeyan bisa miwiti milih bedhekan sing paling disenengi. Sampeyan bisa milih gambar sing paling disenengi, lan sawise milihSampeyan uga bisa milih nomer potongan sing bakal diduweni puzzle.

    Langkah 3. Ing ngisor iki sawetara tombol sing migunani. Bisa "Nambah utawa mbusak swara", Wenehi tombol"Play"Lan wiwiti main, sampeyan bisa"Ngaso"lan"Wiwiti maneh"kapan wae.

    Langkah 4. Nglumpukake kabeh potongan supaya gambar sing sampeyan pilih digawe.

    Langkah 5. Sawise ngrampungake game, klik "Wiwiti maneh" kanggo nggawe bedhekan liyane.

    Apa bedhekan? 🧩

    Un teka-tekiPunika a game digawe dening karo sawetara lan macem-macem bagéyan sing kudu disambungake kanggo mbentuk kabèh, umume tokoh, peta utawa foto. Iki game lawas banget. Tanpa mangu-mangu, salah sawijining hobi paling apik kanggo bocah lan wong diwasa. Luwih, nyumbang kanggo pangembangan seri manfaat psikomotor.

    Nanging sapa wae sing mikir teka-teki kasebut bubar ditemokake, dheweke salah. Kaya sing dakkandhakake, dheweke wis tuwa banget. Lan, sepisanan, penemuane kanggo tujuan liyane.

    Asal-Usul Teka-teki ☝️

    peta teka-teki

     

    Sanajan sejarawan durung bisa ujar nalika teka-teki kasebut muncul, ana teori babagan asale.

    Salah siji sing paling ditrima yaiku kartografer Inggris, John Spilsbury, nyipta game kasebut. Supaya para siswa sinau geografi, ing 1760 John nggawe sakumpulan potongan ing saindenging jagad. Bareng, dheweke nggawe peta jagad iki. Nggunakake papan kayu lan stilettos, Spilsbury nyedhiyakake para siswa kanthi nyenengake lan sinau.

    Nanging sawetara ujar manawa teka-teki iki diciptakake dening wong TionghoaTangram Iki dolanan kuna ing China. Mung duwe pitung potongan, nanging ngidini nggawe pirang-pirang gambar. Nanging, beda banget karo teka-teki sing wis biasa.

    Kasunyatane, sawise nggawe Spilsbury, bedhekan kasebut dadi populer banget. Yaiku, digawe kanthi manual, mula larang banget. Mung ana ing Revolusi Industri (1760-1820 / 1840) teka-teki kasebut dadi luwih murah. Iki amarga kemajuan teknologi Revolusi Dheweke nyedhiyakake alat sing dibutuhake kanggo nggawe dolanan luwih cepet lan murah.

    Sajrone Depresi Gedhe (1929), dolanan kasebut ngalami produksi. Malah ana sewaan puzzle kanthi 10 sen sejam! Sing paling penting, masarakat golek kepuasan lan kepuasan nalika dolanan.

    Asal saka tembung Puzzle

    Tembung Puzzle (teka-teki ing Spanyol) dikenal lan digunakake ing saindenging jagad. Asale saka Inggris. ROOT etimologis asale saka basa Latin, saka tembung kriya Latin aku bakal sijine (tegese sijine).

    Cara nggawe bedhekan: Tips

    Pilih bedhekan sing paling cocog

    Indikasi umur ing bungkus kasebut migunani, nanging ora bisa digunakake minangka kriteria sing terisolasi. Uga pikirake keakraban anak sampeyan karo game iki. Yen bocah ora duwe pengalaman sadurunge, wenehi pilihan kanggo model kanthi bagean sing luwih sithik, nganti wis biasa.

    Duwe lingkungan sing cocog kanggo dipasang

    Sawise teka-teki wis dituku, mula penting pilih konfigurasi sing cocog kanggo kumpulan. Luwih becik, papan kasebut kudune sepi, ing kana ora ana akeh wong.

    Elinga yen kegiatan iki mbutuhake akeh konsentrasi lan gangguan utawa gerakan sing gedhe banget bisa ngganggu. Yen dipikirake, luwih becik milih pojok ruangan utawa kamar liyane sing duwe meja gedhe.

    Kajaba iku, penting banget kanggo ngemot emosi lan ora nyebar nalika sampeyan tekan omah, amarga bisa ilang, sing bakal nyebabake frustasi. Bayangake, sawise dina pengabdian, sampeyan bakal nemokake manawa gambar kasebut durung lengkap.

