8 program kanggo nggawe game ing PC sanajan ora ngerti carane program

8 program kanggo nggawe game ing PC sanajan ora ngerti carane program

8 program kanggo nggawe game ing PC sanajan ora ngerti carane program

 

Ana program sing ngidini sampeyan nggawe game sanajan sampeyan ora duwe ilmu program utawa kurang. Kanthi piranti lunak iki, sampeyan bisa nggawe game multiplatform ing 2D lan 3D, kanthi tema wiwit RPG nganti game pendhidhikan. Ana opsi gratis lan mbayar sing cocog karo anggaran proyek.

Indeks()

    1. Twine

    Puter maneh / utas

    Twine minangka salah sawijining alat nggawe game sing mbutuhake sethithik utawa ora ngerti babagan basa pamrograman. Nanging, program iki diwatesi kanggo pangembangan game adhedhasar teks, sing ngidini nggawe crita interaktif lan non-linear.

    Cocog kanggo ngulandara, main peran lan thrillers misteri, pasang asil ing HTML. Format kasebut menehi kebebasan kanggo nyedhiyakake game kasebut ing macem-macem platform liwat browser. Yen sampeyan pengin nggawe aplikasi PC utawa smartphone, sampeyan kudu nggunakake konverter.

    • Nggulung (gratis): Windows | macOS | Linux | Web

    2. Mesin Ora Nyata

    Unreal Engine ngidini sampeyan nggawe kabeh saka game 2D sing gampang nganti judhul kanthi grafis 3D sing subur. Secara teoritis, sampeyan kudu duwe katrampilan program kanggo nggunakake. Nanging ana solusi sing ramah kanggo pamula Plano.

    Alat kasebut kuat banget supaya bisa digunakake ing proyek rumit, kayata Nggawe maneh de Final Fantasy VII. Sampeyan bisa ngekspor game sing digawe menyang macem-macem platform, kayata PC, game video, smartphone, peralatan kasunyatan virtual, lan liya-liyane.

    Layanan iki gratis, nganti proyek sampeyan entuk $ 3,000. Saka kana, kreator kudu mbayar 5% bathi menyang Epic Games, pangembang Unreal Engine.

    • Motor nyata (gratis): Windows | macOS | Linux

    3. GameMaker Studio 2

    GameMaker Studio 2 - Seret lan Selehake

    Sanajan ndukung game 3D, GameMaker misuwur amarga nggawe game 2D. Program kasebut luar biasa gampang digunakake lan ngidini sapa wae nggawe game dhewe. Tanpa nulis baris kode, nggunakake mekanisme drag and drop.

    Nanging ora ateges manawa sapa sing ngerti kodhe ora bisa seneng-seneng. Yen sampeyan kalebu bagean saka grup kasebut, sampeyan bisa ngatur nggawe kaya sing dikarepake. Layanan ngidini sampeyan ngekspor asil menyang macem-macem platform. Nanging, ing sawetara prelu mbayar ekstra.

    • GameMaker Studio 2 (mbayar, kanthi versi nyoba gratis): Windows | