Operator seluler sing duwe Internet paling cepet ing 4G LTE?


Operator seluler sing duwe Internet paling cepet ing 4G LTE?

 

Ing Italia, jaringan seluler ngalami pangowahan gedhe dibandhingake jaman biyen lan sawise gabung antarane loro saka papat operator Internet seluler utama, Wind lan telu, kita entuk lapangan operator Iliad, sing regane murah nggawe persaingan hebat karo operator tradisional liyane (luwih saka 3 yuta pangguna sajrone setengah taun). Nanging ing antarane operator kasebut Sing endi sing kudu sampeyan pilih adhedhasar kacepetan sambungan Internet sampeyan? Gampang nampa janji palsu pariwara lan grafis sing ditawakake operator dhewe (asring palsu) lan arahake operator sing salah kanggo kutha utawa wilayah sing kita urip.

Yen pancene pengin dingerteni operator seluler sing duwe Internet paling cepet ing 4G LTE Ing wilayah kita, sampeyan wis entuk pandhuan sing cocog: ing kene kita bakal nuduhake kabeh tes independen sing ditindakake dening pihak katelu utawa pangguna saka operator liyane, supaya sampeyan bisa ngerti kanthi tepat manawa ana jangkoan sing apik ing dalan sing kita urip (penting duwe kacepetan sing apik) lan kacepetan apa sing bisa dipikolehi karo operator sing dipilih.

Waca Dhewe: Aplikasi tes jaringan data seluler

Indeks()

    Operator Internet paling cepet ing LTE

    Ing bab-bab ing ngisor iki, kita bakal nuduhake tes sing ditindakake dening pihak katelu kanggo mriksa kacepetan sambungan Internet seluler ing saindenging negara lan, kanggo wong-wong sing pengin ngerti kacepetan ing kutha utawa ing dalan sing dipanggoni, kita uga bakal nuduhake alat kasebut kanggo bisa nindakake tes kanthi mandiri, tanpa kudu tuku SIM dhisik. Nalika semana Kita mung bakal ndeleng teknologi 4G LTE, isih nyebar lan bisa menehi kacepetan kanthi meh ing kabeh skenario (mung 5G mung ing kutha-kutha gedhe).

    Tes awak independen

    Yen kita pengin ngerti manawa operator Italia paling apik kanthi kacepetan rata-rata ing jalur seluler, kita bisa ndownload lan nganalisis PDF sing ditawakake SpeedTest, sing saben taun menehi jaringan seluler paling cepet ing Italia.

    Miturut grafik lan data sing dilaporake panelitian iki, jaringan LTE paling cepet ing Italia yaiku Angin Tre kanthi skor total 43,92 (pemenang penghargaan Speedtest). Meh ditemokake 10 poin ing mburi TIM kanthi 32,95 poin, Iliad kanthi 31,34 poin lan buntut kejutan Vodafone, sing entuk tes kanthi skor mung 30,20. Data kasebut nyedhiyakake akeh kejutan sing nyebabake akeh klise: Wind Tre dadi pemimpin utama lan ngalahake TIM (sing mesthi dianggep paling apik ing Italia) lan Vodafone ambruk banget, uga dikalahake dening Iliad (tekane pungkasan).

    Kanggo nggabungake data kasebut lan interpretasi kanthi bener, kita kudu mikir liyane awak independen kanggo tes kacepetan, yaiku ngomong OpenSignal (pamilik aplikasi sing misuwur). Kanthi ngakses kaca cuplikan broadband, kita bisa ndeleng wilayah Italia utama, mbandhingake jangkoan kabeh operator ing kutha-kutha, pinggiran lan pedesaan.

    Kanthi nganalisa denah kanthi tliti, bisa dingerteni manawa Fastweb lan TIM tampil apik ing meh kabeh skenario (utamane ing pinggiran kutha), WindTre rangking nomer loro ing kutha lan dominasi ing deso lan Vodafone uga ing operator iki paling ala (yen wilayah kutha Lombardy lan Sisilia ora dikatutake). Operator Iliad ilang saka grafik iki, ora dianggep kanggo nyoba (bisa uga bakal dipasang ing mbesuk).

    Cara nyoba jaringan sampeyan kanthi cepet

    Kita ora pengin ngetutake saran pangujian independen lan pengin "nutul" kacepetan jaringan ing wilayah utawa omah? Ing kasus iki, disaranake sampeyan nggunakake jangkoan lan peta kacepetan sing ditawakake menyang Nperf, kasedhiya ing situs web resmi.

    Saka situs iki, cukup milih operator kanggo nyoba lan verifikasi jangkoan jaringan (LTE lan LTE Advanced) lan kacepetan nyata sing dilaporake dening tes sing ditindakake pangguna. Sawise sampeyan milih operator, klik Jangkoan jaringan utawa dheweke Kacepetan download Kanggo milih tes sing bakal ditindakake, coba gunakake peta ing ngisor iki kanggo nemokake kutha, wilayah utawa dalan sing kita urip utawa ing ngendi kita pengin nyoba, uga nggunakake kolom telusuran sing kasedhiya ing sisih kiwa ndhuwur peta. Piranti iki bisa migunani banget kayata kita kudu tuku omah utawa nyewa anyar, saengga bisa mriksa operator sing apik lan prelu ngganti SIM nalika njaga nomer kasebut, kaya sing dingerteni ing pandhuan. Cara nindakake portabilitas nomer lan ngganti tawaran telpon.

    Utawa, kita bisa nggunakake aplikasi OpenSignal, kasedhiya gratis kanggo Android lan iPhone.

    Kanthi nginstal aplikasi iki lan nyedhiyakake kabeh ijin sing dibutuhake, kita bakal bisa verifikasi jangkoan LTE lan kacepetan internet seluler kanggo dalan utawa wilayah apa wae ing Italia; kanggo nerusake, sing kudu dilakoni yaiku mbukak menu ing sisih ngisor Mapa, ngenteni deteksi posisi kita banjur pencet ing sisih ndhuwur menu Kabeh 2G / 3G / 4G, kanggo mbukak kunci menu ing endi sampeyan bisa milih operator seluler kanggo nyoba lan jinis jaringan (kanggo tes iki disaranake sampeyan mung ninggalake item kasebut 4G).

    KESIMPULAN

    Kanthi tes organisasi independen lan tes sing bisa ditindakake nganggo komputer utawa smartphone, kita bisa kanthi cepet nemokake operator Internet paling apik ing wilayah kasebut, supaya bisa navigasi kanthi cepet, tanpa mlebu ing jebakan lan pariwara sing Operator asring menyang televisi utawa radio. Tes independen ujar Wind Tre minangka operator ponsel paling apik ing Italia, nanging asil iki kudu ati-ati: luwih becik mriksa kanthi jangkoan kanthi pribadi lan priksa manawa bisa urip apik ing omah utawa kantor.

    Yen nggoleki jaringan seluler sing luwih cepet, kita kudu fokus ing 5G, sing durung nyebar nanging level sing luwih dhuwur tinimbang 4G; kanggo ngerti luwih lengkap, kita bisa maca pandhuan Cara verifikasi jangkoan 5G.
    Yen kosok balene, kita golek cara kanggo verifikasi jangkoan serat optik kanggo garis tetep, disaranake sampeyan maca artikel Cakupan serat kanggo TIM, Fastweb, Vodafon, WindTre lan liya-liyane mi Serat Optik Terbaik: mriksa jangkoan lan tawaran.

    Ninggalake balesan

    Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

    Munggah

    Yen sampeyan terus nggunakake situs iki, sampeyan nggunakake cookie. Informasi liyane