Mandalas

Mandalas Iki minangka desain sing narik kawigaten wong akeh lan pancen nguntungake. Kaping pisanan, kudu ngerti manawa nggawe gambar sing bentuke bunder iku wis tuwa banget.

Cathetan mandala pisanan diwiwiti saka abad kaping XNUMX, ing wilayah Tibet. Uga nyebar ing pirang-pirang negara liyane ing Timur, kayata India, China lan uga ing Jepang. Ing kabeh panggonan, tembung mandala yaiku a ekspresi asale saka basa Sanskerta , sing tegese bunder. Umume digunakake ing ritual agama utawa minangka bentuk konsentrasi nalika tapa.

Ing artikel iki, sampeyan bakal ngerti luwih lengkap babagan sejarah seni kuno iki sing isih nganti saiki lan nemokake apa mupangate kanggo awak lan pikiran. Uga amarga wis umum ditemokake buku kanggo pewarna lan tato sing makili jinis mandala sing paling macem-macem.

Indeks()

    Apa mandala? ☸️

    mandalas asale

    Mandala minangka tembung saka basa Sanskerta, sing dianggep basa mati lan tegese bunder. Nanging, nganti saiki, basa Sansekerta dianggep minangka salah sawijining saka 23 basa resmi India, amarga pentinge kanggo agama Hindu lan Buddha.

    Dadi, mandalas minangka desain saka bentuk geometris konsentris . Yaiku, berkembang saka pusat sing padha. Wiwit wiwitan, gambar kasebut diarani yantras , yaiku tembung sing asale saka basa-basa sing digunakake ing semenanjung Hindustani kanggo instrumen. Yaiku, mandala dheweke minangka sarana kanggo nggayuh tujuan tartamtu lan dudu tujuane dhewe. 

    Tujuane tujuane kanggo ngrubah miturut saben budaya sing diamati. Umume, mandala dadi konsentrasine kanggo meditasi. Ora mung konsentrasi ing bentuk, nanging konstruksi nggambar sing paling penting.

    Wangun kasebut bisa digawe kanthi macem-macem bahan, nanging mesthi ana warna-warni. Cara sing paling umum kanggo nggawe mandala yaiku liwat tinta warna ing kertas utawa kanvas. Nanging, sawetara candhi Buddha tetep duwe tradisi nggawe mandala nganggo wesi utawa kayu.

    Ana cara liya kanggo nggawe mandala sing luwih khusus, sing ditindakake para biksu Buddha ing sawetara kuil ing saindenging jagad. Ing candhi kasebut, para biksu wis nyinaoni seni nggawe mandala kanthi wedhi warna sajrone taunGambar bisa mbutuhake wektu pirang-pirang jam utawa pirang-pirang dina kanggo rampung lan nalika gambar rampung, langsung musnah. Mung banjur bahan sing di buwang dibuwang ing kali. Seni iki nggambarake manawa kabeh perkara ing urip mung sawetara.

    Ana ing endi lan kapan digawe? 🤓

    Mandalas

    Cathetan kaping pisanan nggawe mandalas wiwit tanggal Abad kaping XNUMX, ing wilayah sing dununge Tibet . Wiwit wiwitan, gambar digunakake ing agama Buddha minangka bentuk konsentrasi lan pitulung kanggo tapa.

    Ing periode sing padha mandala uga ditemokake ing wilayah India, China lan mengko ing Jepang, kayata, ora mung ing agama Buddha, nanging uga ing agama Hindu lan uga ing Taoisme, ing endi simbol yin lan yang dianggep mandala .

    Nanging, kabeh agama nganggep gambar kaya ngono suci , sing asring nggambarake bunder urip. Ing sawetara aspek agama Buddha, mandala digambarake minangka istana para dewa lan mula suci.

    Nanging, sanajan cathetan resmi pisanan asale saka Wétan, ditemokake yen pribumi saka bawana Amerika uga nggunakake bentuk geometris konsentris ing ritual. Utamane ing kultus sing gegandhengan karo penyembuhan. Antarane abad kaping XNUMX lan XNUMX, greja wiwit nggunakake gambar ing seni suci lan kaca patri ing penting bangunan .

    Ing wektu sing padha, ide alkimia nyebar, ing kana atusan ilmuwan sinau babagan cara ngowahi bahan. Mandalas uga kalebu ing iki, amarga gambar kasebut ditampilake ing pirang-pirang teks hermetik sing ditulis nalika semana. Mula, dingerteni manawa manungsa pancen mesthi duwe kepinteran tartamtu babagan cara nggawe gambar, sing nganti saiki.

    Apa tegese?

    mandhal asli

    Kaya sing wis diandharake, terjemahan harfiah saka tembung mandala saka basa Sanskerta yaiku a bunder. Lingkaran iki digunakake wiwit pirang-pirang atus taun kepungkur makili lakune urip utawa uga istana para dewa sing kudu dihormati. Nanging, iki bisa beda-beda gumantung saka budaya lan budaya.

    Contone, ing agama Hindu mandala digunakake kanggo makili urip miturut desain alam semesta. Ing kene, dheweke nuduhake integrasi lan harmoni ing kabeh perkara sing kudu ditindakake.

    Ing agama Buddha, dheweke kuat instrumen semedi amarga dheweke duwe katrampilan narik kawigaten babagan bentuk lan warna. Ing agama, isih bisa digunakake kanggo makili ringkesing urip, nalika wis siyap nganggo wedhi lan papan padunungane para dewa.

