Scribble

Scribble . Ningkatake kosa kata nganggo basa apa wae yaiku tugas sing mbutuhake dedikasi. Kepiye yen, kanggo mbantu tugas sing angel iki, sampeyan bisa ngerti motivasi game sing nyenengake lan super kompetitif? Babagan Scribble, game tembung Amerika, digawe ing taun 1930 lan wiwit diterjemahake menyang 22 basa.

Indeks()

    Scribble: carane muter langkah demi langkah? 🙂

    Kanggo muter backgammon online gratis, mung  tindakake pandhuan langkah demi langkah iki :

    langkah 1  . Bukak browser sing disenengi banjur bukak situs web game emulator.online.

    langkah 2  . Sawise ngetik situs web, game bakal ditampilake ing layar. Sampeyan kudu milih jeneng kanggo muter. Yen pengin, sampeyan uga bisa milih gambar. Klik " Dolanan "   lan sampeyan bisa miwiti muter, pilih kanggo muter karo mesin utawa   main karo kanca siji utawa luwih.

    Langkah 3. Ing ngisor iki sawetara tombol sing migunani. Sampeyan bisa " Nambah utawa mbusak swara ", pencet" Play "tombol lan wiwiti muter, sampeyan bisa" ngaso "Lan" Baleni meneh "sawayah-wayah.

    Langkah 4.   Kanggo menang game, sampeyan kudu nggawe tembung ing papan. Saben aksara duwe skor . Sapa sing entuk poin paling akeh ing pungkasan game bakal menang.🙂

    Langkah 5.    Sawise ngrampungake game, klik   "Wiwiti maneh"   kanggo miwiti maneh.

    Apa Scribble? 🤓

    coretan giff

    Scribble minangka game board sing para pemain (2-4) nyoba nambah poin kanthi mbentuk tembung sing gegandhengan , nggunakake watu huruf ing papan sing dipérang 225 kothak .

    Riwayat coretan 😀

    riwayat coretan

    Akeh wong sing percaya yen panemu Scribble yaiku  James brunot  lan  Helen Brunot , nanging nyatane, dudu ide kasebut  panemu Scribble yaiku Alfred Butts , arsitek saka Poughkeepsie, ing Negara Bagian New York.

    Taun iku 1931 , lan kaya akeh sing nganggur, Butts duwe akeh wektu. Dheweke mutusake nggawe game anyar sing gumantung karo keberuntungan lan sebagian skill.

    Alfred Mosher Butts, dheweke maca kaca ngarep koran New York Times kanggo ngetung sepira kerepe surat tartamtu ing basa Inggris (nanging dheweke nyuda kedadeyan "S" saengga game kasebut ora bakal gampang banget), lan dianugerahi nilai kanggo saben adhedhasar langka.

    Ora perlu papan amarga ubin disusun miturut skema tembung silang. Dheweke menehi jeneng game iki  lexicon .

    Aplikasi paten dheweke ora ditampa, uga para produsen game ora kasengsem, mula ing taun 1938, dheweke ngowahi game kasebut kanthi nambah a  15 x 15 papan  kanthi kothak skor dhuwur lan a pitung jubin lectern (fitur sing isih ana). .

    Dheweke uga ngganti jeneng dadi  Criss-Crosswords , nanging sepisan maneh ing  Kantor Paten  lan produsen game ora pengin ngerti apa-apa. Sawise ngrampungake sawetara, dheweke bali menyang tugas sadurunge dadi arsitek.

    Évolusi Scribble ️

     

    Ing taun 1948, James Brunot , pamilik salah siji saka sawetara game, ujar manawa dheweke gelem nyoba kanggo pasar kanthi sukses. Kanggo ngganti hak cipta,  Brunot entuk hak paten kasebut .

    Aku wis nyebar maneh kothak hadiah, nyederhanakake aturan, lan  ganti jeneng dadi  Scribble , kang  dadi merek dagang ing taun 1948 lan ing Great Britain ing taun 1953 .

    Makarya saka omah, dheweke adol luwih saka 2,000 game ing taun 1949. Ing taun 1952, kabar saya rame lan adol wiwit munggah, nalika Brunot arep nyelehake andhuk.

    Jack Strauss, manajer ing department store Macy, main nalika plancongan. Nalika bali, dheweke takon marang departemen game kanggo ngirim sawetara, nanging ora ana saham.

    Macy wiwit ndhukung upaya promosi kasebut, lan amarga Brunot ora bisa terus munggah karo peningkatan penjualan, mula ana lisensi produksi  Selchow & Righter . Hak-hak ing njaba Amerika Serikat, Kanada lan Australia didol menyang JW Spears, perusahaan Inggris. Aplikasi paten Inggris pisanan digawe mung ing taun 1954.

    Versi sing beda-beda dibutuhake kanggo macem-macem basa amarga frekuensi huruf lan malah aksara dhewe bisa beda-beda (contone, Spanyol duwe huruf LL lan CH). Luwih saka 100 yuta game wis didol ing 29 basa. James Brunot tilar donya ing taun 1984 lan Alfred Butts ing taun 1993.

    Aturan game 📏

    carane main coretan

    Aturan kasebut mesthi gumantung karo sapa sing sampeyan mainake lan meh ora bakal dileksanakake.

    • Scribble bisa dimainake nomer antara loro nganti patang pemain .
    • Ana papan kothak kanthi sisih 15 kothak.
    • Saben wong bakal duwe pitung huruf kanggo saben babak.
    • Game kasebut diwiwiti yen sampeyan njupuk surat sing paling cedhak karo A utawa A.
    • Saben aksara duwe angka kanthi nilai sing cocog.
    • Papan kasebut ngemot kothak sing nikelake regane huruf utawa tembung, yen huruf utawa tembung kasebut ngluwihi nilai kasebut. Nilai kasebut bisa tikel utawa kaping telu.
    •  Yen pemain bisa nggawe tembung nggunakake pitung huruf ing tangane, dheweke kanthi otomatis ngetung 50 poin .
    • Ing Scribble, ora mung babagan nggawe tembung, strategi yaiku nglumpukake poin kanthi huruf lan kothak sing apik.
    • Sawise pamindhahan kaping pisanan, pemain kudu nggunakake paling ora siji huruf sing wis ana ing papan game.
    • Game kasebut bakal rampung nalika surat game rampung lan kabeh pemain wis pindhah pungkasan. Titik sing saben pemain tetep ing tangan dikurangi saka jumlah total.

    Penasaran ✅

    carane main coretan

    • Yen kabeh potongan Scribble sing diproduksi nganti saiki diselehake, bisa nggawe garis terus-terusan bisa ngubengi Bumi kaping wolung.

    • Loro prajurit kepepet ing celah ing Antartika ing taun 1985. Dheweke terus main Scribble suwene 5 dina, nganti dheweke ditulungi.

    • Statistik ujar manawa 30,000 game Scribble diwiwiti saben jam kepungkur.

    • Basa pungkasan sing diprodhuksi Scrabbrle yaiku Welsh, versi sing diwiwiti ing taun 2006.

    • Diperkirakan paling ora ana sayuta game sing ilang ing saindenging jagad.

    • Ing taun 1993, Kamus Scribble resmi Amerika Utara nglarang kabeh fitnah lan fitnah ras.

    Game liyane

    Ninggalake balesan

    Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

    Munggah

    Yen sampeyan terus nggunakake situs iki, sampeyan nggunakake cookie. Informasi liyane