Mahjong

Mahjong. MahJong minangka game intelijen sing mbutuhake akeh konsentrasi, kawicaksanan lan kawicaksanan. Sinau kanggo main Mah Jong, nggawe kombinasi sing paling apik lan dadi pemenang gedhe.

Indeks()

    Mahjong: Cara Dolanan Langkah-langkah 🙂

    Kanggo muter Mahjong online gratis, sampeyan mung kudu tindakake pandhuan iki kanthi langkah demi langkah:

    Langkah 1. Bukak browser sing disenengi banjur bukak situs web game  Emulator.online

    Langkah 2. Sawise ngetik situs web, game bakal ditampilake ing layar. Sampeyan mung kudu play hit lan sampeyan bisa miwiti muter potongan sing padha kanggo ngilangi.

    Langkah 3. Ing ngisor iki sawetara tombol sing migunani. Bisa "Nambah utawa mbusak swara", pencet tombol"Play"lan wiwiti main, sampeyan bisa"Ngaso"lan mandheg, takon"bantuan"utawa"Wiwiti maneh"kapan wae.

    Langkah 4. Mbusak kabeh pasangan nganti game rampung, tansah ngelingi aturan game. Ing pungkasan, sampeyan bakal bisa ndhaptar jeneng lan bareng ing jejaring sosial yen rampung game.

    Langkah 5. Sawise ngrampungake game, klik "Game" kanggo muter ing peta liyane.

    Deleng uga Aturan Resmi Mahjong yen sampeyan pengin ngerti peraturan resmi internasional game populer iki.

    Mahjong iku opo? 🀩

    giff mahjong

    Mah Jong minangka jGame asal Cina sing dimainake dening 4 pemain lan dadi salah sawijining game paling nyenengake lan dihargai saiki. Iki minangka game pitungan, katrampilan lan strategi lan game padha banget karo domino.

    Game duwe 144 potongan lan duwe karakter lan simbol khas Cina, sing ngidini diwujudake sawetara kombinasi sing beda. Nanging, ana sawetara varian regional sing nggunakake macem-macem bagean.

    Tujuan utama game yaiku dadi sing pertama nggawe tangan sing valid sing memenuhi persyaratan skor minimal. Nilai tangan iku beda-beda lan ditemtokake kanthi angel kombinasi sing nyipta.

    Sejarah Mahjong🀄

    Sejarah game mahjong minangka topik sing debat banget ing antarane para ahli. Sawetara nganggep duwe luwih saka 2500 taun lan liyane ngaku tanggal kasebut wiwit abad kaping XNUMX utawa XNUMX. Nanging sadurunge abad kaping XNUMX, ora ana cathetan sejarah.

    Miturut legenda Tionghoa, filsuf Tionghoa Konfusius Dheweke melu nggawe game papan kasebut. Nanging, ora ana bukti ilmiah babagan iki. Iki mung legenda utawa mitos kanthi konten ing ngisor iki:

    Wanita ayu sing kesepian banget nate urip ing istana King Wu. Aku meh bosen mati. Ing sawijining dina, dheweke wiwit ngukir gambar saka pring lan gadhing sing mirip bentuk watu domino. Sawise rampung, dheweke nggawa pembantune lan muter-muter.  Konfusius dikatutake luwih maju gawe game iki.

     

    crita mahjong

    Diterjemahake saka basa Cina tegese "Mahjong" uga "manuk gempur"lan, miturut legenda, game dewan nampa jeneng iki amarga a Confucius seneng kabeh jinis manuk. Ngomong-ngomong, mung bangsawan sing diidini main game kasebut. Yen masarakat biasa mainake, dheweke nglanggar undang-undang.

    Sejarawan, ing tangan liyane, percaya manawa game mahjong kasebut asale saka game kertu Tionghoa kuno sing didokumentasikan ing China ing abad kaping XNUMX lan XNUMX. Dheweke nglacak asal-usule game menyang lokasi Shanghai, Anhwei lan Kiangsu, minangka bukti game kertu kasebut ditemokake ing kene.

    Potongan game Mahjong

    potongan mahjong

    A pesawat biasa kasusun saka 136 utawa 144 lembar. Set Mahjong dipérang dadi macem-macem kategori:

    • Potongan setelan "Lingkaran"
    • Potongan setelan "pring".
    • Potongan setelan "Karakter".
    • Bagéyan Angin
    • Bagéyan saka Tiga Naga.
    • Potongan kembang.
    • Potongan musim.

    Mahjong game online

    Mahjong isih dimainake dadi a game Papan tradisional. Nanging, amarga game online dadi luwih populer, ora suwe banjur beda versi Mahjong sing katon ing Internet.

    Saiki, game Papan ing versi online dadi salah sawijining game sing paling populer lan, minangka game flash, umume ditawakake kanthi gratis. Dadi dheweke game mahjong kasedhiya minangka game online kanthi macem-macem jinis, kanthi macem-macem motif. Versi paling populer ing game tradisional saiki kalebu:

    • Alchemy
    • 3D
    • Shanghai
    • Mahjong
    • Ireng lan putih 2
    • Chain Mahjong

    mahjong 3d

    Prinsip dhasar game yaiku kabeh potongan kudu diresiki nganggo pasangan kanthi bebarengan. Sampeyan mung kudu klik pasangan sing cocog (motif sing padha). Nanging, watu mung bisa dicopot yen ora ditutupi watu liyane.

    Sampeyan kudu ninggalake paling ora ing sisih. Gumantung saka kepiye watu kasebut, mesthine bisa kedadeyan, ora ana maneh pasangan sing kapisah. Dolanan rampung. Game kasebut mung dikontrol nganggo mouse.

    Keuntungan tartamtu saka game Mahjong yaiku ora mung nyengkuyung mikir logis, nanging uga kemampuan kanggo musataken lan ngelingi.

    Varian Mahjong sing beda-beda Mahjong Red Dragon ing emojidex 1.0.34

    Miturut cathetan, pedagang Tionghoa nggawa game kasebut menyang negara-negara kulon. Aturan lan cara game sing beda-beda ditemokake ing kene. Grosir JP Babock dheweke pengin nyederhanakake aturan kasebut lan mulane dheweke nerbitake buku "Aturan kanggo Mah-Jong"Asile, Mahjong dadi luwih populer.

    Versi Mahjong ing Amerika terus diowahi lan beda banget karo versi asli. Aturan budaya kasebut uga wis diadaptasi ing negara liya kayata Jepang utawa Inggris Raya. Versi Hong Kong lan Canton game iki dimainake luwih asring saiki.

    Jinis Mahjong saiki🀧

    Hong Kong Mhjong utawa Mahjong Kanton 🀄

    hong kong mahjong

    Wangun game sing paling akeh digunakake yaiku Hong Kong Mhjong utawa Mahjong Kanton. Kanthi panemuan ruang judi online, Jepang ngenalake judi ing aula, saéngga para pemain bisa sambungake karo wong liya saka macem-macem wilayah. Iki nggawe game dadi luwih populer, lan versi anyar game sing misuwur dirilis maneh.

    Penasaran, versi asli game Cina kasebut ora diputer maneh ing China. Mung ana sawetara sawetara pandherek setia ing Kulon.

    Ing China, uga Hong Kong, versi game sing wis dimodifikasi iki populer banget. Liyane Pangowahan sawise taun 1930-an nggawe Mahjong dadi game judi sing populer. Ora kaya game kasempatan liyane, wong ora bisa menang ing game Mahjong amarga dheweke bejo.

    Game mbutuhake strategi, kacepetan lan analisis pemain liyane supaya sukses. Iki njamin Mahjong dadi negara sing luwih apik lan luwih intelektual tinimbang game liyane.

