Damas

Para wanitaTujuane yaiku kanggo nyekel utawa lumpuh potongan mungsuh. Pemain sing bisa mangan saben pihak bisa menang. Kita ngomong babagan salah sawijining game dewan paling misuwur lan diputer ing planet iki.

Game Checkers dimainake ing antarane 2 pemain, ing papan alun-alun, patang puluh papat kothak ganti cahya lan peteng, kanthi rolas ireng lan rolas ireng.

Indeks()

    Checkers: Kepiye cara muter langkah-langkah?

    Kanggo muter checker online kanthi gratis, sampeyan mung kudu terusake pandhuan iki:
    1. Bukak browser sing disenengi banjur bukak situs game Emulator.online.
    2. Sawise ngetik situs kasebut, game bakal ditampilake ing layar. Sampeyan mung kudu play hit lan sampeyan bisa miwiti milih konfigurasi sing disenengi nanging sampeyan seneng. Sampeyan bakal bisa milih ing antarane muter karo kanca, lan sawise milih, sampeyan bakal bisa miwiti main game.
    3. Saiki, sampeyan bakal nemokake sawetara tombol sing migunani. Bisa "Tambah utawa mbusak swara ", wenehi tombol "Play"Lan wiwiti main, sampeyan bisa"Ngaso"Lan"Wiwiti maneh”Kapan wae.
    4. Ayo mungsuh sampeyan pindhah nanging akeh.
    5. Sawise ngisi game, klik ing “Wiwiti maneh”Kanggo miwiti maneh.

    Game Checkers: fitur

    "Damas"Iki minangka game board sing wis ana pirang-pirang atus taun kepungkur lan taruhan diselehake kanthi ganti lan potongan bisa dijupuk saka mungsuh. Sampeyan menang nalika mungsuh ora duwe potongan maneh utawa wis dipindhah dadi ora bisa pindhah.

    Tujuane game "Checkers" 

    Tujuane "para wanita" yaiku  mblokir obahe lawan utawa njupuk akeh potongan supaya dheweke ora bisa pindhah maneh.

    Jinis game:

    • Dolanan kulawarga
    • Gamer lucu
    • taktik
    • Strategi
    • Mikir

    Jumlah pemain, umur lan wektu muter:

    • 2 jugadores
    • Saka taun 6

    Piranti game:

    • Rencanakake ajedrez
    • 12 potong putih
    • 12 potong ireng

    Kesimpulan:

    Aturan sing gampang banget lan mulane cocog kanggo pemain sing luwih enom, nanging uga disenengi kanggo wong diwasa.

    Sejarah "Wanita"

    Bebener iki ora ana sing ngerti persis kapan utawa cara game kasebut diwiwiti, nanging sing yakin manawa Ladies wis suwe, sanajan Plato dheweke nyalahake minangka game sing dipinjam Yunani saka Mesir.

    Teori kapisan yaiku versi Checkers paling tuwa yaiku game sing ditemokake nalika digali arkeologi Ur, Irak. Pacaran karbon nuduhake manawa game kasebut wis ana udakara telung ewu SM.

    Nanging, versi pisanan sing mesthine nggunakake papan sing beda-beda kanthi beda, jumlah potongan sing beda-beda, lan pancen ora ana sing ngerti apa aturane sing pas.

    Ing Mesir lawas, game diarani Alquerque, sing nggunakake papan 5X5, minangka game sing ana gandhengane sing saiki dimainake.

    Sejarawan ngerteni asale mula 1400 SM lan dheweke ujar manawa popularitase pancen gedhe banget dimainake ing saindenging jagad kulon sajrone ewonan ewonan taun.

    Sekitar 1100 Masehi, wong Prancis duwe ide main dam ing papan catur. Iki tegese nggedhekake jumlah potongan dadi rolas ing saben sisih. Versi anyar iki diarani "Fierges"Wah, ya"Ferses".

    Ora suwe, Prancis uga ngerti manawa nggawe lompatan wajib dadi game sing luwih nantang lan mutusake nelpon versi anyar iki "Pasukan Jeu".

