Kepiye ngerti manawa ana wong sing ndelok saka mikropon (PC lan smartphone)


Kepiye ngerti manawa ana wong sing ndelok saka mikropon (PC lan smartphone)

 

Privasi sing apik wis dadi angel ditindakake, luwih-luwih yen kita diubengi karo piranti elektronik sing bisa nyekel kapan wae ucapake utawa swara sing dipancarkan dening lingkungan sing kita urip utawa makarya. Yen kita luwih prihatin babagan privasi lan ora pengin dirungokake utawa ndelok liwat mikropon PC utawa smartphone, ing pandhuan iki bakal nuduhake kepiye ngerti yen ana wong sing ndelok liwat mikropon, nindakake kabeh priksa sing dibutuhake ing PC Windows 10, ing Mac utawa MacBooks, ing smartphone Android utawa tablet lan ing iPhone / iPad.

Ing pungkasan mriksa Kita bakal mesthekake yen ora duwe aplikasi "ndelok" utawa aplikasi sing nggunakake ijin akses mikropon tanpa idin. (utawa bisa uga dheweke entuk idin nalika kita kesusu, njupuk keuntungan saka superficiality kita).

Waca Dhewe: Lindhungi webcam PC lan mikropon sampeyan supaya ora bisa dideleng

Indeks()

    Cara verifikasi panggunaan mikropon

    Kabeh komputer modern lan piranti elektronik nawakake pilihan kanggo mriksa manawa ana wong sing ndelok liwat mikropon: ing kahanan saiki, angel banget kanggo ndelok mikropon tanpa interaksi pangguna sing minimal (sing kudu nginstal aplikasi utawa ngeklik tautan khusus kanggo miwiti ndelok) utawa tanpa teknik hacking sing maju banget (perlu kanggo ngliwati kontrol sing ditindakake dening sistem operasi). Iki kabeh bener nganti dirembug wiretap lingkunganIng kasus kasebut, metode kanggo ndelok wong beda-beda lan digunakake dening polisi kanthi prentah pengadilan kanggo ndelok tersangka.

    Cara mriksa mikropon ing Windows 10

    Ing Windows 10 kita bisa ngontrol aplikasi lan program sing duwe akses menyang mikropon webcam utawa (mikropon liyane sing gegandhengan) kanthi mbukak menu Start ing sisih kiwa ngisor, kanthi ngeklik Konfigurasimencet ing menu Kebijakan lan mbukak menu Mikropon.

    Gulung ing jendhela bisa ndeleng ijin akses menyang mikropon kanggo aplikasi sing didownload saka Microsoft Store lan kanggo program tradisional; Ing kasus kaping pisanan, kita bisa mateni akses menyang mikropon mung kanthi mateni tombol ing jejere jeneng aplikasi kasebut, dene yen program tradisional kudu mbukak program kasebut dhewe lan ngganti konfigurasi sing ana gandhengane karo mikropon. Yen kita pengin entuk privasi maksimal lan tinggalake akses menyang mikropon mung kanggo aplikasi "aman", disaranake sampeyan mateni saklar ing jejere aplikasi sing akeh banget lan instal program sing curiga utawa asal usul sing ora dingerteni. Kanggo nambah aspek iki, kita bisa maca pandhuan Cara mbusak program kanthi manual tanpa tilas utawa kesalahan (Windows).

    Waca Dhewe: Ndelok PC lan deleng kepiye cara panggunaane

    Cara mriksa mikropon ing Mac

    Malah ing sistem operasi Mac lan MacBooks, yaiku macOS, kita bisa mriksa manawa ana wong sing ndelok kita liwat mikropon langsung saka setelan. Kanggo terus nguripake Mac, kita pencet lambang Apple sing gigitan ing sisih kiwa ndhuwur, kita mbukak menu Pilihan sistemlambang klik Keamanan lan privasi, pilih tab Kebijakan lan pungkasane ayo menyang menu Mikropon.