    Mahjong Sepi🐉

    Bedane karo Mahjong yaiku sampeyan bisa muter dhewe. Sampeyan kudu mbusak kabeh kothak sing padha dadi master Mahjong. Tugas sampeyan yaiku nemokake lan ngilangi potongan sing cocog kanggo ngetung. Miwiti saka lapisan ndhuwur lan njaba, lan kerja menyang tengah. NyawangMiwiti maneh yen ora ana gerakane sing bener!

    papan-mahjong

     


     

    Aturan Resmi Mahjong

    Kanggo muter Mah Jong kanthi bener, sampeyan kudu ngerti lan nggawe internal konsep utamane. Mangkene aturan resmi Mahjong. Kabeh informasi sing ana ing artikel iki dijupuk saka peraturan Mahjong Internasional.

    Muga-muga sampeyan bisa njupuk kauntungan saka iku. 🙂

    Apa sing sampeyan butuhake kanggo miwiti main Mahjong?

    • 4 jugadores
    • 1 meja
    • 144 utawa 136 watu Mahjong
    • Kripik
    • 2 dadu

    Token ing Mahjong

    Mah Jong, yaiku game sing kasusun saka Bagean 144. Kabeh mau ana sawetara karakter lan simbol Tionghoa sing ngidini diwujudake macem-macem kombinasi. Cuplikan sing dadi game Mah Jong ing ngisor iki:

    Kripik normal

    Kothak normal nomer 1 nganti 9, lan diklompokake dadi telung setelan:

    • Pring
    • Bunder utawa bal
    • Karakteristik

    Saka saben kertu ana papat sing padha (yaiku, kita bakal duwe, contone, papat kertu Tiga karakter). Token normal uga diarani jeneng liyane:

    • Kanggo Kripik Uno Siji (1 lan 9) saben setelan uga diarani "Terminal".
    • Kanggo Kripik antarane bali lan Lapan (2-8) saben setelan kasebut diarani "Sederhana".

    Token khusus

    Kita bisa nemokake rong jinis chip khusus:

    • Token kaurmatan
    • Token kembang lan musim

    Kothak iki diarani spesial amarga skor kasebut beda karo sing normal.

    Token kaurmatan biasane minangka token sing paling larang ing game, ora mung regane luwih akeh, nanging kadhang kala ngakehake nilai kabeh skor ing tangan.

    Token kembang lan stasiun kudu ditampilake yen sampeyan mangkat, lan mung digunakake kanggo entuk sawetara poin, lan njupuk token liyane maneh. Dheweke ora kakehan mengaruhi game kasebut, mula dheweke uga diarani "Kripik bonus".

    Ana akeh aturan Mahjong sing ora nganggep kembang lan jubin musim, ngilangi saka game kasebut.

    Token kaurmatan

    Antarane token kaurmatan bisa mbedakake rong jinis:

    • Komodo: abang, ijo lan putih.
    • Angin: saka Wétan, Kidul, Kulon lan Lor.

    Kaya token normal, saben token pakurmatan diulang kaping papat (mula ana 4 token Angin Kidul).

    Token kembang lan musim

    Pungkasan, kita duwe jubin kembang lan musim, sing nambah nganti wolung kothak:

    • cuatro kembang: umume duwe piktogram kanthi warna biru utawa ireng, lan nomer abang.
    • cuatro musim: meh kabeh duwe piktogram kanthi warna abang, lan cacahe biru utawa ireng.

    Kembang lan musim gegandhengan langsung karo angin, lan digunakake kanggo ngetung minangka token bonus sing ana gandhengane karo saben angin:

    1. La kembang 1 Lan stasiun 1, ana gandhengane karo angin Este.
    2. Kembang 2 Lan stasiun 2, karo angin On.
    3. Nalika ngomong babagan kembang kembang 3 Lan stasiun 3, karo angin Oeste.
    4. La kembang 4 Lan stasiun 4, karo angin Lor.

    Tujuan saka game

    Tujuane game yaiku entuk poin sing bisa kanggo entuk "Nggawe Mahjong".

    Kanggo nindakake Mahjong ing RCM, sampeyan kudu duwe 8 poin paling ora (ora kalebu kembang / titik musim), mula sampeyan kudu ngerti gerakane kanthi apik.

    Game Mahjong lengkap kalebu 16 tangan utawa game, dipérang karo babak: 4 puteran 4 game saben.

    Sanajan game lengkap yaiku 16 tangan utawa game, ing turnamen paling akeh dimainake miturut wektu. Biasane game kasebut 90 menit utawa 2 jam.

    Saben babak duwe angin sing gegandhengan, sing digunakake kanggo nggawe skor ing pungkasan saben game, lan sing diarani angin saiki:

    • Babak kaping 1: Angin Wétan
    • Babak kaping 2: Angin kidul
    • Babak kaping 3: Angin Kulon
    • Babak kaping 4: Angin Lor

    Angin saben babak ora mengaruhi game langsung, mung skor. Ing pungkasan saben babak, a ganti kursi.

    Sadurunge main

    Distribusi angin

    Distribusi angin rampung mung sepisan, lan kanthi acak, ing wiwitan game.

    Saben angin diwenehi posisi tetep. Timur kudu sisih kidul ing sisih tengen, sisih Lor sisih kiwa lan sisih kulon ing sisih ngarep.

    Elinga yen ora setuju karo pratandha kardinal!

    Gumantung saka angin sing ndemek dheweke, saben pemain kudu lungguh miturut posisi kasebut. Distribusi angin bisa ditindakake kanthi macem-macem cara, nanging sing paling gampang yaiku:

    • Mbuwang dadu saben pamuter lan menehi nomer kanthi angin (1 = Wetan, 2 = Kidul, 3 = Kulon, 4 = Lor lan 5,6 = Gulung maneh).
    • Sijine siji saben angin madhep, lan saben pamuter milih potongan.

    Sadurunge saben game

    Temboke

    Temboke kasusun saka 18 pamblokiran de 2 token dhuwur, mbentuk kothak, lan kudu dibangun ing wiwitan saben tangan ing game kasebut.

    Saben pemain kudu nggawe bagean tembok kanthi nyusun baris 18 jubin dawa lan 2 jubin, kabeh katon mudhun.

    Sawise saben pemain wis nggawe sisih tembok, asile kothak 18 blok x 18 blok.

    Tembok tembok

    Sadurunge nyebarake token, kudu ndeleng sisih tembok sing arep miwiti distribusi.

    Kanggo nindakake iki, pamuter Este bakal diluncurake loro dadu, sing bakal nuduhake sisih tembok ing endi distribusi chip bakal diwiwiti.

    Kanggo ngerti sisih tembok sing diwiwiti distribusi, dietung wiwit saka Wétan lan ngetutake urutan game (jarum jam). Mula, sampeyan bakal miwiti ing tembok sisih wétan yen muter 5 utawa 9 nganggo dadu, ing sisih kidul yen muter 2, 6 utawa 10, lan liya-liyane.

    Contone, pemain Timur wis muter 6 lan 5, nuduhake manawa tembok bakal mbukak ing sisih pemain Kulon (6 + 5 = 11).

    Kesepakatan chip

    Pemain sing ana ing sisih ngarep tembok sing bakal digawe istirahat yaiku njupuk liyane 2 dadu sing bakal nuduhake blok kothak sing tembok bakal mbukak (yaiku blok sing dijupuk saka kothak). Ing conto kita yaiku pemain West.

    Distribusi Kripik ditindakake saben pamuter njupuk blok chip.

    Blok wiwitan bakal ana ing jejere nomer jumlah papat dadu sing digulung (dadu 2 kanggo ngerti sisih tembok sing diwiwiti distribusi lan 2 dadu liyane ngerti blok kasebut).

    Diwiwiti dietung saka tengen nengen ing sisih tembok sing dituduhake dening rong dadu pertama (saka sudut pandang pamuter sing ana ing sisih tembok sing dibukak. Ing kasus kita, pemain West). Dheweke njupuk blok sabanjure menyang blok nambah 4 dadu.