    Perubahan sing luwih lawas dianggep minangka game sosial kanggo wanita lan diarani "Le Jeu Plaisant De Dames" (Game P Checkers sing Nyenengake).

    Saka tabel nganti komputer

    Kanthi aturan dam sing ditemtokake dening Prancis, game kasebut diekspor menyang Inggris lan Amerika, terus dominasi jagad kasebut. Ing G. Brittany, nampa jeneng " daptar "lan matématikawan misuwur William Payne nulis risalah babagan judi ing pitulas seket enem puluh enem. Nanging, wis pirang-pirang taun, Ladies njaga popularitas.

    Mula, 2 watesan gerakan dikembangake kanggo para pemain sing berpengalaman, meksa miwiti game kanthi acak. Saiki, nganti 3 watesan gerakan digunakake ing kejuaraan.

    Para wanita teka ing layar programer komputer wis sadurunge Perang Dunia II. 

    Sanajan komputer ing tahap pangembangan sing angel, sing sumunar Alan Turing nggawe program dhasar kanggo Wanita sing mbutuhake kalkulasi ing kertas (amarga mesin kasebut isih durung bisa nindakake tugas kasebut).

    Pungkasan, 1952 Iki minangka taun sing luar biasa ing sejarah warna-warni game, nalika Arthur L. Samuel digawe ing program checkers pisanan digunakake dening komputer. Mboko sithik, program game kasebut saya apik amarga kacepetan lan kapasitas komputer saya mundhak.

    Ing wulan Juli XNUMX, tim saka Universitas Alberta sing dipimpin Jonathan Schaeffer ngumumake manawa dheweke wis ngrampungake game dam.

    Program kasebut Chinook , dikembangake kanthi sakabehe, wis tekan evolusi sing kabukten ora ana tandhingane. Kanthi cara iki, tim bisa mbuktekake manawa Checkers minangka game draw, yaiku, bakal mesthi dipungkasi kanthi undhak-undhakan yen kalorone mungsuh nggawe gerakan sing bener.

    Nanging, game kasebut tetep misuwur, kanthi masarakat saka saindenging jagad muter versi sing beda-beda kanggo seneng-seneng, nglatih pamikiran logis, utawa mung nikmati sawetara wektu main bareng kulawarga lan kanca-kanca.

    Kepiye cara muter "checkers"?

    Persiyapan game

    Siji pemain entuk potongan putih, saben liyane uga ireng: sing muter warna apa, 2 pemain bisa milih ing antarane.
    Potongan-potongan kasebut banjur dilebokake ing baris paling njaba papan game sing adhep-adhepan.

    Liyane

    Tansah lan ing kabeh kahanan diwiwiti kanthi potongan peteng.

    Kepiye cara dolanane?

    Potongan kasebut mesthi lan ing kabeh kahanan dilebokake arah miring lapangan madhep maju. Yen wis ana watu ing lapangan, ora bakal dikuwasani, preduli manawa watu sampeyan utawa mungsuh ana ing lapangan.

    Yen sampeyan nemokake alun-alun sing wewatesan karo kothak ireng kanthi watu ngelawan, sampeyan bisa ngliwati langkah sabanjure, yen kothak ing watu ngelawan isih kosong. Sampeyan mlumpat ing lawan lan sampeyan bisa njupuk metu saka game. Dilumpati ing potongan sampeyan dilarang. Sampeyan ora bisa bali kajaba karo wanita.

    Yen tekan ing baris ndhuwur mungsuh nganggo watu sampeyan, sing pemain nampa ratu sing bisa tumindak saka kahanan iki ing sabanjure.

    La dama ngenali nyelehake 2 potong siji ing sisih liyane. Kanggo iki sampeyan kudu a Piece kang wis dibusak saka game.