    Gunakake template minangka pandhuan

    Nggunakake pandhuan minangka referensi minangka saran sing ora bisa diabaikan. Umume, dolanan kasebut dhewe nggawa reproduksi gambar sing bakal dirakit.

    Tindakake model iki supaya bisa diakses kabeh wong sing nulungi proses perakitan, supaya bisa ngrujuk nalika duwe pitakon. Yen ngono, manungsa waé sing rinci bisa nggawe prabédan lan kacepetan ngrampungake.

    Miwiti potongan sudhut

    Tips pungkasan yaiku nemtokake strategi majelis paling apik. Ing pangertèn iki, disaranake miwiti karo sudhut, sing potongan duwe sisih lurus. Kanthi cara iki, sampeyan bisa ngetrapake ukuran pungkasan gambar.

    Yen jumlah potongan akeh banget, sing paling gedhe ing donya nggabungake sawetara kesan sing nyengsemake 40 ewu potongan , blok block uga bisa dadi alternatif sing apik, luwih-luwih yen ana bocah sing melu. Saben wong bisa tanggung jawab kanggo potongan cilik lan banjur wong diwasa dadi tanggung jawab kanggo nggabungake.

    Meh cedhak pungkasan, kita menehi pedoman liyane: meksa pas ing antarane potongan-potongan kasebut minangka sikap sing ora perlu. Yen sampeyan ngerti manawa ora komplementer, goleki alternatif liyane supaya ora ngrusak.

    Mupangate dolanan puzzle😀

    Mupangat teka-teki

     

    Sampeyan mesthi wis krungu babagan mupangat teka-teki. Cara dolanan jinis iki kanggo stimulasi otak iku apik banget lan pungkasane ngasilake mupangate kanggo wong sing umure beda-beda.

    Ngumpulake potongan cilik lan bisa mbentuk panel ing pungkasan yaiku a olahraga kognitif sing apik banget kanggo wong tuwa, wong diwasa, bocah enom lan bocah-bocah, utamane sing lagi melu pendidikan.

    Umume, bedhekan kasebut apik kanggo memori lan yen ditrapake ing sekolah, utamane ing pendhidhikan awal kanak-kanak, iki gampang ndadekake sinau. Apa sampeyan pengin ngerti luwih lengkap babagan kaluwihan nggunakake alat iki ing sekolah, apa aturane utawa kaluwihan apa kanggo wong sing seneng teka-teki? Terus maca.

    1- teka-teki ngrangsang otak

    Kontribusi utama teka-teki utama yaiku level intelektual, amarga bedhekan kasebut ngrangsang otak. Mula, ing pangembangan katrampilan kognitif iku mupangate gedhe banget.

    Kagiyatan kasebut nduwe pengaruh langsung marang kemampuan bocah kanggo ngrampungake masalah, tambah mikir lan nambah katrampilan. Pengetahuan babagan nomer, warna, wujud, peta, papan, lalu lintas, lan akeh bidang ilmu liyane bisa dirangsang.

    2- Teka-teki apik kanggo memori

    Aspek liyane sing cocog nggunakake bedhekan yaiku sing cocog memori . Kontribusi iki penting kanggo wong sing duwe masalah gandhengane lali.

    Mula, kedadeyan kasebut kanggo nemokake potongan sing pas kanggo saben wong nggawe informasi nglumpukake babagan format lan pasangane. Apa sampeyan bisa mbayangake nyisipake kegiatan iki kanggo wong tuwa sing duwe masalah memori?

    3- Puzzle nggawe koordinasi motor

    Ana fase bocah sing kudu dikembangake bocah cilik. Tangan lan driji isih durung ngerti jarak lan manipulasi obyek.

    Mula, teka-teki sing dituju para pamirsa cenderung stimulasi koordinasi motor sanajan bocah cilik . Nyoba nyocogake bagean cilik menyang sisih liyane minangka insentif sing apik kanggo ngontrol gerakan tangan, mripat, lan tangan.

    Nanging, bedhekan kasebut kudu diadaptasi karo umur tartamtu bocah, kanthi potongan sing luwih gedhe, luwih warna lan sisipan sing gampang banget. Iki uga ditrapake kanggo wong diwasa utawa wong tuwa sing ngalami kesulitan koordinasi.

    4 - Puzzle nggawe interaksi sosial

    Periode sekolah minangka tahap adaptasi kanggo bocah-bocah. Pembentukan kanca lan identifikasi klompok lan pemahaman masarakat minangka tujuan penting kanggo bocah sekolah.