    Cathetan: Elinga, bisa uga ana kasus yen jumlah 4 dadu luwih gedhe tinimbang 18 (sing jembaré ing sisih tembok). Yen ngono, blok pertama ing sisih sabanjure tembok terus dietung nganti jumlah dadu tekan.

    Contone, Kulon wis muter 2 dadu liyane lan 4 lan 5 wis digulung. Mula distribusi chip digawe saka blok ing ngisor blok 20 (6 + 5 + 4 + 5 = 20). Yaiku, sampeyan bakal miwiti njupuk kothak saka tembok saka blok ing jejere nomer 20, ngetung saka tengen menyang kiwa (saka sudut pandang pemain West) saka blok pertama ing sisih pemain West.

    Kothak sadurunge wiwitan kothak distribusi bakal dadi kothak pungkasan ing tembok.

    Contone, jubin pungkasan ing tembok yaiku kothak ndhuwur blok 20 (kanthi warna biru), lan blok sing dijupuk jubin yaiku blok abang.

    Ing RCM ora ana tembok mati.

    Pemain Timur bakal njupuk rong blok token pisanan (total 4 token).

    Blok kanthi token pungkasan biasane diputer (nanging ora dibutuhake) kanggo nunjukake kanthi cetha yen sisih tembok kasebut pungkasan. Blokir iki bisa diuripake dening pamuter (biasane pemain ing ngarep blok iki utawa pemain Timur).

    Banjur pemain South bakal njupuk rong blok sabanjure.

    Banjur pemain West bakal njupuk rong liyane.

    Banjur pemain Lor rong blok sabanjure.

    Mengko, pemain Timur bakal diwenehi rong blok maneh.

    Terus nganti saben pemain njupuk telung blok 4 kothak (yaiku, nalika iku saben pemain kudu duwe 12 kothak total).

    Pungkasane, pemain Timur bakal njupuk 2 kothak (ubin ndhuwur blok sing ditandhani abang).

    Banjur para pemain kidul, Kulon lan Lor njupuk saben 1 token.

    Ing pungkasan kesepakatan, saben pemain duwe 13 chip, kajaba ing sisih Wétan, sing bakal duwe 14. Pemain sing dadi Wétan bakal nyelehake dadu ing sisih tengen kanggo nunjukake manawa dheweke Timur.

    Tiongkok Klasik Aturan Deal Token Tembok Mati

    El blok saka ngendi kanggo miwiti njupuk Kripik yaiku blok sing ana ing posisi sing nuduhake jumlah telung dadu digulung sadurunge.

    Se dietung saka tengen nengen saka sudut pandang wong sing ana ing sisih tembok.

    Contone, blok wiwitan blok 12 ing sisih Lor tembok pamuter. Yaiku, sampeyan bakal miwiti njupuk kothak saka tembok saka blok 12, yaiku blok abang ing gambar kasebut.

    Sawise sampeyan ngerti saka ngendi sampeyan arep njupuk jubin, ana klompok jubin sing ora bisa digunakake kanggo nyolong kothak normal sajrone game. Token kasebut diarani tembok mati, lan dheweke lagi 14 token (yaiku, 7 blok) sing mung bisa nglumpukake Kripik ekstra.

    siempre kudu tetep 14 token tembok mati. Mula, tembok sing mati bakal ngalih amarga ubin gantian ekstra dijupuk saka tembok kasebut. Yen tembok mati tekane tanpa game rampung, tembok bakal dianggep tanpa ana sing menang (kahanan iki diarani tangan null).

    Ing conto, 14 kothak (7 blok) ing sisih tengen saka kothak ngarep. Dheweke minangka blok biru.

    Sawise pamblokiran diwiwiti, kesepakatan chip diwiwiti. Saben pemain njupuk blok token kaya sing dijelasake ing ndhuwur *.

    Kombinasi

    Sadurunge miwiti, kita kudu eling yen ana 3 kombinasi dhasar utawa pamindhahan ing Mahjong, nanging supaya bisa mbentuk, sawetara aturan kudu ditindakake:

    Chi / Chao / Chow

    • Punika a 3-lempeng terus berturut-turut saka setelan sing padha (Ojo, 3 Kripik persis, ora ana tangga teparo 2 utawa 4 kripik).
    • Sampeyan mung bisa mbentuk:
      • kanthi mbuwang pamuter ing sisih kiwa
      • utawa nganggo token sing dijupuk saka tembok.
    • Pangecualian: Yen sampeyan mung kudu nggawe Chi supaya entuk Mahjong, sampeyan bisa nindakake kanthi potongan sing dibuwang dening pamuter apa wae (ora prelu dadi sisih kiwa).

    Pung / Pung / Pung

    • Iki kombinasi saka 3 kothak sing cocog.
    • Bisa dibentuk kanthi mbuwang pamuter apa wae.

    Kong / Kang

    • Iki kombinasi saka 4 kothak sing cocog.
    • Bisa dibentuk kanthi mbuwang pamuter apa wae.
    • Yen sampeyan wis mbukak a Pung lan sampeyan nggambar saka tembok token sing padha karo Pung, sampeyan bisa nggedhekake Pung lan mbentuk Kong. (Ojo, sampeyan ora bisa mbentuk Kong kanthi mbuwang pamuter liyane. Sawise Pung kapapar, sampeyan mung bisa ditambahi menyang Kong kanthi token sing sampeyan entuk)
    • Yen sampeyan duwe 4 kothak sing cocog ing tangan sampeyan, supaya bisa diitung dadi Kong sampeyan kudu nuduhake. Sampeyan kudu nyelehake 4 bungkus (didhelikake, tanpa ngerti) lan wara-wara dadi Kong Kong iki, ing endi 4 token dicekel lan token dinyanyekake nanging ora ditampilake, diarani Kong Didhelikake.

    Rasa game

    Dolanan kasebut muter-muter, lan mesthi ana ing arah sing padha: mbalikke. Tindakake urutane: Wetan-Kidul-Kulon-Lor-Wetan -..., lan liya-liyane.

    Pangertene game kasebut mesthi ditindakake, kajaba yen pemain sing ora entuk giliran pengin ubin dibuwang dening pemain liyane kanggo nggawe Pung, Kong utawa Mahjong.

    Yen ngono, urutane rusak lan game bakal diterusake kanggo pemain kasebut, nanging banjur bakal dilanjutake maneh ing pangertene sing wis kita tuduhake saka pemain kasebut.

    Contone, pemain Timur mbuwang token sing dikarepake pemain West. Yen ngono, pangertene rusak (amarga giliran pemain Selatan), lan game kasebut bakal diterusake karo pemain West, sing sawise njupuk kothak sing dibuwang, bakal mbuwang salah siji jubine, lan game kasebut bakal terus kanggo pemain Lor. .

    Sawise distribusi Kripik

    Sawise token wis disebar, token kembang lan stasiun sing diduweni saben pemain, lan bisa uga Kong, kudu ditampilake (nuruti prentah).

    Kembang lan musim ditampilake luwih dhisik, banjur Kong.

    Token kembang lan musim

    Diwiwiti karo pemain Timur lan pindhah menyang arah play (East-South-West-North), para pemain ngumumake Token Kembang lan Musim sing diduweni, dipasang ing ngarep lan ing sisih tengen.

    Kanggo saben Token Bunga lan Musim ditampilake, saben pamuter njupuk token anyar saka tembok.

    Token ekstra sing dijupuk saka tembok kanggo kembang / musim utawa Kong diarani Kripik panggantos utawa tambahan. Token panggantos dijupuk saka sisih mburi tembok. Ing conto kita, amarga blok warna biru.

    Yen jubin anyar minangka kothak Bunga lan Musim liyane, kothak kasebut bakal ditampilake lan kothak liyane bakal dijupuk saka pucuk tembok, lan liya-liyane.

    Ora ana kewajiban supaya langsung ora nuduhake kembang / kembang musim utawa uga Kong. Dheweke bisa ditampilake sawayah-wayah sajrone game suwene game durung rampung.

