backgammon

Indeks()

    Backgammon: carane muter langkah demi langkah? 💡

    Kanggo muter backgammon online gratis, mung   tindakake langkah iki kanthi langkah-langkah:

    Langkah 1  . Bukak browser sing disenengi banjur bukak situs web game Emulator.online.

    Langkah 2  . Sawise ngetik situs web, game bakal ditampilake ing layar. Cukup klik "Kanggo muter "  lan sampeyan bisa miwiti muter, pilih kanggo muter karo mesin utawa  dolanan karo kanca.

    Langkah 3. Ing ngisor iki sawetara tombol sing migunani. Bisa "Nambah utawa mbusak swara", Pencet tombol"dolanan"lan wiwiti main, sampeyan bisa"Ngaso"lan"Wiwiti maneh"kapan wae.

    Langkah 4.  Entuk kabeh potongan ing papan sadurunge mungsuh sampeyan.

    Langkah 5.   Sawise ngrampungake game, klik  "Wiwiti maneh"  kanggo miwiti maneh.

    Backgammon tegese 🙂

    Papan backgammon

    Tembung kasebut backgammon yaiku jeneng sing diwenehake kanggo game sing kalebu a papan ubin kanthi wujud lan warna sing beda, sing kudu diatur ing lumahing rata, biasane papan, mula jenenge.

    Miturut aturan, sing beda kanggo saben game, siji utawa luwih wong bisa melu. Nalika sawetara game mbutuhake para peserta nggunakake alesan taktik utawa strategis, koordinasi, ketrampilan manual, memori, kemampuan deduktif, utawa katrampilan liyane, game liyane mung minangka kasempatan murni, menang utawa kalah.

    Miturut sipate, game umume ora kalebu kegiatan fisik, sanajan sawetara kalebu tabel lan nindakake kegiatan ing sanjabane. Game Papan biasane diklompokaké dadi macem-macem kategori miturut ciri khas.

    Iki minangka conto.

    • Sing sing nggunakake dadu: Dheweke game sing padha nggunakake dadu utawa potongan sing padha karo, kayata Tauli, Ludo, Parks, Backgammon, Ula lan Ladder antara liya.
    • Sing sing padha nggunakake token: Uga digunakake game sing nggunakake token minangka unsur utama. Tuladhane jinis game kasebut yaiku minangka domino utawa mahjong.
    • Dolanan papan tradisional: Iki minangka game sing dimainake ing papan, kayata game kulawarga ing ajedrez (Catur Kulon, Xiangqi utawa Shogi "catur Cina" utawa "catur Jepang", Janggi utawa "catur Korea" utawa Makruk, uga diarani "catur Thailand"), damas, Catur Tionghoa, Hnefatafl (game papan kulawarga Jerman), Mancala (game dewan kulawarga lan Surrta.
    • Game papan kontemporerSanajan ora mbedakake kanthi cetha ing antarane sing diarani "game board", game kasebut uga diarani kaya ngono amarga ing akehe kasus, nggunakake fitur kanggo pangembangan game kasebut. Kasunyatane, jagad Brasil milih game perang kanthi populer yaiku "game perang" minangka terjemahan harfiah.
    • Game Multiplayer: Dheweke uga bisa dilampirake ing sawetara kasus luwih saka telung pemain, nanging rutin muter loro. Ing antarane kalebu jgame kertu tradisional, kanthi dek Prancis utawa Spanyol; utawa game kertu kaya Hanafuda, sing tradisional ing Jepang.

    Varian modern lan komersial game kertu, yaiku game kertu sing bisa dikoleksi kaya Magic: The Gathering utawa Yu-Gi-Oh!.

    Dheweke digawe ing pertengahan taun 1970an. Minangka game, peran kasebut kalebu wong liya biasane nyelehake pemain ing kahanan tartamtu sing ngidini dheweke lulus tes kanggo nggayuh tujuan tartamtu manawa dheweke ditafsirake.

    Ing kasunyatan, Karakteristik Backgammon yaiku main peran lan ora nggunakake tabel. Dungeons & Dragons minangka jinis backgammon sing diarani fantasi heroik, nanging bakal tekan pasar, inspirasi saka tampilan backgammons liyane sing kalebu jinis liyane kayata western, buck sex, science fiction, space opera, medeni gothic, humor, spionage, pembajakan lsp.