    Keuntungane yaiku bisa tumindak ngadhepi lan ngadhepi wenang maneh, yaiku, sampeyan bisa mindhah lapangan kanthi pasuryan utawa pasuryan kaya sing dikarepake. Gluing potongan sing ngelawan kedadeyan padha. Saben pemain entuk maksimal siji ratu. Yen sampeyan kelangan ratu amarga kurang perhatian, mesthine sampeyan bisa entuk wanita nomer loro.

    Pemain sing pisanan ora bisa pindhah wis kalah.

    Apa tujuane "wanita"?

    Sampeyan kudu njupuk saben gerakan ngelawan sing nyebabake utawa mblokir potongane.

    Kepiye carane "Dama" entuk?

    Yen mungsuh ora duwe gerakan maneh, sampeyan bakal menang.

    Kanggo "Lady" sing cocog?

    Papan game "Daae" yaiku ditujukan kanggo para pemain sing pengin nyoba katrampilan strategis lan taktik kanthi pasangan. Dadi misuwur wiwit umur enem taun.

    Apa regane "Lady"?

    Gumantung saka distributor lan versi, "Dame" beda-beda sepuluh euro kanggo game prasaja lan Euros 63 kanggo model sing mulya banget.

    Apa sing penting kanggo "Lady"?

    Strategi, tumindak taktis, lan tapa sadurunge kanggo miwiti sepur kanthi wicaksana.

    Apa kena mundur karo "Checkers"?

    Ya, yen sampeyan bisa nempel, sampeyan uga bisa nempel saka sisih menyang sisih .

    Jinis Wanita

    Klasik 

    • Ratu tanpa nyekel: ratu obah kanthi diagonal, nyebrang papan kosong sing dikepengini, ngadhepi maju utawa mundur, tanpa njupuk warna sing ngelawan lan dheweke ora bisa ngganti diagonal kasebut.
    • Ratu karo nyekel: yen ana potongan liyane ing diagonal sampeyan, nada mungsuh, nyekel mung bisa ditindakake yen ana siji utawa luwih kothak kosong ing mburine potongan mungsuh, tangkepan iku wajib. Ratu ora diwajibake nerusake situs sawise dijupuk. Uga misuwur ing saindenging jagad, kalebu game sing paling populer kayata: catur, dam lan domino.

    Checkers Cina

    Checkers Tionghoa kalebu lintang 6 sing dipasang kanthi kisi. Ing endi garis intersect, yaiku, ing titik kasebut, Kripik diselehake. Tujuane yaiku obah 15 kothak sing madhep ing titik lintang kanthi cara sing ngelawan langsung.

    Wanita Italia 

    Aturan kasebut padha karo aturan wanita tradisional, kanthi owah-owahan ing ngisor iki:

    • Papan kasebut ditata kanthi alun-alun putih ing sisih kiwa.
    • Sampeyan ora bisa nggawe ratu.
    • Yen pemain ora njupuk potongan nalika bisa, dheweke bakal kalah ing game kasebut.

    Para wanita Inggris 

    Aturan sing padha persis karo kothak tradisional, kajaba iku pamuter bisa milih nyekel apa wae lan ora pilihan sing paling apik kanthi kewajiban. Kauntungan mung ratu tinimbang potongan normal yaiku kemampuan kanggo mindhah lan njupuk rai maneh lan maju.

    Wanita Rusia 

    Siji-sijine pangowahan saka aturan resmi yaiku kasunyatan manawa tembakan kasebut ora wajib lan kasunyatan, yen ana tembakan seri, yen potongan kasebut liwat baris pungkasan, bakal diangkat dadi ratu lan bakal terus game minangka ratu.

    Wanita Turki

    Bisa uga wanita tradisional sing paling eksotis.

    Gunakake dashboard wolung kaping wolu. Saben pemain duwe nembelas potongan lan nyelehake wiwitan ing baris kaloro lan katelu sing paling cedhak.