    Miwiti game

    Game kasebut diwiwiti kanthi mbuwang kothak kanthi pamuter East (elinga yen Timur diwiwiti kanthi 14 kothak, dene pemain liyane diwiwiti kanthi 13).

    Game kasebut dikembangake kanthi terus ngetutake pangertene sing dijelasake, lan mung rusak nalika pemain sing ora duwe giliran pengin genteng sing dibuwang kanggo nggawe Pung, Kong utawa Mahjong. Banjur bakal diterusake maneh kanggo pemain kasebut, ngetutake rasa game sing padha.

    Game kasebut rampung nalika pemain nggawe Mahjong utawa kothak ing tembok entek.

    Buang token

    Saben pamuter mbuwang kothak, dheweke kudu ngadhepi ing ngarepe posisi (lan bakal tetep kaya ngono sajrone sisa game), ing baris urutan 6 kothak (baris pisanan ing sisih tengah meja lan sabanjure. cedhak).

    Ora ana token sing disebut. Mung kombinasi sing digawe karo potongan sing dibuwang pemain liyane, kembang / stasiun utawa Making Mahjong (kanthi jelas nuduhake Chi, Pung, Kong, Flower utawa Mahjong / Hu) sing diucapake kanthi banter.

    Yen pemain pengin njupuk token (lan bisa njupuk) dheweke kudu ujar yen langsung dibuwang, sanajan ora giliran.

    Kothak sing dibuwang bisa dijupuk mung kanggo mbentuk kombinasi, sing uga kudu ditampilake nganti pemain liyane.

    Manungsa waé! Sampeyan ora bisa njupuk kothak sing dibuwang mung kanggo nglumpukake, tanpa nggawe sandiwara.

    Sawise kothak sing dibuwang ora dijupuk dening sapa wae, ora bisa digunakake kanggo sisa game (yaiku, yen mengko kita kepengin tangan jubin sing dibuwang sadurunge, kita ora bakal bisa njupuk).

    Sawise saben dibuang

    Sawise mbuwang token, 3 prekara bisa kedadeyan:

    Pemain pengin kothak sing dibuwang kanggo ngrampungake Pung utawa Kong utawa nindakake Mahjong.

    • Sampeyan kudu ngomong yen dibuwang, sanajan sampeyan dudu giliran.
    • Sampeyan kudu mbabarake game kanthi cara supaya bisa dingerteni dening pemain liyane sajrone game liyane.
    • Saiki urutan game bakal diterusake kanggo pemain iki, sing kudu mbuwang token.
    • ¡Ojo, pamuter sing nggambar kothak sing dibuwang ora bisa njupuk kothak saka tembok! (Kajaba saka sing ditindakake Kong)
    • Yen dheweke nindakake Mahjong, dheweke bakal ninggalake kothak sing dicolong sing ditutup, nggawe kombinasi sing menang:

    Pemain ing sisih tengen discarder pengin token mbentuk Chi.

    • Sampeyan kudu ngomong yen dibuwang.
    • Sampeyan kudu mbabarake game kanthi cara supaya bisa dingerteni dening pemain liyane sajrone game liyane.
    • Pungkasane, pemain kudu mbuwang jubin (Elinga, pemain sing nggambar kothak sing dibuwang ora njupuk saka tembok, kajaba yen nggawe Kong).

    Ora ana pemain sing pengin token kasebut.

    • Kothak sing dibuwang ora bisa digunakake kanggo sisa game.
    • Pamuter sabanjure ing urutan dolanan njupuk jubin saka tembok lan kudu mbuwang kothak liyane.

    Perang kanggo kothak sing dibuwang

    Yen luwih saka siji pemain nuntut token sing padha, urutan pilihan kanggo njupuk token yaiku:

    1. Pemain sing pengin token ditindakake Mahjong (o Hu).
    2. Kanggo pamuter sing butuh token a Pung utawa sing Kong.
    3. Kanggo pamuter sing pengin token mbentuk a Chi.

    Cathetan: Yen loro utawa luwih pemain pengin kothak sing padha kanggo nggawe Mahjong, pemain sing diarani pisanan kanthi pangertene normal game bakal menang. Mung siji pemain sing bisa menang.

    Maling saka kothak sing dibuwang

    Nalika pemain nggambar token sing dibuwang wong liya, dheweke kudu ngalahake token sing dicolong, diposisikan supaya bisa nuduhake sapa sing menehi.

    Contone, yen pamuter nggambar token sing dibuwang dening pamuter ing sisih kiwa (a 3 Bambu utawa 9 Cakram), sampeyan kudu ninggalake kombinasi supaya katon karo token sing digambar lan diselehake ing sisih kiwa:

    Yen pemain nggambar token sing dibuwang dening pamuter ing ngarep (9 Cakram), sampeyan kudu mbukak kombinasi kanthi kothak dicolong sing diuripake lan diselehake ing tengah.

    Yen pemain nggambar token sing dibuwang dening pamuter ing sisih tengen (9 Cakram), sampeyan kudu ngeculake kombinasi kasebut karo counter sing dicolong diuripake lan diselehake ing sisih tengen.

    Sawise nggawe kombinasi sing digambar karo token sing dibuwang karo pemain liyane, kombinasi kasebut kudu ditinggalake kanggo tampilan game liyane. sisih tengen saka pemain sing wis mbentuk.

    Yaiku, kembang / stasiun lan Kong, uga kombinasi karo kothak sing dibuwang, ditinggalake ing sisih tengen saben pemain.

    Ing pungkasan game

    Cacahe poin

    Yen kothak ing tembok entek lan ora ana sing menang, game wis rampung. Jinis game kasebut diarani tangan null.

    Saliyane, yen pemain nggawe Mahjong, dheweke kudu ngetung kabeh poin kanthi banter (malah poin kanggo kembang), njupuk kothak sing dibuwang kanggo saben kombinasi utawa kothak sing diwenehi skor (kanggo saben titik kothak sing dibuwang utawa saben 10 poin kothak dibuwang pasuryan mudhun).

    Kaping pisanan, poin saben muter ditambahake, supaya jelas yen minimal 8 poin wis entuk. Banjur poin kanggo kembang ditambahake.

    Iki ditindakake kanggo njlentrehake petungan ing meja tanpa nggunakake potlot lan kertas kanggo akun kasebut.

    Contone, yen pemain wis ngetung 12 poin (ngetung titik kembang), dheweke kudu njupuk 12 token saka kertu sing dibuwang:

    Dheweke uga bisa njupuk 3 kothak (1 mudhun mudhun = 10 poin, 2 pasuryan munggah = saben 1 poin)

    Cathetan: Sawise pemain ujar Mahjong, pemain liyane ora kudu nuduhake kothak utawa ngrusak kothak sing dibuwang nganti kabeh poin dietung.

    Rotasi angin

    Sawise saben game rampung (apa ana sing menang utawa yen tangane kosong), angin sing digandhengake karo saben pemain diputer (angin, dudu para pemain, kajaba yen puteran rampung).

    Pemain sing Wétan dadi Lor, sing Selatan dadi Wetan, Kulon dadi Kidul lan Lor dadi Kulon.

     

    Ing pungkasan saben babak

    Ganti kursi

    Ing pungkasan saben babak, saliyane muter angin, ana pertukaran posisi para pemain. Tujuan kanggo ngganti kursi kasebut yaiku supaya saben pemain kiwa lan nengen kanggo saben pemain liyane sajrone game.

    Ing pungkasan puteran angin Wétan lan sadurunge miwiti puteran angin Kidul, pemain sing saiki bakal dadi Timur maneh lan sing bakal dadi Kidul diganti ijol-ijolan kursi. Pemain Barat lan Lor uga ngganti kursine.

    Ing pungkasan puteran angin Kidul lan sadurunge miwiti puteran angin kulon, pemain sing saiki bakal dadi Timur bakal pindhah menyang kursi pemain Kulon, sisih Kidul menyang pemain Lor, pamuter West ing sisih Kidul lan Lor ing sisih Wétan.

