Cara nggunakake App IO kanggo pambayaran, pembayaran maneh lan komunikasi


Cara nggunakake App IO kanggo pambayaran, pembayaran maneh lan komunikasi

 

Yen kita nggatekake inovasi teknologi sing diluncurake negara Italia kita mesthi wis krungu babagan aplikasi IO anyar, digawe dening PagoPA lan bisa diinstal kanthi gratis ing smartphone apa wae lan bisa digunakake kabeh warga Italia. Akeh pangguna sing langsung kesulitan nggunakake aplikasi IO amarga mung ndownload app ing piranti portebel tanpa ngerti cara nggunakake, kanggo apa, utawa uga cara mlebu, sing bisa uga katon. mokal yen durung nate krungu babagan SPID lan identitas digital (sedhih banget supaya bisa nggunakake aplikasi IO).

Ing pandhuan iki kita bakal nuduhake sampeyan cara nggunakake aplikasi IO kanggo pembayaran, pengembalian dana lan komunikasi pemerintah, supaya bisa mbayar kanthi cepet ing toko lan uga entuk bathi saka inisiatif sing ana gandhengane karo kontrol mbuwang lan hadiah sing diwenehake kanggo wong sing ngentekake jumlah tartamtu.

Indeks()

    Cara nggunakake aplikasi IO

    Aplikasi IO gampang digunakake, nanging bisa digunakake kanthi maksimal sepisanan kita kudu njaluk SPID, banjur nerusake download lan ngakses aplikasi kasebut. Ing bab sabanjure, kita uga bakal nuduhake sampeyan carane nambah kertu kredit utawa kertu prabayar lan cara nampa kabar babagan komunikasi karo pamrentah umum.

    Aktifake SPID lan undhuh aplikasi IO

    Sadurunge nggunakake aplikasi IO, kita kudu nggawe SPID, yaiku identitas digital sing disertifikasi langsung dening Negara Italia. Kertu identitas khusus iki bisa dipikolehi saka akeh panyedhiya, sing nawakake kanthi gratis (mula kita ora prelu mbayar apa-apa). Saiki panyedhiya paling apik kanggo ngaktifake SPID kanthi cepet Aku:

    • PosteID SPID diaktifake
    • Id TIM
    • SPID nganggo ID Namirial
    • ID SPID Aruba

    Panyedhiya apa wae sing sampeyan pilih, cukup isi data sing dibutuhake, pilih cara otentikasi sing paling cocog karo kita (contone, kanggo Poste Italiane uga luwih becik pindhah menyang kantor pos) lan mula entuk kredensial SPID, kanggo digunakake mengko ing aplikasi IO. Yen pengin ngerti cara ngaktifake SPID kanthi langkah demi langkah, sampeyan ngajak sampeyan maca pandhuan Cara njaluk lan entuk SPID mi Cara ngaktifake SPID: pandhuan lengkap.

    Sawise entuk SPID, kita bisa download app IO gratis kanggo Android lan iPhone langsung saka Google Play Store lan Apple App Store.

    Tambah kertu kredit, prabayar utawa debit

    Sawise aplikasi ditambahake menyang piranti seluler, bukak, penet tombol Mlebu karo SPID lan kita milih panyedhiya SPID kanggo nggawe identitas digital.

    Kita ngetik kode otentikasi, konfirmasi data sing dipikolehi saka SPID, banjur nampa kahanan panggunaan aplikasi kasebut. Ing layar sabanjure, milih PIN pamblokiran 6 digit, kita milih arep ngaktifake otentikasi biometrik lan ngonfirmasi alamat email (sing wis dipikolehi saka SPID).

    Sawise ngetik layar pribadi aplikasi, kita bisa nambah kertu kredit, kertu prabayar (kayata Postepay) utawa kertu ATM kanthi mencet ing sisih ngisor menu Dompet, kanthi mencet sisih tengen ndhuwur elemen nambahmilih artikel Cara pembayaran lan milih antarane Kertu kredit, debit utawa prabayar, BancoPosta utawa kertu Postepay mi Kertu PembayaranBAMCOMAT. Kita milih pilihan adhedhasar jinis kertu sing ana, banjur ngetik nomer kertu, tanggal kadaluwarsa lan kode keamanan kertu (CVV2, biasane ing sisih mburi). Ing pungkasan kita klik Terusake terus kanggo konfirmasi tambahan kertu menyang aplikasi IO.

    Layanan tambahan

    Sawise nambah cara pambayaran sing bener kanggo aplikasi IO, banjur mlebu menu layanan ing ngisor iki kanggo nemokake fitur migunani liyane saka aplikasi: mbayar pajeg mobil, pilih endi sing mbuwang voucer preinan, nampa tandha babagan tanggal pajak IMU lan TASI, nampa kabar babagan kadaluwarsa ing Negara (pajak sampah), mbayar biaya sekolah lan ngaktifake mbalekaken.

    Yen kotamadya ana ing antarane sing kasebut (kita uga bisa nambah kotamadya kanthi manual lan ndeleng manawa digabung karo layanan PagoPA) kita bakal bisa mbayar meh kabeh pajak kanthi online, nggunakake salah sawijining metode pambayaran sing didhukung. Apa kita kasengsem ing mbayar maneh negara? Ing kasus iki, sampeyan ngajak sampeyan maca pandhuan Cara ngaktifake State Cashback: kertu, kondisi lan watesan.

    Cara nampa komunikasi saka administrasi umum

    Saliyane kertu, apa kita pengin nggunakake aplikasi IO kanggo nampa komunikasi saka administrasi umum? Ing kasus iki, cukup supaya app tetep diinstal ing telpon, amarga saben komunikasi anyar bakal dikirim notifikasi ing layar (yen ora ana notifikasi, priksa setelan hemat daya, utamane ing Android). Supaya ora ketinggalan kabar, kita uga bisa nerusake pesen saka aplikasi IO menyang alamat email: kanggo nindakake iki, cukup bukak app IO ing smartphone sampeyan, log kanthi PIN utawa akses biometrik, penet menu profile, pilih menu Nerusake pesen liwat email lan pungkasane pencet ing elemen Aktifake kanggo kabeh layanan. Yen pengin milih layanan kanthi manual supaya bisa nampa pesen ing kothak email, kita milih item Pilih layanan miturut layanan lan tuduhake jinis pesen sing pengin ditampa.

    Yen terus duwe masalah karo notifikasi aplikasi IO, disaranake sampeyan maca pandhuan Yen kabar telat, mateni optimalisasi batere Android mi Nambah kabar Android ing layar kunci.

    KESIMPULAN

    Aplikasi IO bisa uga paling apik ing level IT sing digawe dening Negara Italia: nyatane, aplikasi kasebut gampang digunakake, integrasi kanthi apik karo kabeh layanan SPID, ngidini sampeyan nampa pengembalian dana sing diwenehake dening negara, ngaktifake layanan kabar pajak lan pajak lan komunikasi institusi liya, tanpa kudu komunikasi alamat PEC (sing disaranake nanggapi pesen sing ditampa).

    Yen pengin nggawe email sing disertifikasi kanggo nanggapi email institusi, disaranake sampeyan maca artikel. Cara entuk alamat email PEC (surat sing disertifikasi).

    Yen kosok balene, kita golek kertu prabayar sing apik kanggo digabung karo aplikasi IO, kita bisa maca ide. Kertu kredit virtual gratis paling apik mi Kertu prabayar sing paling apik kanggo tuku online tanpa resiko.

     

    Ninggalake balesan

    Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

    Munggah

    Yen sampeyan terus nggunakake situs iki, sampeyan nggunakake cookie. Informasi liyane