    • Potongan pindhah orthogonally, miring utawa madhep maju, nanging ora ngadhep mundur.
    • Nyekel uga digawa metu pasuryan maju utawa ngadhepi sisih. Potongan sing dipikolehi entuk bebarengan menyang sing sadurunge dikuwasani potongan sing dijupuk, sing langsung ditindhes (sajrone gerakan, ora pungkasane persis).
    • Nalika potongan tekan baris ngisor dadi ratu.
    • Ratu bisa mindhah kothak kosong kaya sing dikarepake pasuryan maju, ngadhepi maneh utawa ngadhepi sisih.
    • Tangkap sing digawe Ratu pancen padha karo potongan normal, kajaba bisa mlumpat liwat garis kothak kosong nganti tekan potongan sing dijupuk.
    • Yen bisa, Tangkap iku wajib lan kudu ditindakake kanggo mbusak potongan mungsuh sing bisa.
    • Kemenangan digawe kanthi nyekel saben bagean saka mungsuh, ora bisa mindhah utawa nilar dheweke, paling akeh, siji lawan Ratu.

    Kalah menang

    Variasi sing aturane padha persis karo game resmi, nanging ing variasi iki, sing entek potongan menang. Akibate, pemain kudu menehi potongan menyang mungsuh sanalika bisa.

    Wanita Regulasi Resmi

    Game lan pemain

    1. Wanita minangka olahraga mental dimainke antarane wong loro.
    2. Miturut definisi, wong-wong iki minangka pemaine.

    Gawe bahan

    3. Dolanan dam dimainake ing papan persegi, dipérang dadi 100 kothak sing padha, gantian cahya lan peteng.

    1. Iki diputer ing omah peteng, diarani omah aktif.
    2. Garis miring sing dibentuk dening kothak peteng yaiku diagonal, kanthi total 17. Baris diagonal paling dawa kanthi 10 kothak lan gabung karo rong pojok papan, diarani diagonal gedhe.
    3. Papan kasebut diselehake ing antarane para pemain, supaya diagonal gedhe diwiwiti ing sisih kiwa saben pamuter, mula alun-alun pisanan ing sisih kiwa saben pamuter peteng.

    4. Papan kasebut diselehake nduweni jeneng ing ngisor iki:

    1. Bases: sisih pinggir papan ing ngarepe pemain utawa piring mahkota.
    2. Tabel: kolom sisih.
    3. Piring: garis horisontal kanthi 5 kothak peteng.
    4. Kolom: garis vertikal kanthi 5 kothak peteng.

    5. Miturut konvensi, kothak peteng nomer taktik saka 1 nganti 50 (Notasi Manoury). Nomer iki ora bakal dicithak ing tray. Ndeleng papan saka sisih ngarep, nomer implisit diwiwiti saka kiwa menyang tengen, diwiwiti ing kothak peteng pisanan ing palang ndhuwur lan pungkasan ing alun-alun peteng pungkasan ing palang ngisor (Diagram I).

    Sampeyan bisa verifikasi:

      1. Limang omah peteng ing pangkal utawa lempeng penobatan nampa nomer 1 nganti 5 lan 46 nganti 50.
      2. Lima kothak peteng ing tabel, utawa kolom pisanan lan pungkasan, diwenehi label nganggo angka kasebut 6, 16, 26, 36 lan 46 ing sisih kiwa, lan nomer 5, 15, 25, 35 lan 45 ing sisih tengen.
      3. Omah sing peteng lan ekstrim ing diagonal gedhe diarani ngarepke Papan.

    6. Game Checkers Internasional dimainake nganggo 20 watu putih utawa bening lan 20 watu ireng utawa peteng.

    7. Sadurunge miwiti pertandingan, ing 20 watu ireng ngemot kothak saka 1 nganti 20, kanthi watu putih 31 nganti 50. Kothak saka 21 nganti 30 bakal gratis (Diagram 2).

    Gerakan bagean

    8. Piece yaiku denominasi umum watu lan wanita.

    9. Gumantung saka apa watu utawa ratu, potongan-potongan kasebut pindhah lan beda-beda. Gerakan ruangan saka omah menyang omah liyane diarani "tawaran".