    Ing pungkasan puteran angin kulon lan sadurunge miwiti puteran angin Lor, pemain sing saiki bakal dadi Timur lan sing bakal dadi Kidul bakal ijol-ijolan kursi. Kajaba iku, para pemain Kulon lan Lor bakal ijolan kursi.

    Katon katon apik banget (lan uga), nanging kanthi cara iki kabeh pemain ngganti mungsuh saka kiwa lan tengen, saengga bisa nyegah angin nalika wiwitan game ora menehi tandha marang tangga teparo kanggo kabeh game.

    Cathetan: Salah sawijining cara kanggo ngerti manawa owah-owahan kursi wis rampung kanthi bener yaiku pemain sing entuk Selatan nalika nyingkirake angin kudu dadi pemain Timur nalika wiwitan babak Selatan. Sing entuk Kulon mesthine dadi Wetan nalika miwiti babak Kulon, lan sapa sing entuk Lor bakal diwiwiti nalika babak Utara diwiwiti.

    Tampilake kembang wiwitan

    Sabanjure, saben pemain kudu nuduhake manawa ana kembang (kanthi nyebut "Kembang" utawa "Kembang") utawa ora duwe kembang ("Aku ora duwe", "Aku ora duwe kembang" utawa "Ora duwe kembang"). Sawise njupuk token kembang ing pucuk tembok, saben pemain kudu nyebut yen ora duwe kembang maneh ("Ora ana maneh kembang" utawa "Ora ana maneh kembang").

    Pamuter Este Dheweke duwe Token Kembang lan Musim, mula dheweke bakal dituduhake kanthi kiwa ing sisih tengen lan njupuk token liyane saka mburi tembok (dheweke entuk 5 Cakram). Sawise token tambahan dijupuk, pemain Timur kudu ujar banter yen dheweke ora duwe kembang maneh.

    Nalika giliran pemain On Aku kudu ujar banter yen ora duwe kembang.

    Kaya ing Timur, pemaine Oeste, nduweni token kembang lan musim (duwe 2 token kembang), lan nalika njupuk ubin ekstra saka tembok, rong kothak identik saka 2 Karakter bakal metu. Sawise nggambar kothak panggantos, Kulon bakal ujar manawa ora duwe kembang maneh.

    Banjur bakal dadi giliran pamuter Lor. Uga ora duwe kembang, mula bakal ujar manawa ora ana kembang.

     

    Dolanan diwiwiti

    Pemain Timur minangka sing pertama mbuwang kothak. Pemain Timur nggulung token pring 3, dilebokake ing ngarepe:

    Amarga 3 token pring sing dikepengini dening pemain Selatan lan ora ana sing njaluk, dheweke njupuk lan mbentuk Chi (2-3-4 Bambu), ditinggalake ing sisih tengen lan karo 3 Bambu diuripake (ditinggalake token ing sisih kiwa nuduhake manawa pemain kasebut ing sisih kiwa, Wétan, sing wis mbuwang).

    Amarga Kidul wis dibuwang, mula ora bisa nyolong tembok. Saiki dheweke kudu mbuwang token, lan muter 9 Lingkaran kasebut.

    Nanging, token 9 Circles dadi kapentingan pemain Lor kanggo mbentuk Kong. Mula, giliran pemain Kulon bakal dilewati, lan pemain Lor bakal nuduhake pamindhahane (dheweke kudu nuduhake Kong iki, amarga ora didhelikake), ngowahi salah sawijining Bambu 9 ing tengah kombinasi (amarga dheweke wis mbuwang pemain ing ngarepe, sisih kidul) lan bakal njupuk potongan tambahan saka mburi tembok (amarga sawise nggawe Kong, potongan tambahan kudu ditarik saka mburi tembok). Dheweke entuk 7 karakter.

    Sanajan saiki giliran pemain Lor kanggo mbuwang token, dheweke mutusake ngumumake Kong sing didhelikake (mula dheweke ngowahi 4 token) lan njupuk token ekstra liyane.

    Sawise njupuk token saka tembok (dheweke entuk 1 Lingkaran), pemain Lor kudu mbuwang token, sawise iku, yen ora menarik kanggo sapa wae, pemain Timur bakal main, njupuk token saka tembok, lan liya-liyane. Game kasebut rampung nalika siji pemain nggawe Mahjong utawa kabeh kothak wis entek (ora nganggo tangan).

    Muter lan Skor

    Ing RCM ana 81 sandiwara, regane saka 1 poin nganti 88 poin. Dheweke dibutuhake 8 poin supaya bisa nindakake Mahjong.

    Yen pemain ditutup kanthi kothak sing dibuwang wong liya, dheweke nampa skor saka tangane pemain kasebut, ditambah 8 poin ekstra saka kabeh pemain (kalebu sing mbuwang kothak sing diidini).

    Yen dheweke ditutup nganggo kothak sing ditarik saka tembok, dheweke nambah 8 poin ing skor tangane lan nampa jumlah kasebut saka saben 3 mungsuh.

    dibuwang Saka tembok
    Mbuwang Poin Pemenang + 8 -
    Resto 8 -
    Kabeh - Poin Pemenang + 8

    Prinsip umum ing kombinasi muter

    Nyetak lakon sing kalebu liyane

    Yen pamindhahan ora bisa digawe tanpa kalebu langkah liya, pamindhahan sing wis kalebu ora bakal ngetung.

    Prinsip pengecualian utawa larangan panggunaan muter maneh

    Yen loro utawa telung kombinasi digunakake kanggo nggawe pamindhahan, maksimal salah siji kombinasi iki bisa digunakake kanggo digunakake karo kombinasi liyane lan nggawe pamindhahan anyar.

    Bisa ditambah: 1 poin kanggo Rong Pucuk Bambu Murni, 1 poin kanggo Rong Pungkasan Karakter Murni lan mung 1 poin kanggo Campuran Ganda Ganda (1-2-3 saka Bambu lan 1-2-3 Karakter). Ora bisa nggunakake maneh 7-8-9 Bambu lan 7-8-9 Karakter kanggo titik liyane dening Campuran Double Chow, amarga kita wis nggunakake salah sawijining kombinasi Loro Chis Terminal Pure (1-2 -3, kaloro kanggo Bambu lan Karakter).

    Muter sing nduwe tangan ndhelik

    Ing lakon sing didhelikake kanthi alami, poin ora ditambahake kanggo Tangan Didhelikake, sanajan bisa digabung karo Tangan sing didhelikake kanthi total.

    Lakon kasebut yaiku: Jubin Jahitan kanthi Penghormatan Rendah, Jubin Jahitan kanthi Penghormatan Gedhe, 7 Pasangan, 4 Pung Sing Didhelikake, Sangang Gerbang, 7 Pasangan Murni Berurutan lan 13 Anak Yatim.

    Gabungan Kong

    • Loro Kong sing Diekspos regane 4 poin.
    • Kong sing Ekspos sing dikombinasikake karo Kong Tersembunyi regane 6 poin.
    • Rong Kong Tersembunyi regane 8 poin.

    1 Poin Main

    1. Chi dobel sing identik

    Loro tangga kanthi setelan sing padha lan urutan nomer sing padha.

    2. Chi Campuran Ganda

    Loro tangga kanthi rong setelan, nanging urutan nomer sing padha.

    3. Tangga Cekak

    Loro Chis nganggo setelan sing padha, kanthi urutan nomer sing padha.

    4. Loro Terminal Murni Chis

    Tangga 1-2-3 lan 7-8-9 saka setelan sing padha.

    5. Pung Terminal utawa Angin

    Tangan ngemot Pung Terminal (konter 1 lan 9) utawa Angin, liyane saka Angin dhewe utawa Angin Dominan (Angin putaran).

