Kepiye ngerti manawa iPhone asli utawa palsu lan ora diapusi

Kepiye ngerti manawa iPhone asli utawa palsu lan ora diapusi

Kepiye ngerti manawa iPhone asli utawa palsu lan ora diapusi

 

Sampeyan bisa ngerti manawa iPhone asli utawa palsu. Pemilik bisa mriksa IMEI (Identifikasi Peralatan Seluler Internasional) utawa ndeleng nomer seri ing situs web Apple. Kajaba iku, ana aspek fisik sing bisa ngidentifikasi manawa piranti kasebut asli utawa replika. Antarane, layar, karcis lan logo.

Mangkene carane ngerti manawa iPhone asli utawa ora lan aja diapusi.

Indeks()

    Miturut IMEI lan nomer serial

    IMEI (akronim ing basa Inggris kanggo Identitas Tim Seluler Internasional) minangka nomer idhentifikasi unik kanggo saben ponsel. Kaya-kaya dokumen identitas kanthi validitas internasional. Ora ana piranti liyane ing donya sing padha.

    Nomer seri yaiku kode sing digawe saka huruf lan angka sing nglumpukake informasi babagan piranti, kayata lokasi lan tanggal produksi, model, lan liya-liyane. Umume, bisa ditemokake ing panggonan sing padha karo IMEI.

    Ing iPhone asli, data iki kasedhiya ing kothak, ing awak smartphone, lan liwat sistem operasi.

    Ing kasus iPhone

    Puter maneh / Apple

    Nomer IMEI lan nomer serial ana ing jejere barcode ing kothak piranti. Maju, bakal ditulis IMEI utawa IMEI / MEID (1) yaiku (S) Nomer Serial (2), diikuti karo urutan angka utawa alphanumeric. Senar kasebut kudu padha karo sing dituduhake ing pitakon ing ngisor iki.

    Liwat sistem

    Puter maneh / Apple

    Kanggo ngerteni IMEI liwat sistem, tindakake wae Setelan → Umum → Babagan. Gulung mudhun layar nganti sampeyan bisa nemokake item kasebut IMEI / MEID mi Nomer seri.

    Ing iPhone dhewe

    Saben iPhone duwe nomer IMEI sing kadaptar ing piranti kasebut dhewe. Lokasi kasebut beda-beda miturut model. Umume, kasedhiya ing tray SIM.

    Puter maneh / Apple

    Ing iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone SE (generasi kaping 1), iPhone 5s, iPhone 5c, lan iPhone 5, konten kasebut direkam ing mburi smartphone. Bisa ditemokake ing sangisore tembung. iPhone.

    Puter maneh / Apple

    ID Rambut Apple

    Sampeyan bisa ngakses situs web ID Apple liwat browser internet. Cukup ketik rincian mlebu banjur gulung mudhun menyang bagean kasebut Piranti. Klik ing gambar piranti sing pengin ditemokake IMEI lan jendhela bakal mbukak.

    Saliyane nomer kasebut, informasi kayata model, versi, lan nomer seri ditampilake.

    Kanthi keypad ponsel

    Cara liya kanggo ngerteni IMEI yaiku kanthi ngetik * # rong puluh siji # ing keyboard piranti. Informasi kasebut bakal ditampilake kanthi otomatis ing layar.

    Liwat layanan kasebut Mriksa jangkoan (Mriksa jangkoan)

    Apple duwe situs web sing pangguna bisa mriksa status garansi Apple lan nduweni hak kanggo tuku jangkoan AppleCare tambahan. Kanggo nindakake iki, sampeyan kudu ngetik nomer serial piranti.

    Yen iPhone ora asli, kode kasebut ora bakal dingerteni. Yen kabeh apik, bisa dingerteni yen tanggal tuku bener lan apa dhukungan teknis lan ndandani lan jangkoan layanan aktif.

    Sistem operasi lan aplikasi sing diinstal

    Kabeh iPhone mung bisa digunakake ing sistem iOS. Yaiku, yen sampeyan nguripake piranti lan Android, piranti kasebut mesthi palsu. Nanging, pemalsuan asring nggunakake piranti sing niru tampilan piranti lunak Apple.

    Ing kasus kaya ngono, kudu dipriksa manawa telpon duwe aplikasi eksklusif, kayata App Store, browser Safari, asisten Siri, lan liya-liyane. Kanggo ngilangi keraguan, sampeyan bisa mriksa versi iOS ing setelan kasebut.

    Kanggo nindakake iki, tindakake dalan Setelan → Umum → Nganyari piranti lunak. Ing kana, pangguna bakal diadhepi karo versi sistem lan informasi babagan, kayata piranti lan warta sing kompatibel.

    Liwat layar

    Saran iki utamane ditrapake kanggo sing tuku iPhone liyane. Kadhangkala pangguna pisanan bisa ngrusak layar lan ngganti karo sing dudu Apple utawa sing wis diverifikasi perusahaan.

