Sudoku

Sudoku yaiku game sing katon kaya puzzle nomer. Ngrangsang alesan logis-matematika lan mikir strategis. Kaping pisanan bisa uga katon angel banget, nanging sampeyan bakal bisa ndeleng kanthi latihan sethithik, ngerti strategi sing cocog, saben dina bakal luwih gampang lan nyenengake.

Indeks()

    Sudoku: carane muter langkah demi langkah 🙂

    Sampeyan bakal nemokake a kothak ageng sing dipérang dadi sawetara kothak cilik, lan kothak cilik kasebut diklompokake dadi kothak tengah. Saben kothak medium duwe 9 kothak cilik ing njero.

    Tujuane game yaiku ngisi kothak kosong kanthi nomer, saengga:

    • Kabeh garis (horisontal) duwe kabeh nomer saka 1 nganti 9, tanpa mbaleni.
    • Kabeh kolom (vertikal) duwe kabeh nomer saka 1 nganti 9, tanpa mbaleni.
    • Kabeh kothak tengah dheweke duwe kabeh nomer saka 1 nganti 9, tanpa mbaleni.

    Apa sing diarani Sudoku?

    Ing basa Jepang sing apik, jeneng sing kabeh wis dingerteni ora liya yaiku nyederhanakake ukara "suji wa dokushin ni kagiru", apa artine"nomer kudu unik"Lan nuduhake pastime angka sing gampang banget kanthi instruksi sing gampang banget sing tujuane ngisi kabeh kothak kosong kanthi urutan angka sing teratur. Sing mbutuhake logika lan alesan kanggo resolusi kasebut.

    Sejarah Sudoku 🤓

    crita sudoku

     

    Sanajan jenenge, sudoku ora digawe ing Jepang, panemuan kasebut disebabake dening matématikawan Swiss Leonhard Euler. Ing abad XVIII, nyipta apa sing diarani "kothak latin", game sing tokoh kudu ditampilake mung sepisan ing saben baris lan ing saben kolom. 9 larik lan 9 kolom dadi populer nalika wiwit diterbitake ing AS. Ing taun 1970-an.

    Ana ing 1984, nalika wong Jepang Maki Kaji ketemu game kasebut. Sawise bali menyang negarane, Kaji nambah game (Dheweke menehi nomer pitunjuk, sing wis ana ing kothak kasebut, lan nggawe kesulitan kanthi beda, mbaptis lan dadi demam ing antarane kanca-kanca negara: saiki Jepang duwe luwih saka 600,000 majalah khusus ing Sudoku.

    Ing sisih Kulon, judi dadi edan ing taun 2005. Langkah kapisan ditindakake ing taun 1997, nalika wong Selandia Anyar Wayne Gould ngunjungi Jepang, ngerti babagan Sudoku lan nggawe program komputer kanggo game kasebut, dirilis ing taun 2004. 8 wulan kepungkur, gaweyane game wiwit diterbitake saben dina dening koran The Times, sing banjur diterusake karo persaingan ing saindenging jagad.

    Jinis Sudoku

    jinis sudoku

    Jinis sudoku saliyane sing konvensional:

    • Diagonal: Kanggo muter, sampeyan kudu netepi aturan sing padha karo Sudoku tradisional, yaiku ngrampungake kabeh kothak kanthi nggunakake nomer saka 1 nganti 9, tanpa pengulangan ing garis horisontal lan vertikal. Aspek sing paling apik ing teka-teki sudoku iki yaiku, saliyane nyambungake garis vertikal lan horisontal, sampeyan kudu nggawe loro diagonal tengah dadi X, kanthi angka saka 1 nganti 9 lan ora bisa mbaleni maneh.
    • Ora tetep: duwe aturan sing padha karo klasik, kajaba kothak ora teratur.
    • Kakuro: Dolanan kakuro ora angel banget, sanajan dianggep luwih rumit tinimbang sudoku. Tujuane yaiku nyelehake angka saka 1 nganti 9 kanthi cara supaya ora diulangi kanthi urutan garis lan urutan kolom, mula jumlah nomer (kanthi horisontal utawa vertikal) padha karo titik sing gegandhengan .
    • Pembunuh: iku kombinasi saka Sudoku lan Kakuro. Mula, ana wilayah sing diwatesi nganti ora ana nomer sing bisa dibaleni lan jumlah sing kudu menehi nilai sing dituduhake.
    • Megasudoku: sampeyan kudu nggawe digit 1 nganti 12 supaya mung ditampilake sapisan ing saben baris, kolom, lan kothak. Mirip karo sing tradisional, nanging ana telu nomer maneh.
    • Minisudoku: Beda karo sing tradisional kanthi kasusun saka jumlah kothak sing luwih cilik.
    • Multisudoku: Iki kasusun saka sawetara teka-teki sudoku sing dadi siji.