    6. Kong kapapar

    Kong dipikolehi saka token sing dibuwang utawa saka nambah token menyang Pung sing wis ditampilake. Cathetan: Buang ora bisa ditarik kanggo ngembangake Pung sing wis kapapar.

    7. Kulawarga absen

    Tangan sing ora ana chip kanggo 1 saka 3 jinis setelan. Tegese, tangan mung nganggo 2 setelan. Bisa nggawa Honour.

    8. Ora Ana Penghormatan

    Tangan mung digawe saka token setelan, tanpa token Penghormatan. Yaiku, ora ana Angin utawa Naga.

    9. Ujung Enteni

    Ngenteni 3 utawa 7 kanggo mbentuk Chi kanthi 1-2 utawa 8-9. Tangan iki ora valid yen dikombinasikake karo jinis Enteni liyane (contone, ngenteni ditutup karo chip 7-7-8-9 dianggep minangka kombinasi Edge Wait lan Simple Wait, amarga bisa dianggep 7 kanggo mbentuk 7-8- 9 utawa pasangan 7-7).

    Cathetan: Titik ditahan mung diwenehake yen butuh token siji.

    Contone, ngenteni nutup mung karo Awi 7 karo:

     

    10. Ngenteni Ditutup

    Tutup nganggo Enteni Ditutup (contone, duwe 2-4 lan ngenteni 3). Tangan iki ora valid yen dikombinasikake karo jinis Enteni liyane (contone, ngenteni ditutup karo chip 2-2-2-4 dianggep kombinasi Kasedhiya Tunggu lan Enteni Sederhana, amarga bisa dadi 3 lan a 4). Nanging, nggabungake Enteni ing (contone, 6-7-7-8-9 lan ngenteni 8 dianggep minangka kombinasi Edge Wait lan Closed Wait, nanging mung 8 token sing bakal ditutup).

    Cathetan: Titik ditahan mung diwenehake yen butuh token siji.

    Contone, yen mung bisa ditutup nganggo 5 Lingkaran kanthi:

    11. Enteni Sederhana

    Tutup nganggo kertu sing nggawe pasangan kasebut. Langkah iki ora valid yen dikombinasikake karo jinis Enteni liyane (contone, ngenteni ditutup karo chip 2-2-2-4 dianggep minangka kombinasi Tunggu Ditutup lan Enteni Sederhana, amarga bisa uga 3 lan a 4). Sampeyan uga ora bisa ditampa yen ana rong pilihan sing bakal ditutup karo pasangan kasebut (contone, 6-7-8-9 lan ngarepake 6 utawa 9).

    Cathetan: Titik ditahan mung diwenehake yen butuh token siji.

    12. Tutup Tembok

    Tutup nganggo token sing dicekel saka tembok.

    13. Tandha Kembang lan Musim

    Saben Kembang regane 1 poin. Diitung ing pungkasan jumlah kabeh poin. Dheweke ora menehi skor minimal 8 poin. Dheweke bisa ditampilake kapan pengin. Dheweke ditinggalake ing sisih tengen (kaya gerakan liyane lan jubin sing katon) lan jubin anyar dijupuk saka pucuk tembok. Yen pemain ditutup nganggo token anyar, bakal ditambahake titik kanggo Nutup Tembok.

    Lakon 2-poin

    14. Pung Naga

    Pung (utawa Kong) Naga. Bisa didhelikake utawa dibukak.

    15. Pung Angin Dominan

    Pung (utawa Kong) angin dominan, sing cocog karo angin babak. Bisa didhelikake utawa ditampilake.

    16. Pung Angin Dhewe

    Pung (utawa Kong) saka angin dhewe Bisa didhelikake utawa ditampilake.

    17. Tangan Sing Didhelikake

    Didhelikake lan tutup kabeh kombinasi nganggo kothak sing dibuwang.

    18. Kabeh Chi

    Tangan sing mung kalebu Chis lan ora duwe Penghormatan.

    Lakon 4-poin

    19. Tab sing Disapu

    Gunakake 4 kothak jubin tartamtu, tanpa dinyatakake Kong (yaiku nggunakake kanggo nggawe gerakan liyane). Kong sing ndhelik utawa ndhelik ora dianggep minangka Hoard Token.

    20. Campur Pung Ganda

    Tangane ngemot rong Pung utawa Kong kanthi jumlah sing padha (nanging jelas beda klambi).

    21. Rong Pung Sing Didhelikake

    Tangan ngemot rong Pung sing durung katon (yaiku, ora dibentuk nganggo kothak sing dibuwang). Kong sing ndhelik ora migunani kanggo Pung sing didhelikake.

    22. Kong Didhelikake

    Tangan sing kasusun saka 4 kothak sing cocog, ora ana sing dibuwang, lan sing wis dinyatakake minangka Kong. Kabeh kothak diuripake mudhun.

    23. Kabeh Sederhana

    Tangan tanpa token Terminal utawa token Kehormatan. Kabeh Kripik ing tangane Sederhana (Kripik 2-8).

    24. Tangan Terminal lan Kehormatan sing Direnovasi (Kabeh nganggo Honour lan / utawa Terminal)

    Tangan sing nyakup paling ora siji kothak Terminal utawa siji Kehormatan ing saben kombinasi, kalebu pasangan kasebut.

    Lakon 6-poin

    25. Tangan Sing Didhelikake Kabeh

    Tangan rampung karo kabeh kothak sing digambar saka Tembok, kalebu pasangan kasebut.

    26. Kalor Kong Kong

    Tangan ngemot rong Kong sing ditampilake.

    27. Tab Pungkasan

    Tutup nganggo kothak sing dibuwang sing terakhir saka jinis sing isih ana (contone, yen wis rampung

    dibuwang utawa digunakake dening pemain liyane ing kombinasi sing katon telung potongan 4 Bambu, ditutup karo potongan pungkasan 4 Bambu). Ora bisa dikombinasikake karo Kong Robo.

    28. Kabeh Pung

    Tangan sing digawe 4 Pung (utawa Kong) lan pasangan kasebut.

    29. Tangan Semipura (Tangan Murni kanthi Penghormatan)

    Kripik tangan sing ngemot mung siji saka telung klambi kasebut, kanthi chip Kripik Honours

    30. Telung Lawakan Campuran Staggered

    Tangan sing ngemot telung Chis saka telung setelan kasebut, lan sing chip wiwitan ana ing interval munggah siji langkah.

    Lakon 8-poin

    31. Kabeh Kulawarga lan Kaurmatan

    Tangan sing digawe dening kombinasi sing ditampilake token saka 5 jinis sing ana ing game. Telung setelan kasebut: Karakter, Disk, Bambu, uga Angin lan Naga.

    32. Tangan sing Kapapar

    Tangan sing saben kombinasi wis rampung karo chip sing dibuwang dening pemain liyane, kalebu pasangan kasebut. Bisa digabung karo poin Ngenteni.

    33. Loro Naga

    Tangane ngemot loro Naga (utawa Kong) Naga.

    34. Loro Kong Kong

    Tangan sing nyakup rong Kong sing durung dingerteni.

    35. Tangga Campuran

    Lurus (ubin saka 1 nganti 9) digawe dening Chis saka telung klambi kasebut. Bisa dikombinasikake karo Todo Chi.

    36. Pangilon

    Tangan kasusun saka kombinasi sing digawe karo kothak sing kanthi simetris vertikal (yaiku, kanthi kothak sing katon padha pasuryan lan mudhun: 1, 2, 3, 4, 5, 8, 9 Cakram, 2, 4, 5, 6 , 8, 9 Bambúes lan Naga Putih). Titik kanggo Kulawarga absen kalebu.

    37. Triple Chi Campuran

    Tangan nganggo telung Chis sing padha, nanging beda setelan.

    38. Pung Campuran Telung Staggered

    Tangane ngemot telung Pung utawa Kong, saben setelan sing beda lan nomer sing luwih gedhe tinimbang Pung sadurunge.

