Domino

Domino. Dolanan domino banget misuwur ing saindenging jagad lan dimainake dening ewonan wong. Ing klumpukan kulawarga, bunderan kanca, pesta, barbecue, ing akhir minggu, lsp.

Bisa uga salah sawijining game paling tuwa sing ana referensi.

Indeks()

    Domino: carane muter langkah demi langkah😀

    Apa sing diarani domino? 🙂

    Domino yaiku game board sing nggunakake potongan bentuk persegi panjang, umume diwenehi kekandelan sing menehi wujud paralelepiped, ing endi salah sawijining wajah ditandhani dening titik sing nuduhake angka angka.

    Istilah iki uga digunakake kanggo milih masing-masing bagean kanggo game iki. Jeneng kasebut bisa uga asale saka ekspresi Latin "domain gratis" ("Matur suwun Gusti"), jarene para pandhita Eropa kanggo menehi tandha kemenangan ing sawijining pertandingan.

    ngacak potongan domino

    Aturan Domino🤓

    Nomer pemain: 4

    Bagéyan: 28 potongan kanthi sisih wiwit 0 nganti 6.

    Bagéyan saben peserta: 7 lembar kanggo saben peserta.

    Tujuan saka game: nggawe 50 poin.

    Piece Domino: yaiku potongan sing digawe saka rong pucuk, saben siji nganggo nomer (conto potongan: 2-5, 6-6, 0-1).

    Kepiye cara nyelehake potongan kasebut?: nalika potongan diselehake ing sandhinge nomer liyane sing paling ora ana nomer (tuladhane: 2-5 cocog karo 5-6).

    Nglewati giliran: nalika pamuter ora duwe potongan sing cocog karo salah sawijining ujung.

    Game diblokir: nalika ora ana pemain sing duwe potongan sing cocog karo saben pungkasan.

    Sapa sing menang game kasebut?: nalika salah sawijining pemain bisa mbukak potongan ing tangane, kabeh wis dipasang.

    Kepiye cara muter Domino?🁰

    Potongan-potongan kasebut "diacak" ing meja, lan saben pamuter njupuk 7 lembar kanggo muter. Pemain sing miwiti game kasebut yaiku nduweni potongan 6-6🂓. Miwiti game kanthi nyelehake potongan iki ing tengah meja. Saka kana, muter lawan jam.

    potongan domino 66

    Saben pemain kudu nyoba nyisipake potongan ing pungkasan game, siji-siji. Nalika pemain bisa cocog karo potongan, giliran diwenehake menyang pamuter sabanjure. Yen pamuter ora duwe potongan sing cocog karo loro-lorone, kudu lulus giliran, tanpa muter potongan.

    El game bisa mungkasi ing rong kahanan: nalika pemain bisa ngalahake game kasebut, utawa nalika game dikunci. Pemain pertama wektu iki bakal dadi pemain ing sisih tengen pamuter pisanan saka game sadurunge.

    Punctuasi

    Yen ana pemain sing menang game kasebut: tim sampeyan njupuk kabeh poin saka potongan sing ana ing tangane mungsuh.

    Yen game dikunci: kabeh poin sing dipikolehi saben pasangan dietung.

    Pasangan kanthi poin paling sithik yaiku sing menang, lan njupuk kabeh poin saka pasangan lawan. Yen ana gandhengane karo gandhengane, pasangan sing mblokir game bakal kalah lan pasangan sing menang njupuk kabeh poin saka pasangan iki. Titik saka pasangan sing menang diklumpukake lan game rampung nalika salah sawijining pasangan tekan tandha 50 poin.

    Nilai titik

    Nilai titik saben potongan cocog karo jumlah nilai saka rong ujung potongan kasebut. Mula, potongan 0-0 regane 0 poin, potongan 3-4 regane 7 poin, potongan 6-6 regane 12 poin, lan liya-liyane.

    Game kasebut nduweni papat peserta, sing mbentuk rong pasangan, lan dheweke kudu lungguh ing posisi alternatif.

    Sejarah Domino🤓

    sejarah domino

     téyori sing paling ditrima yaiku bakal muncul ing China antara taun 243 nganti 181 SM , digawe dening prajurit sing jenenge Hung Ming.