    Tips kanggo ngatasi Sudoku 🙂

    sudoku giff

    Babagan sing kudu ditindakake kanggo miwiti ngrampungake Sudoku yaiku pilih format kanggo nuntun (baris, kolom utawa kothak). Yen sampeyan ora milih mung siji lan nyoba nindakake kabeh sekaligus, sampeyan bisa mungkasi lan mbingungake kabeh, sing bakal luwih suwe ing game kasebut.

    Contone, kayata, sampeyan milih miwiti mutusake kanthi baris. Banjur sampeyan bakal nganalisa baris horisontal pisanan lan ndeleng nomer sing wis ana lan sing ilang. Isi kothak kosong karo nomer sing ilang, mbayar manungsa waé kanggo nomer ing kolom kanggo mesthekake ora mbaleni maneh.

    Sawise ngrampungake baris pisanan, bukak baris kapindho lan baleni prosese. Deleng nomer apa sing wis ana lan sing endi sing ilang kanggo diwiwiti. Yen sampeyan ora duwe nomer 1 ing baris nomer loro, bukak kothak kosong pisanan lan tulis 1. Banjur deleng kolom kanggo kothak kasebut. Yen nomer 1 wis ana ing kolom kasebut, copot banjur tulis nomer 1 ing alun-alun liyane. Elinga yen sampeyan kudu mriksa manawa sampeyan ora mbaleni nomer sing wis ana ing alun-alun.

    Tindakake irama iki nganti pungkasan, lan sampeyan bisa nggawe game Sudoku. Pungkasane, dadi luwih angel golek papan sing cocog karo angka kasebut tanpa mbaleni maneh, nanging ana wae sing nyoba ngganti nomer papan supaya luwih gampang.

     

    Sudoku: strategi 🤓

    Mangkene sawetara tips lan strategi sing gampang kanggo mbantu sampeyan ngrampungake teka-teki Sudoku.

    Kanthi Merek

    Nggunakake tandha, sampeyan bisa nggunakake tips sing gampang banget (lan malah jelas):

    Nomer tunggal

     

    Ing titik apa wae, delengen game kanthi tliti kanggo sel sing mung duwe angka siji ing tandha. Iki nuduhake manawa ana mung siji kemungkinan sel kasebut.

    Nomer sing didhelikake wae

    Asring digoleki, sampeyan bisa nemokake "nomer didhelikake mung". Nomer iki ora mung ditampilake ing tandha. Iki mung calon sing bisa larik, baris utawa kothak 3x3, mung katon ing tengah nomer liyane. Deleng gambar ing sisih:

    Ing gambar iki, sampeyan bisa ndeleng manawa nomer 1 lan 8 mung ditampilake sapisan ing kisi 3x3. Iki nuduhake manawa kudu diselehake ing posisi kasebut.

    gambar sudoku 2

    Pasangan jomblo

    1. Yen sampeyan nemokake pasangan nomer sing padha mung ing tandha klompok (baris, kolom utawa kothak), tegese pasangan iki kudu katon ing rong sel kasebut. Deleng gambar ing ngisor iki:

    Gambar Sudoku 4

    2. Ing gambar iki, kita deleng yen angka 1 lan 3 katon dhewe ing rong sel, mula kudu digunakake ing sel kasebut. Kita ora ngerti nomer apa ing saben sel. Nanging, kita ngerti manawa angka 1 lan 3 ora bisa ditampilake ing sel kosong liyane. Mula, kita mung duwe siji kasempatan.