    39. Tangan Kothong

    Tangan sing ora duwe poin. Poin kanggo Kembang ora dianggep ngetung. Kembang ditambahake sawise 8 poin kanggo menang.

    Contone, nutup kanthi mbuwang 3 Bambu (dudu potongan pungkasan saka 3), lan dudu tangan sing didhelikake utawa tangan sing ora bisa didhelikake. Mangkene pangertene manawa dudu All Chi, utawa All Pung, ora ana poin kanggo Enteni, utawa kanggo Pung Terminal utawa Penghormatan, uga kanggo Token Pungkasan, lsp.

    40. Tab Pungkasan Tembok

    Tutup nganggo kothak pungkasan ing tembok. Ora bisa dikombinasikake karo Tutup Tembok.

    41. Buang Token Akhir Tembok

    Tutup nganggo discard kothak pungkasan ing tembok.

    42. Tutup karo Token Ekstra Kong

    Tutup nganggo token ekstra sing dijupuk sawise entuk Kong.

    43. Rampok Kong

    Tutup karo token sing dicolong menyang pemain sing diwenehake saka Pung menyang Kong. Ora bisa dikombinasikake karo Tangan sing Disembunyikan Kanthi Lengkap.

    Lakon 12-poin

    44. Token sing dijahit Kanthi sawetara pakurmatan

    Tangan digawe saka kothak ing ngisor iki: 5 utawa 6 Penghormatan (ora dipasangake) bebarengan karo subset saka 8 utawa 9 kothak jahitan. Kanthi 7 token Honour, lakon kasebut diarani Token Sewn kanthi Penghormatan Gedhe. Tangane kudu didhelikake, sanajan ora kudu didhelikake kanthi lengkap, yaiku genteng sing dibuwang bisa ditarik nganti ditutup. Ora bisa dikombinasikake karo Kabeh Kulawarga utawa Tangan Sing Didhelikake.

     

    45. Token Jahit

    Dolanan khusus sing kalebu chip 1-4-7 saka siji klambi, 2-5-8 setelan liyane lan 3-6-9 saka setelan katelu. Tangan ora kudu didhelikake (temenan, pembuangan bisa ditarik tanpa nutup kombinasi kaping papat, ora kanggo jubin sing dijahit). Bisa dikombinasikake karo Todo Chi.

     

    46. ​​Sing unggul 4

    Tangan sing mung duwe chip 6 nganti 9. Titik Tangan Ora Ana Penghormatan kalebu.

     

    47. Ing ngisor 4

    Tangan sing mung duwe chip 1 nganti 4. Titik Tangan Ora Ana Penghormatan kalebu.

     

    48. Telung Angin gedhe

    Tangan kalebu 3 Angin Pung utawa Kong.

     

    Lakon 16-poin

    49. Tangga Murni

    Tangan dibentuk nganggo chip 1-9 kanthi setelan sing padha, dadi 3 Chis berturut-turut.

     

    50. Ujung Ekstrem 3 Kulawarga

    Tangan sing kalebu Chow 1-2-3 lan 7-8-9 saka siji klambi, Chow 1-2-3 lan 7-8-9 klambi liyane lan pasangan 5 saka setelan katelu liyane. Poin kanggo Campuran Chi Ganda, Loro Terminal Chis, Ora Ana Penghormatan lan Kabeh Chi wis kalebu.

     

    51. Telu Langkah Murni

    Tangan digawe dening telung Chis kanthi setelan sing padha, masing-masing nganggo potongan wiwitan sing diwiwiti kanthi angka utawa loro luwih gedhe tinimbang potongan wiwitan Chi sadurunge, nanging ora campuran loro (yaiku, utawa telung Chis kanthi potongan wiwitan interval siji utawa kabeh Chis ana ing interval rong).

     

    52. Kabeh nganggo 5

    Tangan sing saben kombinasi kalebu 5 (kalebu pasangan).

     

    53. Campur Pung Triple

    Tangan nganggo telung Pung (utawa Kong) sing padha, nanging saben setelan beda.

    54. Telung Pung Sing Didhelikake

    Tangan sing nyakup telung Pung sing ora diumumake (Kong sing didhelikake ora dietung).

    Lakon 24-poin

    55. Pitu Pasangan

    Tangan digawe saka pitung pasangan Kripik. Iku mesthi dipungkasi karo Enteni sing Sederhana. Kothak sing dibuwang bisa digambar kanggo mungkasi muter. Ora bisa dikombinasikake karo Kabeh (Pung saka) Pasangan, Tangan Sing Didhelikake, utawa Tangan Gampang. Bisa dikombinasikake karo Kabeh Kulawarga, Tangan Sing Didhelikake Kabeh, Token Ndhuwur, Ora Ana Penghormatan, Kabeh Sederhana, 1 Keluarga sing Ilang, Kabeh Terminal, utawa Kabeh Penghormatan.

     

    56. Token sing dijahit karo pakurmatan sing gedhe

    Tangan sing digawe dening saben pitu Penghormatan (tanpa repetisi) lan kothak saka telung setelan sing nggawe urutan pitung jubin Jahitan (yaiku, duwe pitung kothak saka sangang sing nggawe jubin jahitan: kothak 1- 4-7 saka siji klambi, 2-5-8 klambi liyane lan 3-6-9 klambi katelu). Tangane kudu didhelikake. Ora bisa dikombinasikake karo tangan: Kabeh Kulawarga, Tangan Didhelikake, utawa Enteni Kanthi Sederhana.

     

    57. Kabeh Kanca (Kabeh Wong ing peer)

    Tangan digawe dening Pung malah kothak (kalebu pasangan kasebut). Poin kanggo Kabeh Pung, Ora Ana Penghormatan, lan Kabeh Sederhana wis kalebu. Bisa dikombinasikake karo Family absen utawa Tangan Murni.

     

    58. Tangan Murni

    Tangan kalebu kabeh chip sing padha lan tanpa Honour. Poin saka tangan Ora Honour kalebu.

     

    59. Triple Chi sing podho identik

    Telung Chis padha lan miturut sing padha. Ora bisa dikombinasikake karo tangan Pung Berurutan Murni.

     

    Lakon 32-poin

    60. Telung Pung Tulisan Murni

    Tangan nganggo telung Pung (utawa Kong) kanthi setelan sing padha, kanthi nomer siji luwih saka siji unit tinimbang sing pungkasan. Ora bisa dikombinasikake karo Triple Chi Identical.

     

    61. Tab Top

    Tangan sing kalebu kombinasi kothak 7, 8 lan 9 (kalebu pasangan kasebut). Poin kanggo Ora Honour kalebu. Bisa dikombinasikake karo Kabeh Pung, Kulawarga absen utawa Tangan Murni.

     

    62. Tabel Pusat

    Tangan sing kalebu kombinasi kothak 4, 5 lan 6 (kalebu pasangan kasebut). Poin kanggo Ora Honour kalebu. Bisa dikombinasikake karo Kabeh Pung, Kulawarga absen utawa Tangan Murni.

     

    63. Tab Ngisor

    Tangan sing kalebu kombinasi kothak 1, 2 lan 3 (kalebu pasangan kasebut). Poin kanggo Ora Honour kalebu. Bisa dikombinasikake karo Kabeh Pung, Kulawarga absen utawa Tangan Murni.

    64. Papat Tangga Murni

    Tangane papat Chis kanthi setelan sing padha, kanthi potongan wiwitan dadi siji utawa loro nomer sing nggegirisi babagan wiwitan Chi sadurunge.

     

    Lakon 48-poin

    65. Telung Kong

    Tangan sing nyakup telung Kong. Dheweke bisa didhelikake utawa ditampilake.

