Parcheesi

Parcheesi. Dikasihi dening generasi saka wong ing saindenging jagad, parchis minangka game board sing nyenengake lan nyenengake kanthi gamblang. Ayo ndeleng Sejarah lan penasaran ing Parcheesi.

Indeks()

    Parcheesi: carane muter langkah demi langkah 🙂

    Apa Parcheesi? 🎲

    Game Parcheesi minangka game board sing ora prelu dikenalake. Wetan game tradisional Sampeyan mesthi dadi pilihan sing apik kanggo nggawa bocah-bocah lan wong diwasa ing omah utawa ing ruangan njaba.

    Aturan Parcheesi 

    1. Kothak ora bisa bali, dheweke mung bisa maju kanthi arah jarum jam, lan kanggo mlebu omah pungkasan, sampeyan kudu nggulung nomer sing tepat sing dibutuhake.
    2. Yen nomer sing metu luwih gedhe tinimbang sing dibutuhke lan pawn mindhah lawang ing alun-alun pungkasan, sampeyan kudu muter papan maneh.
    3. Pemain yaiku padha ganti kanggo muter dadu.
    4. Kanggo nyopot kertu saka omah utawa kothak wiwitan, peserta kudu entuk nomer 5 (ing sawetara panggonan nomer 6). Nganti saiki, sampeyan kudu tetep ing alun-alun kasebut lan terus muter.
    5. Sing nomer 6 yaiku Grail Suci Parcheesi, kayadene ngidini potongan maju 6 kothak lan muter dadu maneh.
    6. Yen sampeyan muter nganggo dadu telu 6 saurutan, pion sing pungkasan dipindhah yaiku diukum karo bali menyang alun-alun wiwitan, papan sing ana pion nalika wiwitan game.
    7. Ing Parcheesi, Ora diidini luwih saka 2 lembar ing papan sing padha ing papan.
    8. Yen ana rong potongan ing alun-alun sing padha, digawe "menara" utawa "penghalang" mblokir persilangan warna liyane.
    9. Alangi mung bisa dicopot dening sing nggawe. Yen pemain iki nggulung 6 ing mati, dheweke bakal dipeksa mbongkar strukture, mindhah salah sawijine pion ing menara kasebut.
    10. Yen ana wong sing nggulung dadu lan pungkasane mlebu ing papan sing padha karo kanca, kanca sing apes iki kudu bali menyang wiwitan. Gerakan iki diarani "mangan lawan".

    dado

    Sejarah Parcheesi 🤓

    Sejarah ujar game sing bakal nuwuhake Parcheesi lair ing India jaman biyen, ing tengah abad kaping XNUMX.

    Disebut Pachisi , biyen dimainake ing terkenal Guwa Ajanta , dununge ing negara bagian Maharashtra.

    guwa ajanta

    Perwakilan pertama katon ing lantai lan tembok guwa, yaiku digunakake minangka papan.

    Penasaran yaiku amarga saka patung-patung lan lukisan guwa sing diwiwiti Abad kaping XNUMX SMSaiki, kompleks arsitektur iki arupa telung puluh loro guwa minangka Situs Warisan Dunia UNESCO. A kudu ndeleng papan wisata kanggo sapa wae sing ngunjungi India.

    asal saka Parcheesi

     

    Penasaran liyane, sing ditandhani ing crita lawas, minangka cara sing "interaktif" luwih cilik tinimbang kaisar India Jalaluddin Muhammad Akbar diciptakake kanggo main Pachisi. Pokoke nggawe versi langsung game, ngganti potongan ing papan karo wanita saka harem.

    Parcheesi lan macem-macem jeneng

    Amarga kabeh apik rampung disalin, ing pungkasan abad kaping XNUMX, kanthi koloni Inggris, Pachisi njupuk langkah pertama ing luar negeri.

    Ora suwe sadurunge penjajah Kekaisaran Inggris ngenalake game kasebut menyang Inggris, ing endi, sawise sawetara adaptasi, kanthi resmi jenenge Ludo (basa Latin kanggo "game") lan mulane dipatenake ing taun 1896.

    Sing dingerteni wiwit saiki yaiku game kasebut "lunga" lan, sajrone plancongan, Ludo lan varian kasebut entuk popularitas ing pirang-pirang negara ing saindenging jagad, kanthi macem-macem jeneng.

    Contone, ing Jerman, Ludo diarani "Mensch ärgere dich nicht", Sing artine kaya"Kanca aja nesu", Lan duwe jeneng sing padha karo basa Walanda, Serbo-Kroasia, Bulgaria, Ceko, Slowakia lan Polandia, sing luwih dikenal kanthi jeneng chinese ("The Chine (s) e").

    mensh

    Ing Swedia, misuwur minangka "Fia", Jeneng asale saka tembung Latin fiat, sing artine"dadi ngono wae".

    Variasi umum jeneng kasebut yaiku "Fia-spel"(Fia game) lan"Fia med knuff”(Fia karo nyurung). Ing Denmark lan Norwegia, sing aneh banget, jeneng Ludo disimpen.

    6 pamuter ludo

     

    Ing Amerika Utara, diarani, kaya ing Spanyol, Parcheesi. Nanging ana uga variasi sing digawe dening macem-macem merek, sing dikenal minangka Nuwun sewu! lan Alangan.

    Lan ing Spanyol, kita kabeh ngerti kasebut Parcheesi.

    Penasaran ing Parcheesi 🎲

    Kanggo kabeh abad

    Thanks kanggo aturan sing cukup gampang sing gampang dielingi, game Parcheesi cocog kanggo kabeh abad, bocah-bocah bisa main bareng-bareng utawa kulawarga liyane. Sing paling umum yaiku 2 nganti 4 pemain sing main, nanging uga bisa nemokake varietas sing main loro utawa luwih pemain. Ing kasus iki, warna ditambahake ing warna abang, biru, kuning lan ijo tradisional.

    Game balap

    Kanggo wong-wong sing bisa ngalahake keajaiban iki lan ora ngerti tenan babagan apa, Parcheesi minangka game board sing bisa dimainake 2, 3 utawa 4 pemain (ing kasus iki bisa mbentuk pasangan).

    Papan Parcheesi kothak lan ditandhani salib, kanthi saben tangan salib kasebut beda warna (biasane abang, kuning, ijo lan biru).

    papan ludo

     

    Saben pemain kudu nggawe 4 potongan, diarani "pawns"Utawa"jaran", Rampungake babak ing papan lan tekan kothak final sadurunge liyane.

    Kripik ludo

    Minangka? Dolanan dadu! Pancen bener, Parcheesi minangka game keberuntungan, nanging ora kalah nyenengake.

    Rong game umum

    Parcheesi lan Angsa

     

    Sampeyan wis ngerti manawa muter papan ing game iki uga kalebu Game Angsa. Uga saka kaping pindho, nanging kanthi desain sing beda banget yaiku Game Parchis y Gloria kita. Diilhami dening dongeng klasik kaya "Semut lan Belalang"Utawa"Rubah lan Gagak”Ngidini bocah luwih saka 3 taun seneng-seneng karo rong game. Bagéyané awujud jaran.

    Game liyane

    Ninggalake balesan

    Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

    Munggah

    Yen sampeyan terus nggunakake situs iki, sampeyan nggunakake cookie. Informasi liyane