    Ing jendhela, kita bakal ndeleng kabeh aplikasi lan program sing njaluk akses menyang mikropon. Yen sampeyan nemokake program utawa aplikasi sing ora ngerti asal usul utawa sing ora ana ing kono, kita bisa mbusak tandha centhang ing jejere jenenge, lan yen wis dingerteni, kita uga bisa miwiti nyopot instal kanthi mbukak aplikasi. Nemokakekanthi ngeklik menu Aplikasi ing sisih kiwa, nemokake aplikasi ndelok banjur klik-tengen, terusake pambatalan kanthi menet Pindhah menyang tong sampah.

    Cara mriksa mikropon ing Android

    Ponsel cerdas lan tablet Android cenderung dadi piranti sing paling gampang ditonton wiwit saiki sistem operasi ora mesthi anyar Lan yen digunakake nyebar, ora kabeh wong kanthi tliti mriksa manawa aplikasi sing diinstal ndelok mikropon. Kanggo mriksa aplikasi sing duwe idin kanggo ngakses mikropon piranti, bukak aplikasi kasebut Konfigurasi, ayo menyang menu Privasi -> Manajemen otorisasi utawa ing menu Keamanan -> Idin lan pungkasane pencet ing menu Mikropon.

    Ing layar sing mbukak, kita bakal ndeleng kabeh aplikasi sing njaluk akses menyang mikropon utawa sing duwe ijin nanging durung "nguntungake". Yen kita weruh ana aplikasi aneh utawa ora ngelingi wis nginstal, kita terus nyopot aktivasi mikropon (cukup pencet tombol ing jejere jeneng aplikasi) lan langsung instal aplikasi sing curiga, supaya ora aktifitas sabanjure. Ing babagan iki, kita bisa maca pandhuan Copot instal aplikasi ing Android kanthi lengkap, sanajan sekaligus.

    Yen kita pengin duwe informasi visual babagan aplikasi sing ngakses mikropon, sanajan ora nggunakake aplikasi sing kanthi cetha nggunakake mikropon, disaranake sampeyan instal aplikasi Access Dots gratis, sing menehi titik terang cilik ing pojok tengen ndhuwur. kapan aplikasi utawa proses ngakses mikropon lan kamera.

    Waca Dhewe: Mriksa / ndelok telpon wong liya (Android)

    Cara mriksa mikropon ing iPhone / iPad

    Ing iPhone iPad lan, karo rawuh saka iOS 14, umpan balik visual babagan akses menyang kamera utawa mikropon wis ditambahake: ing kasus kasebut, titik cilik oranye, abang utawa ijo bakal katon ing sisih tengen ndhuwur, supaya sampeyan bisa ngerti manawa ana wong sing ndelok kita liwat mikropon.

    Saliyane verifikasi cepet iki, kita bisa ngontrol aplikasi sing ngakses mikropon ing piranti Apple kanthi mbukak aplikasi. Konfigurasi, kanthi pencet ing menu Kebijakan, lan verifikasi pribadi aplikasi sing ngakses mikropon, mateni aplikasi sing durung ngerti utawa durung tau diinstal. Kanggo nambah privasi nalika nggunakake iPhone, sampeyan ngajak maca pandhuane Setelan privasi ing iPhone bakal diaktifake kanggo nglindhungi.

    Waca Dhewe: Cara kanggo Spy iPhone

    KESIMPULAN

    Spying mikropon minangka salah sawijining tujuan utama peretas, telik utawa detektif, lan amarga iki sistem operasi dadi luwih milih nalika menehi idin kasebut. Luwih becik konsultasi karo menu lan aplikasi sing katon ing ndhuwur, supaya ngerti yen ana wong sing ndelok kita liwat mikropon, bisa uga njupuk informasi pribadi utawa rahasia industri.

    Yen kita wedi nduwe aplikasi ndelok ing telpon, kita bakal golek aplikasi apa wae sing katon ing pandhuan. Aplikasi paling apik kanggo Spy ponsel (Android lan iPhone) mi Aplikasi agen rahasia Android kanggo ndelok, nglacak lokasi, pesen lan liya-liyane.

    Yen kosok balene, kita wedi manawa telik mikrofon ditindakake liwat virus Android, disaranake sampeyan maca artikel kasebut Ndeteksi lan mbusak spyware utawa malware ing Android.

     

    Ninggalake balesan

    Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

    Munggah

    Yen sampeyan terus nggunakake situs iki, sampeyan nggunakake cookie. Informasi liyane