    Gambar Sudoku 4

    Ora ono label🤓

    Kanggo sing ora pengin nggunakake merek, kita bakal nerangake strategi sing gampang lan migunani banget.

    Garis nyebrang

    Teknik garis salib bisa uga bab pisanan sing dipelajari nalika main Sudoku. Pemain sinau kanthi nindakake, amarga iku gampang lan dhasar.

    Ing pamuter kasebut, pemain kudu milih nomer (biasane sing paling populer ing game) lan nggambar garis imajiner ing garis lan kolom sing ana nomer kasebut.

    Ing conto ing ngisor iki, kita milih nomer 9. Kita nemokake kabeh papan sing ana lan nggambar garis imajiner ing garis lan kolom kanggo nunjukake yen nomer 9 ora bisa dilebokake ing posisi kasebut. Sawise rampung, kita tandhani posisi gratis ing ijo.

    gambar sudoku 5

    Wigati : Penting, dicathet yen sawetara sel kosong, sanajan ora ngilangi garis imajiner, ora ditandhani gratis amarga duwe nomer 9 ing kisi 3x3 sing padha.

    Kanthi ndeleng posisi gratis, kita bisa ndeleng manawa ing kothak 3x3 tengah mung ana siji posisi gratis kanggo nomer 9, mula kita bisa nyelehake ing posisi kasebut.

    Sawise rampung, kita mbaleni proses garis imajinasi kanggo nomer sing saiki wis diselehake. Priksa asile:

    gambar sudoku 6

    Maneh kita kudu nganalisa posisi gratis kanggo nggoleki gerakan anyar. Kaya sing bisa dideleng, ing kothak tengah ngisor mung ana siji posisi bebas. Banjur kita bisa nyelehake nomer 9 lan mbaleni prosedur ing ndhuwur.

    gambar sudoku 7

    Wektu iki, siji posisi bebas muncul ing pojok kiwa ngisor, mula kita nyelehake 9 ing posisi kasebut lan terusake strategi kasebut.

    gambar sudoku 8

    Saiki kita bisa ndeleng manawa kita duwe papat posisi gratis kanggo nomer 9, ora ana sing unik ing kothak 3x3 sing ana. Mula, kita ora ngerti ing endi papan 9 nggunakake strategi iki dhewe.

    Salah sawijining cara yaiku pilih nomer anyar lan baleni strategi iki sing wis diterangake. Sampeyan bisa uga bisa ngisi sebagian besar sel kanthi nggunakake strategi iki.

    Saiki sampeyan duwe sawetara strategi, seneng-seneng lan olahraga otak kanthi muter Sudoku.🙂

    Aturan Sudoku

    Tujuan game

    Sudoku minangka game sing mbutuhake wektu lan pamikiran, nanging yen sampeyan ngerti aturane, mula gampang dimainake.

    Sudoku umume kasusun saka tabel 9x9, sing digawe saka 9 kisi, sing duwe 9 sel masing-masing.

    Gagasan utama game yaiku pemain sampeyan kudu ngisi tabel kanthi nomer saka 1 nganti 9, tanpa ana baleni angka ing baris utawa kothak sing padha.

    Yen sampeyan ngetutake kabeh aturan kasebut lan bisa ngisi tabel, mula game bakal menang!

    Strategi game

    Tabel Sudoku dirancang kanggo duwe solusi siji Lan kaya ngono, lumrahe yen kita ora bener kaping pisanan.

    Amarga alasan sing padha, umume pemain seneng nulis nomer ing potlot supaya bisa dibusak yen nggawe kesalahan.

    Pesenan

    Saran liyane sing kudu dipikirake yaiku nggunakake merek dagang. Miturut merek, tegese nulis macem-macem kemungkinan ing saben sel. Yaiku, yen sel bisa duwe nomer 3 lan 9, sing paling becik yaiku nuduhake (kanthi ukuran cilik) nomer loro lan ngatasi sisa tabel, nganti jumlah sing cocog karo sel kasebut bisa digayuh.