     

    66. Kabeh Penghormatan lan Terminal

    Tangan sing kalebu Terminal (konter 1 lan 9) lan Penghormatan (Angin lan Naga). Ora entuk poin tambahan kanggo muter Angin lan Terminal dhasar. Poin kanggo Kabeh Pung, Terminal Pung, lan Honour Pung kalebu. Bisa dikombinasikake karo Setengah Tangan Murni, Kulawarga Ora Ana, Loro Naga, Telung Naga Cilik, Telung Naga Gedhe, Telung Angin, Papat Angin Kecil utawa Papat Angin gedhe.

     

    67. Quadruple Chi Identik

    Tangan dibentuk dening papat Chis sing padha karo setelan sing padha. Poin kanggo Pung Staggered Murni, Hoard Token, lan Pure Double Chi kalebu.

     

     

    68. Papat Seksine Pung

    Tangan sing nyakup patang Pung utawa Kong kanthi setelan sing padha, digawe staggered siji.

     

    70. Sekawan Angin Cilik

    Tangan sing nyakup telung Angin Pung (utawa Kong) lan sepasang Angin sing isih ana. Bisa dikombinasikake karo Angin Dominan lan Angin dhewe. Telung poin Angin Gedhe kalebu.

     

    71. Tiga Naga Cilik

    Tangan sing nyakup loro Pung (utawa Kong) Naga, lan sepasang Naga liyane. Poin saben Pung saka masing-masing Naga ora dietung.

     

    72. Kabeh Penghormatan

    Tangan digawe saka Honour (Angin lan / utawa Naga). Bisa digawe karo Pung utawa Kong, didhelikake utawa ditampilake. Bisa dikombinasikake karo Dragon Pung. Titik Todo Pung kalebu.

     

    73. Pung Hidden Pung (Treasure Hidden)

    Tangan sing nyakup papat Pung (utawa Kong) sing durung dibukak. Ora bisa dikombinasikake karo Tangan sing Disembunyikan Kanthi Lengkap utawa Kabeh Pung.

    74. Chis Ekstrim Murni

    Tangan digawe saka rong Chis ngisor (1-2-3), loro Chis Ndhuwur (7-8-9) lan sepasang 5, kabeh padha karo setelan. Poin kanggo Tangan Murni, Pitu Pasangan, Gagal Ngakhiri lan Ganda Ganda Murni kalebu.

    Lakon 88-poin

    75. Papat Angin Angin

    Tangan digawe dening Pung (utawa Kong) saka papat Angin. Ora bisa dikombinasikake karo Kabeh Pung utawa Angin Angin utawa Pung Angin Dhewe.

    76. Telung Naga Gedhe

    Tangan digawe dening Pung (utawa Kong) saka 3 Naga. Ora bisa dikombinasikake karo Dragon Pung.

    77. Kabeh Ijo

    Tangan digawe saka 2, 3, 4, 6, 8 ubin Bambu lan, kanthi opsional, Naga Naga Hijau. Bisa dikombinasikake karo Tangan Murni, Tangan Semi Murni (yen digunakake Naga Hijau), 7 Pasangan, Tangan Sing Didhelikake Kanthi Lengkap, Kabeh Pung utawa Kabeh Prima.

    78. Sangang Lawang

    Tangan digawe saka chip 1-1-1-2-3-4-5-6-7-8-9-9-9 saka setelan sing padha, nggawe pasangan karo salah sijine. Tangane kudu didhelikake. Ora bisa dikombinasikake karo Tangan Sing Didhelikake, Tangan Murni, utawa Terminal lan Pung Penghormatan. Bisa dikombinasikake karo Tangan sing Disembunyikan Kanthi Lengkap.

    79. Papat Kong

    Tangan apa wae kanthi 4 Kong. Dheweke bisa didhelikake utawa didhelikake.

    80. Pitung Pasangan Murni

    Tangan dibentuk nganggo pitung pasangan chip sing cocog karo gunggunge siji. Ora bisa dikombinasikake karo Tangan Murni, Tangan Sing Didhelikake Kabeh utawa Enteni Sederhana.

    81. Anak Yatim Telulas

    Tangan sing kalebu kothak 1 lan 9 Bambu, 1 lan 9 Cakram, 1 lan 9 Paraga, lan masing-masing saka pitu Penghormatan. Pasangan kasebut digawe nganggo chip. Kothak sing dibuwang bisa digambar kanggo mungkasi muter. Ora bisa dikombinasikake karo Tangan Murni, Tangan Sing Didhelikake Kabeh utawa Enteni Sederhana.

    Pelanggaran lan dendha

    Gabungan Salah

    Yen pemain nggawe kesalahan nalika wara-wara Chi, Pung, Kong utawa njupuk token panggantos, dheweke bakal ilang hak kanggo menang ing game kasebut (tangan mati), sanajan sampeyan bisa terus muter, nyolong dibuang, lsp.

    Pangowahan pendapat

    Pemain ora bisa njaluk dibuang banjur ganti pikirane. Nalika sapisanan dikabari, kaping pindho bakal dikabari dihukum con 5 poin (kanggo mbayar kanggo saben pamuter), nomer telu 10 poin, nomer papat 20 poin, lan liya-liyane.

    Tab Tutul

    Nyentuh kothak tembok sadurunge pamuter sadurunge dibuwang dianggep salah. Kaping pisanan sampeyan bakal dikabari, kaping pindho bakal dikandhani dihukum con 5 poin (kanggo mbayar kanggo saben pamuter), nomer telu 10 poin, nomer papat 20 poin, lan liya-liyane.

    Yen token ora katon, mula bakal ditinggalake. Yen token kasebut katon, pemain ora bakal bisa menang game kasebut (tangan mati), sanajan sampeyan bisa terus muter, nyolong dibuang, lsp.

    Nyuwun Pung kanthi Penundaan

    Nyuwun token kanggo Pung kanthi luwih saka 3 detik kasep dianggep luput. Kaping pisanan sampeyan bakal dikabari, kaping pindho bakal dikandhani dihukum con 5 poin (kanggo mbayar kanggo saben pamuter), nomer telu 10 poin, nomer papat 20 poin, lan liya-liyane.

    Mahjong Salah (Hu Palsu)

    Yen pamuter wis kurang saka 8 poin kudu mbayar 10 poin kanggo saben pamuter lan bakal duwe tangan mati, sanajan dheweke bisa terus muter, nyolong dibuang, lsp.

    Yen pemain ora nyukupi sarat supaya Mahjong dibuwang (sampeyan duwe luwih saka 14 kothak utawa kurang saka 14, nggawe kesalahan nganggo kothak sing ditutup, lsp.), sampeyan kudu mbayar 20 poin kanggo saben pamuter lan bakal duwe tangan mati, sanajan dheweke bisa terus muter, nyolong dibuang, lsp.

    Uga, kabeh Kripik ditampilake dening deklarator Mahjong palsu kudu dibuwang ing pamuter ing ngisor iki giliran.

    Tab Ditampilake

    Kabeh tab ditampilake dening pemain (tiba nalika dheweke nyolong saka tembok, mbuwang ing antarane kripik ing tangane, lsp) kudu dibuwang ing pamuter sabanjure.

    Yen ana pemain nuduhake kabeh Kripik sampeyan nalika pemain liyane ngumumake Mahjong dheweke nggawe pelanggaran. Yen pungkasane pemain sing ngumumake Mahjong gana, pamuter sing nuduhake chip bakal menehi saran.¿ Apa pemain liyane menang? kudu uncalan Kripik sing ditampilake siji mbaka siji.

    Yen pemain mbukak file liyane, sampeyan kudu mbayar pamuter sing cilaka 5-60 poin diputus dening wasit (sing uga bakal mutusake arep nerusake game kasebut utawa ora).

    Jumlah Token sing ora valid

    Yen pemain duwe kurang saka 13 chip utawa luwih saka 13 ing antarane, dheweke entuk tangan mati, sanajan dheweke bisa terus muter, nyolong dibuang, lsp.

    Game liyane

    Ninggalake balesan

    Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

    Munggah

    Yen sampeyan terus nggunakake situs iki, sampeyan nggunakake cookie. Informasi liyane