    Nalika semana, potongan kasebut meh padha karo main kertu, penemuan liya ing negara kasebut, lan malah diarani "huruf burik" .

    Ing sisih kulon, ora ana cathetan domino nganti pertengahan abad kaping XNUMX, nalika ditampilake ing Prancis lan Italia, luwih tepat ing pengadilan Venesia lan Napoli, ing ngendi game kasebut digunakake minangka hobi.

    Pemberhentian sabanjure kayane yaiku Inggris, dikenalake dening Tahanan Prancis ing pungkasan abad kaping XNUMX.

    Wiwit saiki, gumantung karo imajinasi lan pengetahuan dhasar babagan sejarah, nanging kita mung bisa matur nuwun marang para imigran, disambut utawa ora, sing nggawa game kasebut menyang wilayah Spanyol.

    Obyek lan dekorasi game

    Kripik domino

    Blok cilik, rata lan persegi dowo, ing Domino bisa digawe saka macem-macem bahan, kayata kayu, balung, watu, utawa plastik.

    Versi sing luwih mewah, ditugasake para pecinta game lan kolektor, digawe saka marmer, granit lan sabun.

    Spesimen olahan kasebut biasane dikemas ing kothak pribadi, biasane digawe saka beludru, lan ditampilake minangka elemen dekorasi sing sejati.

    Kaya kertu main, sing kalebu varian, domino nggawa tandha identifikasi ing sisih siji lan ing sisih liyane kosong.

    Pasuryan sing nduweni identitas saben bagean dipérang, kanthi garis utawa ndhuwur, dadi rong kothak, sing saben ditandhani nganggo seri titik, kaya sing digunakake ing data, kajaba sawetara kothak sing isih ana. nganggo putih.

    Ing versi Eropa game, ana pitung potongan liyane tinimbang ing Cina, total 28 lembar.

    Kamangka watu kanthi jumlah paling dhuwur ing domino standar kita yaiku 6-6🂓, kadang-kadang set luwih gedhe nganti 9-9 (58 lembar) lan nganti 12-12 (91 potong) digunakake.

    Inuit Amerika Utara main versi domino nggunakake set sing ngemot 148 lembar.

    Ing China, kreatifitas game kasebut kayane ora ana enteke, ing Dominoes uga dadi basis lan model kanggo game sing padha nanging luwih rumit: mahjong .

    Apa kaluwihan lan kekurangan domino?

    Game apa wae duwe kaluwihan lan kekurangan, malah game lawas kaya domino. Kaluwihan kasebut ngemot kekayaan game lan kekurangan spesialisasi kerugian.

    Kaluwihan

    Diwiwiti kanthi kaluwihan, salah sawijine yaiku game kanggo kabeh umur, amarga gampang dingerteni, dirakit lan bisa ditangani kanthi gampang, nanging isih duwe strategi kanggo nyenengake wong sing main luwih dawa.

    Ing klompok umur gedhe tenan iki, ana sawetara mupangat kognitif, kayata stimulasi pangembangan logis-matematika kanggo sing paling enom, logika strategis kanggo wong diwasa lan memori kanggo wong tuwa.

    Pungkasan, iki game praktis. Kanthi lurus lan paling ora rong pemain, bakal cukup kanggo miwiti game kasebut.

    Kripik domino

    Kekirangan

    Nanging malah game sing duwe akeh kaluwihan duwe sawetara perkara cilik sing nesu. Diwiwiti karo kasunyatan sing mung ana papat pemain, paling ora ing paling olahraga. Contone, angel banget kanggo nglipur klompok gedhe.

    Kekurangan liyane yaiku "finesse" kanggo nyetel game, kayadene game papan utawa game papan liyane. Bagean kasebut dirakit tanpa jinis fiksasi. Dadi tabrakan sing luwih dadakan ing ndhuwur meja lan mula wae.

    Potongan-potonganKasunyatane, dheweke duwe kekurangan dhewe, paling ora yen wis ilang, amarga cilik, utawa lemes, ilang visibilitas utawa malah regane, ing titik kasebut.

    Keuntungan
    • Nyenengake langgeng
    • Keuntungan kognitif
    • Déwan lan penanganan sing gampang

    Ninggalake balesan

    Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

    Munggah

    Yen sampeyan terus nggunakake situs iki, sampeyan nggunakake cookie. Informasi liyane