    Ing budaya Taoist, filsafat yin yang nggunakake representasi mandala dhewe. Ing kene, gabungan loro simbol kasebut wujud lan nggambarake keseimbangan sing kudu dijaga ing kabeh aspek urip. Nanging ing kutha-kutha sadurunge dijajah, ana indikasi manawa gambar kasebut digunakake ing upacara penyembuhan.

    Apa jinis mandala sing ana? 🙂

    Kaya sing wis kasebut, macem-macem bahan bisa digunakake kanggo pambangunan mandala. Kanthi cara iki, masing-masing makili prekara sing beda-beda, kayata kesehatan utawa kesejahteraan wong, nalika digunakake minangka hadiah kanggo wong. Priksa ing kene jinis-jinis mandala utama lan apa tujuane.

    Mandala pasir

    Pasir Mandala

    Mandala pasir minangka tradhisi ing antarane para biksu Tibet. Ing seni iki, gambar digawe ing lemah kanthi wedhi warna lan minangka tradhisional ing budaya Buddha.

    Sadurunge miwiti nggawe mandala pasir, para biksu wis sinau teknik kasebut pirang-pirang taun lan meditasi dina sadurunge kanggo nyiapake. Pakaryan kasebut biasane mbutuhake wektu pirang-pirang jam kanggo nyiapake lan pungkasane kabeh dibuwang menyang kali utawa sumber banyu sing mili liyane.

    Ing idea kanggo makili ringkes kabeh aspek urip , awit kabeh mau bakal rampung sajrone sakjam. Ing pangertene iki, dheweke uga makili anyar wiwitan amarga mesthi bisa nggawe desain pasir anyar.

    Mandala kayu

    Kayu Mandala

    Tuladha liyane saka tradisi Buddha yaiku mandala digawe nganggo bahan kayata kayu utawa wesi. Ing kene bisa njupuk wujud telung dimensi lan umume digunakake minangka perwakilan omah sawetara dewa.

    Dheweke uga digunakake minangka hadiah. Ing pangerten iki, proses kasebut diatur dening macem-macem tradhisi lan ritual, sing tegese apik, amarga luwih becik nampa mandala minangka hadiah saka wong liya.

    Tinta mandala

    pewarna mandala

     

    Ing tradhisi Hindhu umume lumrah golek mandala sing dicet ing macem-macem candhi lan papan suci liyane. Warna-warna cerah digunakake ing teknik kasebut, sing asring makili macem-macem chakras saka awak manungsa Ing tradhisi Hindhu kaya pusat energi, sing sumebar ing awak manungsa.

    Kanthi cara iki, warna warna sing digunakake ing gambar bakal dadi cara kanggo nyetel chakra kasebut lan ngidini sirkulasi energi sing luwih apik. Saéngga bisa ningkatake rasa panguripan spiritual lan fisik.

    Kepiye carane nggambar mandala ing omah? 🤓

    nggambar mandala ing omah

    Biksu sinau pirang-pirang taun kanggo nggawe mandala warna sing rumit. Nanging, kanthi praktik sethithik, sampeyan bisa nyedhot mupangate seni iki, tanpa akeh karya. Kanggo nindakake iki, sampeyan bisa nggambar bentuk dhewe kanthi ngetutake sawetara tips sederhana lan uga video ing YouTube.

    Kaping pisanan, sampeyan kudu nggambar bunder ing selembar kertas, amarga mandala tegese "bunder". Sampeyan kudu ati-ati supaya gambar kasebut sampurna yen bisa digunakake, kompas utawa piring. Mung bakal bisa entuk asil pungkasan sing apik.

    Dilacak bunder kasebut, sampeyan kudu golek tengah lan nggambar garis. Banjur gambar garis lurus liyane lan terus dilakoni nganti sampeyan cukup. Iki minangka model dhasar kanggo kabeh mandala sing pengin digawe. Saka kana, cukup gunakake imajinasi lan tambah busur, kembang, bentuk geometris, lan uga tembung.

    Nanging elinga, dheweke kudu nduwe arti pribadi kanggo sampeyan lan sampeyan kudu nyawisake sampeyan kabeh kanggo produksi kasebut. Yen wis rampung gambar, cukup warno kanthi nggunakake warna sing padhang lan sregep.

    Mandalas dadi warna ☸️

    Mandalas dadi misuwur ing saindenging jagad. Mula, ana sawetara pilihan kanggo gambar sing wis digawe lan buku pewarnaan. Iki nggawe akeh wong milih nindakake iki nalika nyoba golek uwal saka masalah saben dinten. Yen sampeyan ora duwe wektu utawa katrampilan kanggo nggawe mandala dhewe, ing ngisor iki sawetara gambar sing bisa dicithak lan dicet ing omah. Mriksa metu.

    Apa pancen mupangate ngrancang mandala?

    Ya, mandala digunakake pirang-pirang atus taun kanggo nambah konsentrasi lan duwe mupangate nyata. Kanthi mangkono, nglukis gambar bisa nyuda kuatir lan stres . Mula nyumbang kanggo ningkatake mutu urip.

    Titik positif liyane babagan mandala yaiku amarga bias spiritual, dheweke bisa menehi pitulung banget kanggo sapa wae sing pengin padhang. Kanggo sing mung pengin hobi anyar, dheweke bisa dadi trampil nggambar lan ketrampilan nggambar.

    Game liyane

    Ninggalake balesan

    Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

    Munggah

    Yen sampeyan terus nggunakake situs iki, sampeyan nggunakake cookie. Informasi liyane