    Sejarah Backgammon 🤓

    dadu backgammon

    Jeneng Backgammon asale saka tembung gamen (saka Inggris abad pertengahan), tegese game.

    Dolanan kulawarga Backgammon yaiku salah sawijining game pisanan sing muncul. Umume kalebu muter dadu utawa obyek sing padha karo cangkang, wiji, utawa tusuk gigi.

    Kulawarga iki kalebu sawetara game terkenal, kalebu Senet (salinan game ditemokake ing makam Tutancamon), Nyout (game Korea), Patolli (bisa uga game favorit Aztec), Pachisi (game nasional India, kanthi liyane Varian) ing Ludo lan Chispa) lan Game of the Goose (game Eropa sing dadi populer ing abad kaping XNUMX).

    Bisa diarani Backgammon yaiku asil akeh transformasi lan evolusi, uga akeh game kuna liyane sing isih ana nganti saiki. Asale bisa uga ana gandhengane karo peradaban kuno Sumerian lan Mesir. Panel sing ora cocog kanggo modern saiki ditemokake ing makam ing Lembah Nil ing Mesir, uga ing lingkungan Ur sing dikubur ing Mesopotamia.

    Sadurunge 800, game sing diarani Nard muncul ing Persia. Mesthi wong Arab wis ngerti game kasebut, uga game liyane, nalika ngrebut Persia ing abad kaping-XNUMX. Wong Persia, sabanjure, wis sinau game kasebut saka wong-wong Hindu, sing bisa uga dingerteni liwat wong Tionghoa. Nanging wong-wong Arab sing ngunggahake game kasebut kanthi level penting supaya dheweke nulis buku pisanan babagan kasebut. Nard lan varian kasebut ditemokake ing pirang-pirang panggonan ing Asia.

    Kayane game Nard dikenalake ing Eropa dening wong Arab, lan campuran karo game Tabula ngasilake versi anyar. 30 potongan digunakake ing papan 24 poin, gerakan kasebut ditemtokake dening 2 dadu.

    Ing wektu sing cendhak, game anyar kasebut dadi populer, saingan karo catur minangka papan utama ing kalangan bangsawan, papan sing banjur dikuwasani game kertu.

    Ing abad kaping pitulas muncul varian anyar sing, bebarengan karo perbaikan komponen, nyebabake revitalisasi game lan nyebar ing saindenging Eropa. Dheweke dadi misuwur ing Inggris minangka Backgammon, ing Skotlandia minangka Gammon, ing Prancis dadi Trictrac, ing Jerman dadi Puff, ing Spanyol dadi Tablas Reales lan ing Italia minangka Tavole Reale.

    Ing wektu kasebut sadurunge Perang Dunia II ana demam judi. Salah sawijining sebab yaiku inovasi sing digawe dening wong Amerika taun 1925, yaiku kemungkinan dobel regane poin sing dimainake. Nanging maneh, game dadi mudhun.

    Ing taun 1970-an, ora dinyana-nyana, dadi populer maneh, nganti saiki gampang digoleki kanggo tuku komponen uga manual. Ing Timur Tengah, Trictrac tetep duwe popularitas lan main ing Libanon lan negara-negara tanggane.

    Materi kanggo muter Backgammon💡

    Tabel backgammon

    Kanggo muter Backgammon, sampeyan butuh 2 peserta, papan backgammon, 15 kothak ireng, 15 kothak putih lan loro dadu sisi 6 klasik, kanthi 24 omah segitiga dikelompokake saka 6 nganti 6 lan dipérang dadi 4 bagean.

    • Pemain - 2
    • Bagéyan utawa watu - 15 ireng, 15 putih
    • Papan - 24 omah warna interlocking diklompokaké saka 6 nganti 6 lan dipérang dadi 4 bagéan
    • Tujuan: Ngilangake kabeh kothak saka papan sadurunge mungsuh.

