Cara nggantungake TV ing tembok

Cómo colgar el televisor en la pared

Gumun de tuku un televisor nuevo y ha notado sing su pedestal no es ajustable: esto significa que solo puede instalar el televisor de una manera, es decir, colocándolo sobre un mueble con su soporte fijo, que sin embargo no le permite inclinarlo verticalmente o rotarlo horizontalmente, y este límite no le hace justicia.

Ante esta situación, estás preguntando dening los famosos “soportes de pared” y estás buscando una guía sing te bisa uga nulungi a tener ideas un poco más claras sobre el tema. Bueno, déjame decirte: si tu objetivo final es comprender carane nggantungake tv ing tembok y evalúe si tiene las kabisan kanggo proceder de manera independiente en esta operación, ¡sepa que ha llegado al guía correcto!

De hecho, en este tutorial te mostraré en detalle todo lo que sampeyan butuh para instalar tu televisor en la pared. Verás, no es una empresa difícil: solo requiere un poco de tiempo libre, algunas herramientas y paciencia para proceder con precisión. Así que dedique unos minutos de su tiempo a leer los próximos capítulos e intente ponerlos en práctica. ¡Solo tengo que desearte una buena lectura y un buen trabajo!

Indeks()

    • Syarat awal
    • Cara masang TV ing tembok
    • Cara nggantungake TV ing tembok tanpa ngebur

    Syarat awal

    El Descargar consejo que puedo darte antes de comprar todo el equipo necesario para instalar el televisor en la pared, es leer atentamente el syarat pambuka para este proceso en particular. Como en punapa mawon trabajo de hágalo usted dhewe, es bueno comprender si tiene las habilidades para proceder de forma independiente o si necesita confiar en un installer profesional.

    Ing kawitan papan, es necesario establecer si está familiarizado con la herramienta eléctrica que tendrá que utilizar para perforar la pared, que es la pengeboran utawa tassellatore. Yen sampeyan wis duwe lan uga ngerti cara nggunakake, sampeyan bisa nerusake tanpa wedi; yen ora, sampeyan kudu mikir apa bakal tuku lan sinau cara nggunakake.

    Piranti kaya bor ora angel digunakake; nanging mbutuhake siji genggeman tenan lan aman - supaya pucuk puteran bisa dicelupake menyang permukaan sing paling padhet lan wangkal lan, paling penting, butuh penanganan khusus manungsa waé mi keamanan, para no dañarse a sí mismos, a otras personas ni a los objetos de la house.

    Yen sampeyan ora ngerti, bedane utama antarane bor lan palu yaiku sing terakhir dilengkapi mekanik sing luwih kuat kanggo ngebor permukaan sing konsisten, kayata beton dikiataken lan tembok ing Watu. Yen tembok sing sampeyan butuhake ora angel banget, mula sampeyan bisa uga mikir tuku bor.

    Sadurunge nerusake ngebur tembok, sampeyan uga kudu mesthekake yen bagean tembok sing dingerteni kanggo instalasi TV ora kliwat saluran pipa utawa dewa corrugati nganggo kabel listrik. Ing bekas kasus kasebut, kajaba yen sampeyan ora duwe aksesoris jedhing utawa pawon ing mburi tembok utawa ing kamar ndhuwur / ngisor, sampeyan kudu bisa kanthi aman.

    Yen sampeyan pengin nginstal TV ing tembok drywallkudu saber que, en general, una clavija puede soportar un peso máximo de 5/10 kg antes de que la placa de yeso se agriete. Por lo tanto, necesitará comprar uno. krenjang tembok tartamtu kanggo plasterboard, sing bisa nyebarke bobote ing sawetara titik pengeboran, luwih ndhukung bobot televisi lan ngindhari patahan materi iki.

    Aspek liyane sing kudu dipikirake, sadurunge nerusake kerja pengeboran, yaiku pass kabel, como el cable de alimentación, el cable de antena o los cables de video conectados a consolas de juegos, decodificadores y otros dispositivos. La mejor sugerencia que te puedo dar para esconder los cables es evaluar con un profesional la posibilidad de grabar verticalmente la pared para insertar un corrugado especial.

    Utawa, aku bisa menehi saran solusi sing kurang apik nanging luwih gampang lan luwih murah, yaiku aplikasi a Saluran kabel ing antarane TV lan sisih ngisor tembok.

    Pungkasan, sampeyan kudu milih Krenjang tembok adhedhasar 3 ciri dhasar: pisanan ing bobot sustainable saka footboard, sing kudu padha utawa luwih gedhe tinimbang TV sampeyan. Banjur sampeyan kudu ngevaluasi medición de los orificios de montage dhukungan, sing kudu kompatibel karo Standar VESA saka TV.

    Yen ora nate hayas oído hablar de él, el estándar VESA define la distancia entre los 4 orificios de montaje ubicados detrás de un televisor y es una medida declarada en milimeter (iku. 200 × 200 mm, 400 × 400 mm, 600 × 600 mm). Pungkasan, yen sampeyan pengin orientasi TV kanthi arah lan sudhut, sampeyan kudu milih siji dhukungan artikulasi (ora kabeh).