    Nanging apa masalahe nggunakake a monitor sing ora asli? "Tampilan non-Apple bisa nyebabake masalah kompatibilitas lan kinerja," jelas pabrike. Iki bisa uga tegese kesalahan ing multi-tutul, konsumsi batere saya tambah, tutul sing ora disengaja, ing antarane kemunduran liyane.

    Puter maneh / Apple

    Saka iPhone 11, sampeyan bisa mriksa asal mula sistem kasebut. Kanggo nindakake iki, cukup tindakake Setelan → Umum → Babagan.

    Yen sampeyan ndeleng Pesen penting ing layar. Sampeyan ora bisa verifikasi manawa iPhone iki duwe layar Apple asli, panggantos asli bisa uga ora ditrapake.

    Aspek fisik liyane

    Sawetara fitur ing awak piranti bisa nuduhake manawa iPhone asli utawa ora. Dadi, yen sampeyan mikir tuku piranti Apple, sampeyan kudu ngerti sawetara detail.

    Input kilat

    Wiwit iPhone 7, Apple durung nggunakake jack headphone tradisional ing smartphone sing dikenal kanthi jeneng P2. Mula, sampeyan mung bisa nggunakake sing nganggo konektor jinis kilat, sing padha sing ngidini sampeyan bisa mbayar ulang smartphone. Utawa model nirkabel, disambungake liwat Bluetooth.

    Dadi, yen sampeyan tuku iPhone anyar sing duwe headphone umum, piranti kasebut ora asli.

    Logo

    Kabeh iPhone duwe logo Apple sing misuwur sing ana ing sisih mburi piranti. Ing asli, nalika pangguna nggeser ikon kasebut, dheweke ora bakal weruh prabédan utawa relief sing ana gandhengane karo permukaan.

    Sanajan wis spesialisasine luwih akeh, para produsen replika lan tiruan angel ngasilake jinis kesan kasebut. Mula, asile biasane duwe celah ing antarane permukaan lan gambar Apple.

    Ngrungokake rincian liyane

    Kanthi piranti sing ana ing tangan, bisa mbandhingake tampilan karo katrangan sing digawe ing situs web Apple. Priksa rincian kayata warna sing kasedhiya kanggo model kasebut, posisi tombol, kamera lan kelip-kelip, lan liya-liyane.

    Perusahaan malah nggambarake jinis finish. Kaya "kaca tekstur matte, kanthi bingkai stainless steel ing bingkai kasebut," ing iPhone 11 Pro Max.

    Deleng uga kapasitas sing kasedhiya kanggo saben model. Yen sampeyan nawakake 128GB iPhone X, ati-ati, seri kasebut mung duwe pilihan kanthi 64GB utawa 256GB.

    Apa iPhone ora duwe

    IPhone ora duwe sawetara fungsi umum ing smartphone saka merek liyane. Piranti Apple ora duwe televisi digital utawa antena sing jelas. Dheweke uga ora duwe laci kanggo kertu memori utawa dual-sim.

    Manungsa waé: model kayata iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR utawa mengko duwe fungsi simulasi dobel. Sanajan mung duwe papan kanggo siji chip, kertu SIM nano lan kertu e-SIM digunakake, yaiku versi chip digital.

    Ati-ati karo rega sing murah banget

    Katon rada jelas, nanging yen tawaran kasebut pancen apik banget, mula kudu curiga. Yen sampeyan nemokake iPhone kanthi rega murah banget ing toko tartamtu dibandhingake karo perusahaan liyane sing dipercaya, curiga.

    Perlu dielingake yen sawetara piranti asli biasane didol dening perusahaan serius kanthi rega sing luwih murah amarga ditampilake utawa dianyarake, uga diarani dirombak. Umume, toko nuduhake alasan nyuda regane.

    IPhone tampilan, kaya jenenge, yaiku iPhone sing wis suwe ditampilake. Yaiku, ora dilindhungi ing checkout lan bisa uga ana sawetara tandha amarga interaksi pelanggan utawa karyawan.

    Piranti sing direkondisi yaiku, amarga ana sawetara masalah, bali menyang pabrikan lan bagean-bagean masalah diganti. Batere lan mburi uga wis diganti. Umume didol nganti diskon 15% lan duwe jaminan sing padha karo smartphone anyar.

    Kepiye ngerti manawa iPhone wis direkondisi

    Sampeyan bisa ngerti liwat nomer model. Kanggo nindakake iki, bukak Setelan → Babagan. Yen nomer model diwiwiti nganggo huruf METRO, tegese anyar. Yen sampeyan miwiti nganggo surat kasebut F, Wis direnovasi.

    Yen kebeneran sampeyan ndeleng surat kasebut P, tegese wis dipersonalisasi. Layangé lor nuduhake manawa diwenehake dening Apple kanggo ngganti piranti sing salah.

    Ninggalake balesan

    Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

    Munggah

    Yen sampeyan terus nggunakake situs iki, sampeyan nggunakake cookie. Informasi liyane