Cara ngubungake Alexa menyang lampu


Cara ngubungake Alexa menyang lampu

 

Lampu cerdas pancen langkah pertama kanggo nggawa konsep otomasi ing omah, yaiku remote control (sanajan nganggo prentah swara) kabeh piranti listrik kita. Yen kita wis mutusake tuku siji utawa luwih bohlam sing cerdas lan kita pengin ngontrol nganggo printah swara sing ditawakake Amazon Echo lan Alexa, ing pandhuan iki bakal nuduhake sampeyan cara nyambung Alexa menyang lampu lan perintah swara apa sing bisa digunakake.

Minangka bab, kita bakal nuduhake lampu cerdas endi sing cocog karo Alexa lan Amazon Echo, supaya sampeyan bisa ngonfigurasi prentah swara kanthi bener.

MACA ORA: Amazon Alexa: Cara Nggawe Rutin lan Komando Suara Anyar

Indeks()

    Lampu lan plug kompatibel karo Amazon Alexa

    Sadurunge nindakake perintah swara, kita kudu priksa manawa lampu cerdas kompatibel karo Alexa; yen ora, kita ora bakal bisa nambah menyang sistem lan ngontrol kanthi adoh. Yen kita wis tuku lampu cerdas, priksa manawa "kompatibel karo Amazon Alexa" utawa "kompatibel karo Amazon Echo" kasebut ing kemasan utawa ing manual.

    Yen ora duwe lampu utawa bolam sing kompatibel, kita bisa tuku Lampu LED sing kompatibel karo Alexa, kayata model ing ngisor iki.

    1. Lampu Lampu Philips Hue Putih Lampu LED (€ 30)
    2. Bulb TP-Link KL110 Wi-Fi E27, Bisa nganggo Amazon Alexa (€ 14)
    3. Bohlam cerdas, bohlam pintar LOFTer E27 RGB 7W WiFi (€ 16)
    4. Bohlam cerdas E27 AISIRER (2 lembar, € 2)
    5. Lampu bohlam cerdas TtrickIN E27 warna-warni (€ 49)

     

    Yen, ing liyane, kita pengin nggunakake maneh bolam sing wis ana (tanpa kompatibilitas), kita uga bisa mikir tuku adaptor cerdas kanggo bohlam apa wae, kayata sing ditawakake soket Smart WiFi E27 Light, Aicase Intelligent WLAN (€ 29).

    Apa kita pengin adaptasi lampu ing ruang tamu utawa kamar (sing nganggo colokan khusus)? Ing kasus iki, kita bisa ngirit tuku bolam sing cerdas kanthi fokus ing soket Wi-Fi sing cerdas, kaya sing kasebut ing ngisor iki.

    1. Presa Cerdas WiFi Cerdas Plug Telecomando ZOOZEE (€ 14)
    2. Soket listrik Philips Hue (€ 41)
    3. Soket Wi-Fi TP-Link HS110 kanthi ngawasi energi (€ 29)
    4. Smart Plug WiFi Plug Plug Smart Monitor daya plug (4 lembar, € 20)

     

    Kabeh produk sing didhaptar kompatibel karo Alexa, sing kudu dilakoni yaiku nyambungake menyang jaringan Wi-Fi (ngetutake instruksi ing manual pangguna), gunakake aplikasi kanggo ngonfigurasi akses jarak jauh (kita bakal dijaluk nggawe akun anyar ) lan, mung sawise persiyapan dhasar iki, kita bisa nerusake persiyapan Alexa.

    Sambungake lampu menyang Amazon Alexa

    Sawise nyambungake bolam cerdas (utawa colokan utawa adaptor sing disaranake) lan sambungake kanthi bener karo jaringan Wi-Fi omah, ayo entuk smartphone lan instal app Amazon Alexa, kasedhiya kanggo Android lan iOS.

    Sawise ndownload app, bukak lan log in nganggo akun Amazon. Yen durung duwe akun Amazon, kita bisa nggawe akun kasebut kanthi cepet ing aplikasi utawa situs web resmi.

    Sawise mlebu, kita klik Piranti Ing sisih tengen ngisor, pilih tombol + ing sisih tengen ndhuwur banjur pencet Nambah piranti. Ing layar anyar, kita milih pilihan gumantung karo jinis piranti sing bakal dikonfigurasi: Bombilla kanggo ngatur bohlam sing cerdas; Pers yen kita duwe plug utawa Ganti yen kita wis milih adaptor Wi-Fi kanggo bolam siji.

    Saiki ayo mlebu Iki merek apa ?, kita milih merek piranti, pilih tombol Terusake terus banjur kita nutul elemen kasebut Ngaktifake; saiki kita bakal dijaluk kredensial kanggo ngakses layanan sing ana gandhengane karo lampu, colokan utawa switch sing dituku (kaya sing dideleng ing bab sadurunge). Sawise sampeyan ngetik kredensial sing bener, cukup pilih Link saiki kanggo nambah kontrol piranti ing njero Alexa.

    Yen merek piranti katon, kita bisa terus nutul Otro lan ngatur piranti kanthi manual, supaya katon ing Alexa. Sawise nyambungake, kita mung kudu milih jeneng piranti, ing endi ruangan utawa kategori sing dipasang (Pawon, Ruang tamu, lsp) banjur klik Rampung.

    Ing bab sabanjure kita bakal nuduhake sampeyan carane nggunakake printah swara kanggo ngontrol lampu Alexa.

    Prentah swara kanggo ngatur lampu

    Sawise nambah kabeh piranti menyang aplikasi Alexa, kita bisa nggunakake printah swara saka aplikasi Alexa utawa ing Amazon Echo sing disetel karo akun Amazon sing padha sing digunakake kanggo persiyapan.

    Mangkene dhaptar prentah sing bisa digunakake kanggo ngatur lampu karo Alexa:

    • "Alexa, bukak lampu [bait]"
    • "Alexa, uripake [piranti nome]"
    • "Alexa, bukak kabeh lampu ing ruang tamu"
    • "Alexa, mateni kabeh lampu ing omah"
    • "Alexa, bukak lampu kamar tamu jam 6 sore"
    • "Alexa, tangi aku jam 8 bengi banjur urip kabeh lampu ing omah"

     

    Iku mung sawetara printah swara sing bisa digunakake yen lampu disetel menyang Alexa. Kanggo informasi luwih lengkap, sampeyan ngajak sampeyan maca pandhuan kanggo Fitur Amazon Echo, kanggo apa lan apa tujuane.

    KESIMPULAN

    Bagéan penting saka otomatisasi omah ing mangsa ngarep yaiku anané lampu cerdas sing bisa dikontrol liwat asisten swara kayata Amazon Alexa, sing bakal ngidini sampeyan ngontrol maksimum piranti sing kompatibel.

    Yen kita pengin nggawe pangowahan sing padha karo Ngarep Google (lan mulane nggunakake Asisten Google) disaranake sampeyan maca artikel ing Apa sing bisa ditindakake Google Home: asisten swara, musik lan otomatisasi omah. Ora yakin apa sing kudu dipilih ing antarane Amazon Alexa lan Google Home? Kita bisa nemokake akeh jawaban kanggo pitakonan sampeyan ing analisis sing jero. Alexa utawa Google Home? perbandingan antarane penutur cerdas sing paling apik lan sing paling cerdas.

    Ninggalake balesan

    Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

    Munggah

    Yen sampeyan terus nggunakake situs iki, sampeyan nggunakake cookie. Informasi liyane