    10. Langkah kaping pisanan yaiku inisiatif saka sopir kulit putih. Pemain ganti muter karo potongan dhewe-dhewe.

    11. Watu kudu maju, ing diagonal, saka omah sing isih ana nganti omah sing gratis ing jalur sabanjure.

    12. Watu sing tekan makutha makutha lan tetep ana ing pungkasane gerakan diangkat dadi ratu. Penobatan watu kasebut ditandhani karo tumpang tindih watu liyane kanthi warna sing padha.

    13. Disaranake mungsuh mujudake penobatan iki.

    14. Watu sing didhukung wanita njaga kualitas kasebut, nanging ora bisa obah tanpa mahkota.

    15. Ratu sing nembe mahkota kudu ngenteni nganti mungsuh bisa main sepisan sadurunge tumindak.

    16. Ratu bisa pindhah saka sisih liyane menyang sisih liyane, saka omah sing dilebokake menyang sisih liyane, sing dipilih, ing diagonal sing dikepengini menyang papan sing bebas.

      1. Gerakan potongan kasebut dianggep rampung nalika pemain wis ngeculake sawise mindhah.
      2. Yen pemain sing nggawe pamindhahan nutul salah sawijining potongan sing bisa dimainake, dheweke wajib ngalih.
      3. Yen watu sing disentuh utawa obah durung diluncurake, mula dilebokake ing omah liya, yen bisa.
      4. Pemain kanthi pamindhahan sing pengin nyelehake potongan siji utawa luwih kanthi bener ing papan kudu sadurunge nggawe kanthi jelas aja nganti mungsuh nganggo ekspresi "AJEITO".

    Kontak

    17. Pengambilan potongan lawan iku wajib lan kudu maju lan mundur. Tembakan lengkap dietung minangka pamindhahan siji sing diputer. Dilarang nggawa potongan dhewe.

    18. Yen ana watu kena kontak, diagonal, nganggo potongan liyane, sawise iku ana kothak kosong ing diagonal sing padha, kudu mlumpat potongan lan ngenggoni alun-alun gratis. Bagéyan sing ngelawan dicopot saka papan. Operasi lengkap iki, sing bisa ditindakake utawa mundur, yaiku tembakan sing digawe watu kasebut.

    19. Nalika ratu lan sisih liyane ana ing diagonal sing padha cedhak utawa adoh saka saben liyane lan paling ora ana siji kothak kosong ing buri sisih liyane ratu kudu ngliwati potongan sing ngelawan lan ngenggoni papan bebas sawise potongan kasebut, pilihan sampeyan. Operasi kasebut ditindakake dening wanita.

    20. Outlet kudu rampung kanthi jelas lan urutan sing bener. Kurang pratondo tembakan sing jelas padha karo kesalahan sing kudu diatasi miturut panjaluk mungsuh. Pengambilan dianggep rampung sawise ngilangi kulit utawa bagean sing ngelawan.

    21. Yen watu sing sampeyan jupuk kanthi kontak diagonal karo potongan liyane, ing sisih mburi ana kothak sing kosong, potongan nomer loro kudu mlumpat, banjur nomer telu lan liya-liyane, ngenggoni papan bebas sawise sing pungkasan. ngalih. Potongan lawan sing dikepung yaiku, sawise rampung, langsung dicopot saka papan kanthi urutan munggah utawa mudhun. Kabeh operasi iki diarani shot chain digawe saka watu kasebut.

    22. Nalika ratu, nalika njupuk, sawise mlumpat kaping pisanan, ana ing diagonal sing padha, cedhak utawa jarak, saka watu liyane sing ngelawan, sing ana ing mburine kothak kasebut utawa luwih kosong, ratu kudu ngliwati potongan nomer loro iki, mula katelu lan liya-liyane lan ngenggoni papan bebas, miturut pilihan sampeyan, sawise potongan sing dijupuk pungkasan.

    Potongan lawan sing ditangkap yaiku, sawise ngrampungake pamindhahan, langsung dicopot saka papan kanthi urutan munggah utawa mudhun. Operasi iki minangka tembakan rantai sing ditindakake wanita.

