Cara mulihake sambungan jaringan ing Mac


Cara mulihake sambungan jaringan ing Mac

 

Apple Macs lan MacBook minangka komputer sing apik banget kanggo dideleng lan dilebokake ing kantor utawa ing meja, nanging uga, amarga kaendahan lan kasampurnane, dheweke isih komputer, mula bisa mandheg bisa kerja lan uga duwe masalah sambungan. kurang luwih gampang kanggo dirampungake.

Yen kita weruh ing Mac manawa koneksi Internet wis urip lan mbukak, kaca web ora mbukak kanthi bener utawa aplikasi sing nggunakake layanan Internet (kayata VoIP utawa aplikasi konferensi video) ora bisa digunakake kaya sing wis kudune, sampeyan wis entuk pandhuan sing cocog: ing kene kasunyatane kita bakal nemokake kabeh cara, gampang lan cepet kanggo ditrapake sanajan pangguna anyar, kanggo mulihake sambungan jaringan ing Macdadi sampeyan bisa bali menyang download lan ngunggahake kacepetan sing sampeyan weruh sadurunge ana masalah lan bali kerja utawa sinau ing Mac kaya ora ana kedadeyan.

Waca Dhewe: Solusi kanggo masalah sambungan router lan wifi

Indeks()

    Cara mulihake sambungan Mac

    Kanggo mulihake sambungan ing Mac, kita bakal nuduhake alat diagnostik sing ana ing sistem operasi macOS kaya sing wis siyap digunakake lan sawetara trik ahli supaya sambungan Internet bisa digunakake maneh kaya yen wis pisanan Mac miwiti.

    Gunakake diagnostik nirkabel

    Yen masalah sambungan ana nalika nyambung menyang jaringan Wi-Fi, kita bisa nyoba nganggo alat kasebut Diagnosis tanpa kabel diwenehake dening Apple dhewe. Kanggo nggunakake, priksa manawa sampeyan wis nyambung menyang jaringan Wi-Fi, penet terus Pilihan (Alt), ayo menyang menu status Wi-Fi ing sisih tengen ndhuwur banjur pencet Diagnostik nirkabel mbukak.

    Kita ngetik kredensial akun administrator, banjur ngenteni alat kanggo mriksa. Gumantung saka asil, jendhela bisa uga mbukak sawetara saran, nanging jendhela ringkesan operasi sing ditindakake Mac kanggo mulihake sambungan bisa uga katon. Yen masalah kasebut intermiten (baris kasebut banjur metu), jendhela sing padha kaya ing ngisor iki bisa uga katon.

    Ing prekara iki, disaranake ngaktifake swara Kontrol sambungan Wi-Fi sampeyan, kanggo ninggalake tugas mriksa sambungan menyang Mac, supaya bisa campur tangan yen ana masalah. Mbukak artikel Menyang ringkesan Nanging, kita bakal entuk ringkesan informasi babagan jaringan lan sawetara tips sing migunani kanggo nglamar.

    Ngganti DNS

    DNS minangka layanan penting kanggo sambungan Internet lan, sanajan garis kasebut bisa digunakake kanthi sampurna lan modem wis nyambung, cukup yen layanan iki nuduhake kerusakan (umpamane, amarga ana pemadaman DNS operator) kanggo ngindhari sambungan ing kabeh kaping. situs web

    Kanggo mriksa manawa ana masalah karo DNS, bukak menu Wifi O Ethernet ing sisih tengen ndhuwur, klik item kasebut Bukak pilihan jaringan, ayo lunga menyang sambungan aktif saiki, klik Advanced lan pungkasane pindhah menyang layar DNS.

    Sejatine kita bakal ndeleng alamat IP modem utawa router, nanging kita bisa nambah server DNS anyar kanthi pencet lambang + ing sisih ngisor lan ngetik 8.8.8.8 (Google DNS, mesthi aktif lan aktif). Banjur kita mbusak server DNS lawas sing ana banjur pencet ing sisih ngisor ing nggih, mung nggunakake server sing dipilih. Kanggo ngerti luwih lengkap, kita uga bisa maca pandhuan Cara ngganti DNS.

