Cara nggunakake rong PC kanthi siji tampilan (switch HDMI)


Cara nggunakake rong PC kanthi siji tampilan (switch HDMI)

 

Yen kita asring nggarap komputer, ndandani, mbukak toko komputer, utawa nulis artikel tematik ing blog pribadi, bisa uga kita duwe loro desktop lan siji monitor sing bisa digunakake ing kalorone. Ing skenario iki, ora disaranake nggunakake kabel HDMI siji lan pindhah saka siji komputer menyang komputer liyane kaya sing dibutuhake amarga port HDMI ora gampang diakses, uga nggawe frustrasi yen nggunakake loro komputer sekaligus. Minangka ahli TI sing apik, kita bisa milih taruhan sing apik Duplikator sinyal HDMI O Saklar HDMI, sing bisa ngatur rong aliran audio / video kapisah lan ngirim menyang monitor siji-sijine sing bisa digunakake, kanthi manual milih komputer sing bakal prioritas ing layar gumantung karo apa sing kudu kita lakoni ing wektu sing tepat.

Ing pandhuan iki kita bakal nuduhake sampeyan carane nyiyapake rong komputer kanggo nuduhake siji monitor, kanthi tliti milih 3 kabel HDMI kanggo digunakake lan saklar sing digunakake ing antarane model sing kasedhiya ing Amazon. Ing bab khusus, kita uga bakal ndeleng cara nggunakake switch USB, supaya bisa ngalihake piranti input (keyboard lan mouse) saka siji komputer menyang komputer liyane kanthi cara sing gampang.

Waca Dhewe: Atur loro monitor ing PC desktop lengkap

Indeks()

    Cara nggunakake rong PC kanthi siji monitor

     

    Kanggo nggawe lingkungan sing dituduhake, mesthine kita kudu duwe monitor siji, loro PC tetep utawa loro komputer ing alam apa wae (malah PC lan laptop utawa PC lan Mac Mini), telung kabel HDMI kanthi dawa sing cocog lan saklar. HDMI sing bisa ngatur rong aliran HDMI independen lan ngasilake siji output, sing bakal tekan port HDMI monitor. Yen durung tuku komputer anyar, disaranake sampeyan maca kabeh tips lan trik ing pandhuan Sing kudu dingerteni sadurunge tuku komputer anyar.

    Pilih kabel HDMI sing cocog

     

    Kanggo konfigurasi iki, kita butuh telung kabel HDMI: siji kanggo komputer sing bakal dikenal minangka "PC 1", liyane kanggo komputer sing bakal kita sebut "PC 2" lan pungkasane kabel HDMI pungkasan, sing bakal nyambungake output HDMI saka switch sing dipilih menyang monitor .

    Yen kita pengin nyelehake saklar ing desktop, kabel loro kanggo PC 1 lan PC 2 kudu cukup dawa (paling ora 1,8 meter), uga nutupi jarak antarane rong PC tetep tradisional. Ing ngisor iki minangka dhaptar kabel HDMI sing cocog kanggo tujuan kasebut.

    • Kabel HDMI Kecepatan Tinggi Rankie, Jalinan Nylon, 1,8m (€ 6)
    • Kabel HDMI HDMI 4 meter SUCCESO (€ 2)
    • Cavo HDMI 4K 2m, Snowkids Cavi HDMI 2.0 (€ 9)

    Kanggo nyambungake ngalih menyang monitor, kita bisa nggunakake kabel sing luwih cilik (1 meter utawa kurang), kanggo njupuk papan sing sithik ing meja, pasang uga langsung ing sangisore monitor (utawa ing pangkalane). Ing ngisor iki kita bisa nemokake seri kabel HDMI sing dicekak.