    Aturan game Backgammon📏

    game backgammon

    Punika a ringkesan cepet saka aturan Backgammon:

    • Setel pamuter pisanan kanthi muter dadu
    • Pindhah bagean adhedhasar nilai sing dijupuk saka data
    • Kesetaraan data ngidini gerakan kaping pindho
    • Ora diidini mindhah potongan menyang omah kanthi luwih saka rong lembar sing nentang
    • Yen omah target mung duwe siji mungsuh, bisa dijupuk
    • Mulai kanggo copot potongan-potongan sampeyan saka papan nalika kabeh ana ing kuadran pungkasan

    Game backgammon minangka game board tradisional, ing endi sing menang yaiku sing ngatur mbusak kabeh potongan ing papan dhisik.

    Nanging yen sampeyan kudu maca aturan lengkap, Kita ninggalake ing ngisor iki.

    Definisi pemain pisanan

    Sadurunge miwiti gerakan potongan-potongan kasebut perlu netepake sapa sing bakal dadi pemain sing bisa diputer.

    Kanggo netepake sapa sing miwiti game backgammon, saben pamuter kudu muter 1 mati. Sapa sing entuk nilai paling dhuwur bakal dadi wong pisanan sing main. Yen ana dasi, dadu diluncurake maneh nganti pemain pisanan ditemtokake. Sing terakhir kudu njupuk langkah pertama, nggunakake nilai dadu sing bakal diputer dhisik.

    Conto: Pemain A muter mati lan entuk nilai 5; pamuter B nggulung mati lan entuk regane 5 uga; pamuter A muter mati maneh lan saiki entuk nilai 4; pamuter B nggulung mati lan entuk nilai 6; Pemain B bakal dadi pemain pertama sing main karo nilai dadu 4 lan 6 (nilai dadu pungkasan sing dimainake karo pemain A lan B).

    Bagéan obah 🧩

    Sawise tahapan nemtokake sapa sing miwiti pertandingan backgammon, saben pamuter kudu gulung 2 dadu banjur obah potongan miturut angka data.

    Saben pemain mesthi mindhah potongan sak arah, sak jarum jam lan liyane jarum jam.

    Yen pamuter saiki ora bisa nggawe pamindhahan sing bener kanthi nilai sing dipikolehi ing dadu, sing terakhir bakal entuk giliran.

    Omah target sepotong ora bisa dadi omah sing wis duwe 2 utawa luwih mungsuh. Yen omah target mung duwe 1 lawan, dijupuk, godhong papan banjur pindhah menyang "bar".

    Nalika pamuter duwe siji utawa luwih potongan, dheweke mung bisa nggawe langkah ngluwari, yaiku gerakan sing nyopot potongan sing dijupuk saka garis lan lebokake ing omah, mesthi manut aturan manawa omah target ora bisa ngemot luwih saka 1 potongan sing ngelawan.

    Yen pamuter muter angka sing padha ing 2 dadu, dheweke duwe hak nggawe 4 gerakan kanthi nilai dadu tinimbang 2 gerakane biasane.

    Copot potongan saka papan

    Pemain mung bisa miwiti nyopot potongan ing papan Backgammon nalika kabeh ana ing kuadran ngisor (uga diarani bagean njero). Kanggo mbusak potongan, pemain kudu muter jumlah sing padha karo jumlah kothak sing isih ana ing dadu. Yen sampeyan entuk nilai sing luwih dhuwur tinimbang sing paling murah, sampeyan kudu nyopot potongan kasebut. Contone: Yen potongan paling adoh mbutuhake 4 kanggo dicopot lan pamuter njupuk 6, dheweke bisa mbusak potongan kasebut ing papan.

    Pemenang tandhing

    Pemenang game kasebut yaiku pemain sing ngilangi kabeh potongan saka papan sadurunge mungsuh.

    Tips muter Backgammon🤓

    • Aja nganti mung ninggalake siji omah
    • Yen sampeyan kudu ninggalake sepotong, coba dijaga supaya adoh banget saka bagéyan mungsuh
    • Omah mungsuh pungkasan ditutup
    • Kasedhiya omah sabisane

    Game liyane

    Ninggalake balesan

    Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

    Munggah

    Yen sampeyan terus nggunakake situs iki, sampeyan nggunakake cookie. Informasi liyane