    Ing sawetara versi Sudoku, tandha cilik iki wis kalebu ing tabel, kanggo nggampangake resolusi. Ing versi sing wis kalebu tandha, ana sawetara trik sing bakal mbantu ngrampungake teka-teki:

    Nomer tunggal

    Yen ing tabel Sudoku (kanthi tandha) sampeyan mung nemokake nomer ing sak sel, iki minangka sinyal yen mung ana siji kemungkinan sel sing padha, yaiku, sampeyan kudu langsung nyelehake nomer kasebut ing sel.

    Nomer sing didhelikake wae

    Kadhangkala Sudoku bisa dadi game rumit, nanging ana trik sing bisa mbantu kita ngerteni game kasebut. Contone, ing game sing ana merek, kita kadang nemokake sing diarani "nomer didhelikake mung".

    Nomer iki ora mung ditampilake ing sel (diiringi nomer liyane), nanging mung calon sing ana ing baris, kolom utawa kothak 3x3.

    Yaiku, yen ing kothak 3x3, contone, nomer 3 katon lan ora katon ing sel liyane kothak kasebut, mula minangka indikator manawa nomer 3 kalebu ing sel sing padha.

    Pasangan jomblo

    Anggere sampeyan nemokake pasangan nomer sing padha mung ing tandha kothak 3x3, tegese pasangan iki kudu kudu ana ing rong sel iki, siji-sijine pitakonan sing ana ing kene yaiku bakal ana siji ing endi wae.

    Ora ono label

    Yen versi Sudoku ora nggawa tandha utawa yen ora pengin nggunakake tandha, ana strategi liyane sing gampang banget kanggo mbantu sampeyan nguwasani game iki.

    Garis nyebrang

    Teknik garis salib digunakake kanthi umum, amarga saka gampang banget panggunaan. Dumadi ing pilih nomer sing paling asring ditampilake ing kabeh tabel lan gambar (nganggo potlot supaya ora bingung) baris ing baris lan kolom sing ana gandhengane karo nomer sing padha.

    Sawise nggambar kabeh baris, banjur menyang tahap menehi tandha sel sing ora ditutupi ing garis sing padha. Banjur, dianalisis grid 3x3 sing ora duwe nomer 9 lan sing duwe spasi (ora dilintasi) kanggo nyelehake.

    Sawise rampung, pilih nomer liyane lan baleni strategi sing padha, nganti kabeh sel diisi. Pungkasane, sampeyan kudu mriksa manawa ana nomer sing mbaleni ing baris utawa kothak sing padha. Yen ora ana nomer baleni, mula game bakal menang.

    Main wektu lan kangelan

    Ora ana wektu maksimal kanggo saben teka-teki Sudoku, lan saben pemain bisa seneng game kasebut kaya sing dikarepake.

    Game Sudoku bisa beda-beda antarane 5 lan 45 menit, nanging kabeh gumantung karo pengalaman pamuter lan level kesulitan game. Sacara sederhana, game kasebut dadi angel, luwih akeh pertimbangan sing dibutuhake, mula game kasebut bakal luwih suwe.

    Minangka kanggo kangelan, biasane eksplisit ing judhul situs web utawa majalah. Ana game sing gampang kanggo pamula lan angel banget kanggo pemain sing luwih berpengalaman. Kanggo para ahli, level sing luwih angel bisa uga nantang, amarga level kasebut bakal katon simetris banget, sing nomer kasebut bisa dibayangke. Mula, saliyane alesan dhasar, sampeyan uga butuh strategi tartamtu.

    Lan artikel kasebut bakal rampung. Sugeng rawuh! Saiki sampeyan ngerti carane muter Sudoku, utawa paling ora sampeyan duwe cukup pengetahuan kanggo ngatasi teka-teki iki!

    Game liyane

    Ninggalake balesan

    Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

    Munggah

    Yen sampeyan terus nggunakake situs iki, sampeyan nggunakake cookie. Informasi liyane