    23. Ing tembakan rantai dilarang nglumpati omah.

    24. Nalika nembak rantai, sampeyan diijini liwat kothak kosong luwih saka sepisan, nanging potongan lawan mung bisa mlumpat sapisan.

    25. Tembakan rantai kudu dieksekusi kanthi cetha, sapotong-sepotong, mlumpat kanthi mlumpat, nganti kothak final tekan. Kurang pratondo tembakan sing jelas padha karo kesalahan sing kudu diatasi miturut panjaluk mungsuh.

    26. Gerakan potongan sajrone nembak rantai dianggep rampung nalika pamuter wis nyelehake potonganSalah siji ing pungkasan utawa ing tengah gerakan.

    27. Potongan sing dijupuk mung bisa dicopot saka nampan sawise penembakan rantai rampung rampung. Potongan sing dijupuk dicopot sanalika gerakan rampung lan supaya munggah utawa mudhun nalika lagi mlumpat,

    Tanpa ngganggu. Ngilangi potongan sing dijupuk ora padha karo kesalahan sing kudu diatasi miturut panjaluk mungsuh.

    28. Eliminasi potongan dianggep lengkap nalika pamuter mbusak potongan pungkasan sing dijupuk utawa nalika Eksekusi operasi wis mandheg.

    29. Nganggo potongan paling akeh ing soket rantai iku wajib. Nalika ngetrapake aturan kasebut, ratu ora prioritas utawa menehi kewajiban apa wae. Ing tembakan kasebut, wanita lan watu kasebut padha mlaku.

    30. Yen potongan sing dijupuk, kanthi rong cara utawa luwih, padha jumlahe, pemain bebas milih salah siji saka kemungkinan kasebut, kanthi watu utawa ratu, kanthi njupuk siji utawa pirang-pirang.

    31. Dikonfirmasi ing Artikel 3.5, watu sing nganggo rantai nembak mung ngliwati salah sawijining omah ing palang penobatan, ing pungkasan tangkapan isih watu.

    Kelainan

    32. Yen sajrone game ditemokake papan kasebut ora diselehake kanthi salah, ngelingi artikel 2.4, game kudu dibatalake lan diwiwiti maneh.

    33. Ketentuan artikel 2.8 kudu diverifikasi sadurunge wiwitan pertandingan. Apa wae anomali sing ditemokake sajrone pertandingan diselesaikan minangka artikel 5.4.

    34. Sembarang potongan sing ana ing kothak sing ora aktif (transparan) ora aktif lan pungkasane bisa dilatih maneh miturut item 5.4.

    35. Yen pemain kasebut nindakake salah sawijining cara ing ngisor iki, mung mungsuh Sampeyan duwe hak kanggo mutusake manawa kelainan kasebut kudu diatasi utawa dikelola. Kelainan:

    36. Dolanan rong gerakan kanthi saurutan.

    37. Gawe gerakan sing ora teratur saka watu utawa wanita.

    38. Dolanan sampeyan dhewe potongan lan muter liyane.

    39. Bali siji lomba rampung.

    40. Dolanan lawan.

    41. Muter potongan nalika bisa dijupuk.

    42. Copot potongan mungsuh utawa Papan dhewe tanpa alesan.

    43. Jupuk jumlah potongan sing luwih murah utawa luwih dhuwur tinimbang aturan sing ditemtokake.

    44. Mandheg sadurunge pungkasan stopper rantai.

    45. Copot sepotong piring kanthi bentuk sing ora teratur, sadurunge plug rampung.

    46. ​​Copot, sawise dijupuk, kurang saka jumlah potongan sing dijupuk.

    47. Copot, sawise dijupuk, bagean sing durung dijupuk.

    48. Aja mandheg narik bagean ing stopkontak.

    49. Sawise dijupuk, mbusak siji utawa luwih bagean sampeyan dhewe.

    50. Yen amarga ana sebab sing ora disengaja, ana ngganti utawa ngilangi posisi nalika main, kasunyatan iki, wis diverifikasi nalika semana, ora bisa dianggep ora normal.