    Lan kanggo nggayuh tujuan iki, ing teka-teki minangka alat sing apik kanggo sosialisasi . Sajrone dolanan, bocah bisa sesambungan, kolaborasi, saingan, nelukake, debat, nuduhake sukses lan kegagalan karo kabeh kelas.

    5- Teka-teki nyengkuyung pemahaman

    Dolanan iki uga nyengkuyung pemahaman bocah sekolah. Kemampuan kanggo ngamati, mbandhingake, nganalisis lan nyintesis ide minangka aset sing bakal nyedhiyakake pendhidhikan kanggo saben bocah .

    Keuntungan kasebut tuwuh nganti remaja lan diwasa, minangka kualitas sing larang banget ing bidang profesional. Pemahaman babagan perusahaan akeh kesempatan pasar bisa diwiwiti nalika bocah, kanthi stimulasi sing pas.

    Jinis teka-teki🧩

    Ing pasar, bedhekan kasebut duwe sawetara versi. Lan kudu dielingi manawa bisa duwe macem-macem dimensi lan ora mung sing dipasang ing permukaan sing lurus lan ing siji dimensi.

    Jinis teka-teki sing paling tradisional yaiku: Kubus bedlam, kubus tenung, kubus jumlah, Pentaminos lan Tangram. Temokake rincian liyane babagan model Puzzles iki:

    Kubus Bedlam

    Kubus bedlam

    Game iki kalebu 13 lembar sing bentuké kotak sing sampurna.Iki bedhekan sing diciptakake dening Bruce Bedlam. Gunggunge, ana telung telulas potongan sing digawe saka kubus. Gagasane yaiku nggawe kotak 4 x 4 x 4 lan kreatif, amarga tantangane yaiku golek salah siji saka luwih saka 19 ewu cara kanggo nindakake.

    Rubik Cube

    Rubik Cube

    Versi iki paling populer ing antarane teka-teki ing format 3D.

    Kubus tenung minangka kenalan lawas kita. Jeneng resmi yaiku Rubik Cube, jeneng sing ngurmati panemune, Ernő Rubik saka Hongaria. Iki digawe ing taun 1974 lan lair gedhe - menangake penghargaan game taun iki. 1980-an minangka puncak teka-teki iki, sing saiki isih nyebar.

    Jumlah Cube

    teka-teki soma

    Yaiku kubus poliethelin sing dadi kubus.

    Iki minangka jinis teka-teki bentuke liyane. Iki digawe dening Piet Hein, sing nggawe sawise mlebu kelas mekanika kuantum. Game kasebut nggunakake pitung persagi poliethelin sing dadi kubus 3 x 3 x 3. Potongan-potongan kasebut luwih saka 240 bentuk perakitan.

    Dipenthang

    pentamin

    Teka-teki iki nduwe limang kothak disusun kanthi cara sing beda-beda. In total, ana 12 format Pentaminó. Teka-teki iki menehi inspirasi menyang game komputer Tetris utawa Rampart. Game iki menehi inspirasi marang Tetris sing misuwur.

    Tangram

    tangram

    El tangram Isine mung pitung potongan sing bisa wujud luwih saka 5,000 tokoh.

    Iki puzzle utawa jigsaw luwih tradisional, dibandhingake karo bentuk sing luwih akeh dikomersialake saiki. Dheweke lair ing China kanthi pitung potongan lan bareng-bareng ngasilake sawetara tokoh. Ensiklopedia ngandharake manawa bisa nglumpukake luwih saka 5,000 tokoh. Tanpa mangu-mangu, inspirasi kanggo game puzzle kanthi dimensi populer saiki.

    Curiosities

    • El teka-teki paling gedhe jenenge "Keith Haring: retrospektif kaping pindhoNduwe 32,256 lembar, ukuran udakara 5.44mx 1.92m lan kemasane bobote 17kg.
    • Reproduksi lukisan "Konvergensi"dening Jackson Pollock dianggep minangka salah sawijining teka-teki paling angel kanggo digabung.
    • Ing taun 1997, ing Peru, klompok gerilya Movimento Revolucionario Tupac Amaru nyerang omah duta besar Jepang, kanthi luwih saka 72 sandera lan frustasi karo negosiasi kasebut, dheweke njaluk 2,000 potongan teka-teki. Iki supaya para sandera bisa duwe hobi lan ora kaku karo negosiasi.
    • Ing taun 1933, teka-teki kasebut wiwit dadi karton. Paling penting, nggawe luwih murah, malah ngasilake dodolan udakara 10 yuta seminggu!

    Game liyane

    Ninggalake balesan

    Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

    Munggah

    Yen sampeyan terus nggunakake situs iki, sampeyan nggunakake cookie. Informasi liyane