    Mbusak setelan jaringan lan file pilihan

    Yen Diagnosis Nirkabel lan pangowahan DNS durung bisa ngrampungake masalah sambungan, kita bisa nyoba mbusak konfigurasi jaringan sing ana ing sistem kasebut, kanggo mbaleni akses menyang jaringan Wi-Fi sing digunakake nganti saiki. Kanggo nerusake, mateni sambungan Wi-Fi sing lagi aktif (saka menu Wi-Fi tengen ndhuwur), bukak Finder ing garis Dock ing sisih ngisor, bukak menu O, kita bakal mbukak Menyang folder lan kita nulis cara ing ngisor iki.

    / Pustaka / Preferensi / Setelan Sistem

    Sawise folder iki dibukak, busak utawa pindhah file ing ngisor iki menyang Recycle Bin ing Mac:

    • com.apple.airport.preferensi.plist
    • com.apple.network.identification.plist
    • com.apple.wifi.message-tracer.plist
    • NetworkInterfaces.plist
    • pilihan.plista

    Kita mbusak kabeh file, banjur restart Mac kanggo ngganti sing ditrapake. Sawise urip maneh, kita nyoba nyambung maneh menyang jaringan Wi-Fi sing nyinggung, kanggo mriksa manawa sambungan bisa lancar.

    Tips liyane migunani

    Yen ora ngatasi masalah iki, kita kudu mriksa luwih lanjut, amarga bisa uga ana masalah sing ora langsung mengaruhi Mac nanging kalebu modem / router utawa jinis sambungan sing digunakake kanggo nyambung. Kanggo nyoba ndandani, kita uga nyoba tips sing diwenehake ing dhaptar ing ngisor iki:

    • Ayo urip maneh modem- Iki minangka salah sawijining tips sing paling gampang, nanging bisa ngatasi masalah, utamane yen piranti liyane sing nyambung menyang jaringan sing padha uga duwe masalah sing padha karo Mac. Wiwiti maneh bakal ngidini sampeyan mulihake sambungan kanthi cepet tanpa kudu nggawe tindakan liya.
    • Kita nggunakake sambungan Wi-Fi 5 GHz- Kabeh Mac modern duwe sambungan dual-band lan luwih becik nggunakake pita 5 GHz, ora gampang gangguan karo jaringan cedhak lan luwih cepet ing skenario apa wae. Kanggo sinau luwih lengkap, kita bisa maca pandhuan Bedane jaringan Wi-Fi 2,4 GHz lan 5 GHz; endi sing luwih apik
    • Kita nggunakake sambungan Ethernet: cara liyane sing cepet kanggo ngerti yen ana masalah yaiku sambungan Wi-Fi kalebu nggunakake kabel Ethernet sing dawa banget, supaya sampeyan bisa nyambung Mac menyang modem sanajan saka macem-macem kamar. Yen sambungan bisa digunakake, masalah karo modul Wi-Fi Mac utawa modul Wi-Fi modem, kaya sing katon ing pandhuan. Solusi kanggo masalah sambungan router lan wifi.
    • Kita ngilangi Range Extender utawa Powerline: Yen nyambung Mac liwat Wi-Fi Extender utawa Powerline, kita nyoba ngilangi lan nyambung langsung menyang jaringan modem utawa nggunakake kabel Ethernet. Piranti kasebut migunani banget, nanging bisa uga kakehan suwe-suwe lan mblokir sambungan internet nganti dicopot lan disambungake maneh sawise sawetara menit.

    KESIMPULAN

    Nglamar kabeh tips sing diwenehake ing pandhuan iki, kita bisa ngatasi paling akeh masalah sambungan Mac, tanpa kudu nelpon teknisi komputer utawa nguripake peralatan liyane lan dadi edan ing antarane ewu pandhuan sing rumit lan angel ditindakake. Web

    Yen, sanajan ana saran ing pandhuan, sambungan jaringan ora bisa digunakake ing Mac, ora ana sing kudu ditindakake, nanging miwiti prosedur pemulihan sawise nyimpen file pribadi menyang USB drive external; kanggo nerusake restorasi, waca pandhuan kita Cara ndandani Mac, ndandani masalah lan kesalahan macOS mi 9 cara kanggo miwiti maneh Mac lan mulihake wiwitan sing bener.

     

    Ninggalake balesan

    Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

    Munggah

    Yen sampeyan terus nggunakake situs iki, sampeyan nggunakake cookie. Informasi liyane