    51. Yen pemain nolak tundhuk karo aturan resmi game kasebut, mungsuh duwe hak kanggo ngetrapake.

    52. Sembarang gerakan sing digawe mungsuh pemain sing wis nindakake kelainan utawa sing nolak tundhuk marang aturan resmi game kasebut padha karo nampa kahanan kasebut. Kanthi cara iki, hak kanggo mbenerake rampung.

    53. Mbenerake sebagean a ora duwe aturan utawa pelanggaran.

    Saka daur ulang

    53. Game kasebut dianggep minangka ikatan nalika posisi sing padha ditampilake kaping telu lan pemain sing padha tanggung jawab kanggo gerakan kasebut.

    54. Wis diverifikasi yen sajrone 25 gerakan terus-terusan, mung pamindhahan checker sing digawe, tanpa njupuk utawa ngindhari watu kasebut, game kasebut dianggep ditarik.

    55. Yen ora ana luwih saka telung lembar, rong lembar lan siji watu, siji potongan lan loro watu padha adhep-adhepan, pungkasan bakal dianggep dasi sawise maksimal sepuluh gerakan.

    66. Pungkasaning rong ratu, ratu lan watu utawa ratu lawan ratu, dianggep dasi sawise maksimal limang gerakan.

    Hasil

    77. Asile pertandingan duwe rong asil:

    1.  Kamenangan kanggo pasangan, lan akibate dikalahake kanggo liyane.
    2. Gambar nalika ora ana pemain sing bisa menang.

    78. Pemain menang nalika mungsuh:

        1. Nilar game.
        2. Yen pindhah, sampeyan ora bisa muter.
        3. Sampeyan wis ilang kabeh potongan.
        4. Nolak tundhuk marang peraturan.

    79. Dasi nalika:

    1. Mitra kasebut ngumumake kanthi persetujuan bebarengan.
    2. Nglamar ketentuan pasal 6.
    3. Nalika ora ana pemain sing bisa menang.

    Anotasi

    80. Kanthi nyuda nomer saka 1 nganti 50, sesuai karo artikel 2.6., Sampeyan bisa ngamati gerakan potongan, gerakan kanthi gerakan, kanthi warna ireng lan putih, ngrekam kabeh game.

    81. Transkripsi gerakan kudu ditindakake kaya ing ngisor iki:

    1. Nomer omah wiwitan sing diikuti nomer omah wiwitan bagean kasebut.
    2. Rong nomer kasebut banjur diterusake karo dash (-) kanggo gerakan sing sederhana.
    3. Yen njupuk nomer, bakal dipisahake karo a (x).

    Sinyal konvensional

    82. Kanggo ekspresi sing jelas, tandha-tandha konvensional ing ngisor iki digunakake kanggo nunjukake:

        1. Gerakan: -
        2. Output: x
        3. Gerakan sing dimainake utawa kuwat:!
        4. Tawaran sing optimal utawa kuwat banget: !!
        5. Tawaran ringkih utawa ala 😕
        6. Tawaran sing ringkih banget utawa ora apik:??

    Kontrol wektu

    83. Bisa disepakati manawa ing game, saben pemain kudu gawe sawetara gerakan sajrone watesan wektu.

    84. Ing kasus iki, para pemain kudu:

        1. Nganggo jam tangan khusus kanggo kompetisi.
        2. Rekam pamindhahan sawise pamindhahan, kanggo ireng lan putih, mesthi ana game.

    85. A watesan wektu kanggo kabeh pertandingan.

    86. Ing kasus iki, panggunaan nonton kompetisi iku wajib, nanging cathetan ora dibutuhake.

    87. Nganggo jam tangan diatur karo aturan lan peraturan persaingan.

    Game liyane

    Ninggalake balesan

    Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

    Munggah

    Yen sampeyan terus nggunakake situs iki, sampeyan nggunakake cookie. Informasi liyane