    Kanggo menehi conto praktis: yen TV duwe standar VESA 400 × 400 mm lan bobot 25 kilogram, mula sampeyan kudu tuku tembok tembok sing dipasang VESA saka 400 × 400 mm lan iku bisa nahan bobot padha utawa unggul a 25 kilogram. Kabeh informasi rinci iki, kalebu fungsi gabungan saka stand, bisa ditemokake ing dokumentasi teknis TV lan papan sing pengin sampeyan tuku.

    Ing ngisor iki kalebu sawetara conto saka krenjang tembok sing diartikulasikan, que se puede instalar tanto en paredes de mampostería como en placas de yeso. Son compatibles con muchos televisores modernos con estándares VESA de hasta 400 × 400 mm y bisa soportar hasta 45-50 kg de peso.

    Nanging, ing ngisor iki aku menehi sawetara conto krenjang tembok tetep, cocok kanggo masonry lan permukaan plasterboard. Dheweke kompatibel karo akeh TV kanthi standar VESA nganti 400 × 400mm lan bisa ndhukung bobote nganti 50-60kg.

    Cara masang TV ing tembok

    Yen sawise maca prasyarat sampeyan wis siyap nindakake tugas DIY iki, terusake banjur tindakake sawetara langkah gampang ing pandhuan iki. Ing baris ing ngisor iki sampeyan bakal nemokake kabeh penjelasan babagan cara masang TV ing tembok.

    Pisanan, gawe sawetara ruangan ing wilayah sing dibutuhake kanggo nggarap. Banjur lebokake krenjang ing tembok target, ing dhuwur udakara. 1,50 / 1,60 mt o considerando los muebles y el espacio circundante, muévelo hasta encontrar el punto ideal. Saiki necesitas alinearlo horizontalmente con la ayuda de uno level (biasane kalebu ing paket krenjang). Banjur gunakake bolongan ing wadhah kanggo nggawe dewa. poin (utawa tandha) ing tembok kanthi pitulung potlot utawa spidol.

    Sawise nggawe tandha ing kabeh bolongan ing krenjang, copot saka tembok lan terus pengeboran. Bit pengeboran utawa palu kudu diduweni diameteripun sami Dewa tacos diwenehake karo krenjang (sampeyan bakal nemokake ukuran diameter ing milimeter loro ing sisih dowel lan ing bit). Sawise kabeh bolongan digawe, aku menehi saran supaya sampeyan nyapu sethithik supaya ora nyebarake lebu batu sing wis mandheg ing lemah.

    Sampeyan saiki bisa masang dowel menyang bolongan lan nutul kanthi alus karo palu yen sampeyan tahan. Ing jalur iki sampeyan bisa ngencengi krenjang ing tembok, nyelarasake karo bolongan sing digawe; banjur sampeyan bisa masang sekrup kanggo jangkar ing tembok. Sawise rampung, sampeyan kudu njupuk Dhukungan VESA y montarlo detrás del televisor: para ello, puede colocar el televisor con la layar hacia abajo sobre una mesa o en el suelo, posiblemente cubierto con una sábana de bungkus gelembung, polistirena utawa siji kemul (kanthi ringkes, materi apa wae sing dirancang kanggo ora ngeruk utawa ngrusak panel TV kanthi cara apa wae).

    Yen wis rampung masang dipasang VESA ing bolongan 4 ing mburine TV, pungkasane sampeyan bisa ndandani TV ing braket tembok. Aku saranake sampeyan njaluk pitulung saka wong liya, kaya ing tahap iki sampeyan kudu tv ngadeg lan ing wektu sing padha kenceng ngawut-awut ing krenjang tembok.

    Yen wis rampung, sampeyan bisa nggawa kabeh kabel menyang corugate tembok utawa saluran kabel, sawise mbenerake ing tembok tape sisih pindho utawa utas saka silikon. Pungkasan, sawise nyambungake menyang konektor utawa soket sing cocog, iku mung bakal bisa nikmati TV anyar ing tembok.

    Langkah-langkah kanggo ngetutake, kaya sing sampeyan ngerteni, ora angel banget; Iki uga cocog kanggo kabeh jinis televisi, dadi sampeyan bisa ngetutake tanpa masalah gantung TV LG ing tembok uga nyumerepi TV Samsung ing tembok utawa merek liyane.

    Cara nggantungake televisi ing tembok tanpa ngebur

    Antarane akeh pitakon sing ana gandhengane karo nginstal TV ing tembok, pitakonan sing ana gandhengane ora bakal ilang carane nggantungake tv ing tembok tanpa ngebur. Ya, wangsulane yaiku ora ana cara kanggo nggantungake TV ing tembok tanpa ngebor, kajaba sawetara model TV mewah langka sing digawe nganggo layar ringan lan ora ana piranti elektronik, kayata TV pisanan. Tandha LG 65 ".

    La alternativa que me gustaría sugerirte en caso de que no quieras o no puedas perforar la pared, es comprar uno. dadi kanggo TV, ngevaluasi dimensi umum lan verifikasi ciri kompatibilitas sing padha karo sing dipasang ing tembok, yaiku bobot sustainable mi Pangukuran VESA.

    Ana sawetara ing pasar, regane apik banget lan umume kompatibel karo akeh ukuran lan bobot / ukuran televisi.

    Munggah

    Yen sampeyan terus nggunakake situs iki, sampeyan nggunakake cookie. Informasi liyane