    • AmazonBasics - Cavo Ultra HD HDMI 2.0 0,9m (€ 6)
    • IBRA Cavo HDMI 4K Ultra HD 1M (€ 8)
    • ALCLAP Cavo HDMI 4k Ultra HD 0.9m (€ 9)

    Temenan kita duwe kebebasan konfigurasi: kita bisa milih telung kabel dawa, loro kabel cendhak lan siji utawa malah telung kabel cendhak, gumantung karo posisi lan ukuran komputer sing bakal disambungake. Siji-sijine sing penting yaiku entuk telung kabel HDMI sing apik sadurunge diterusake karo pandhuan liyane. Yen ora ngerti akronim sing ana gandhengane karo kabel HDMI, disaranake sampeyan maca analisis sing jero Cara milih kabel HDMI sing pas.

    Pilih saklar HDMI sing bener

     

    Sawise ndeleng kabel HDMI sing bakal digunakake, kita tekan piranti sing ngidini sampeyan ngalih sumber video ing antarane rong komputer kanthi tombol penet: ngalih HDMI.

    Piranti cilik iki ngidini sampeyan sambungake loro kabel HDMI minangka input lan nyedhiyakake output sinyal HDMI (output), sing bakal dikirim menyang monitor. Kanggo ngalih saka PC menyang PC liyane, sing kudu ditindakake mung pencet Tombol ngalih saiki ana ing sisih ndhuwur (asring diiringi rong LED sing padhang kanggo ngenali sumber aktif kanthi cepet), kanggo ngalih ing antarane rong PC sing gegandhengan lan mung nampilake video saka komputer sing dipengini ing monitor. Ing ngisor iki kita nglumpukake switch HDMI paling apik sing bisa sampeyan tuku saka Amazon kanthi rega sing kompetitif.

    • Techole Switch HDMI Bidirezionale (€ 9)
    • GANA Aluminium Bidirectional HDMI Switch (€ 11)
    • Saklar Techole HDMI (€ 12)

    Nalika tuku salah siji piranti kasebut, ayo priksa manawa katon apik saklar HDMI bidirectional utawa dheweke ndhukung "2 input-1 output"Yen ora, kita duwe risiko tuku piranti sing padha nanging beda banget kaya piranti kasebutSplitter HDMI, sing ngidini loro monitor bisa nyambung menyang PC sing padha (skenario sing beda banget sing adhedhasar kabeh pandhuan).

    KESIMPULAN

     

    Saiki kita duwe kabeh sing dibutuhake supaya bisa nyambungake rong komputer menyang siji monitor, banjur bisa pindhah karo konfigurasi pungkasan: sambungake kabel HDMI menyang splitter, monitor lan komputer, uripake monitor banjur uripake salah siji saka rong komputer (utawa kalorone): saklar HDMI bakal urip kanthi nggunakake arus saka kabel HDMI lan kanthi mencet tombol, kita bisa milih apa nonton video kasebut saka PC 1 utawa PC 2; saengga kabeh luwih integral, kita uga bisa ngetutake langkah-langkah pandhuan Mouse lan keyboard sing padha kanggo ngontrol loro utawa luwih komputer, supaya sampeyan bisa nuduhake mouse lan keyboard ing antarane rong komputer (kita sejatine bakal duwe rong switch, siji HDMI lan siji USB). Pengalih HDMI uga bisa digunakake sambungake rong konsol menyang televisi Nduwe port HDMI siji, dadi sampeyan bisa njupuk kauntungan saka kalorone tanpa kudu ngganti TV (biaya sing luwih larang).

    Yen kita pengin nggunakake loro monitor kanthi bebarengan ing komputer sing padha, nggunakake port HDMI kertu video khusus, disaranake sampeyan maca pandhuane Cara nyambungake rong monitor menyang PC mi Konfigurasi layar dobel ing Windows 10 supaya bisa digunakake karo rong monitor.

    Yen monitor sing ora duwe port HDMI, saiki wayahe ganti kanggo sing luwih anyar, milih ing antarane model sing katon ing pandhuan Monitor PC paling apik kanggo tuku antara 100 lan 200 Euros mi Tuku Monitor 21: 9 Wide (Layar Ultra Wide).

     

    Ninggalake balesan

    Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

    Munggah

    Yen sampeyan terus nggunakake situs iki, sampeyan nggunakake cookie. Informasi liyane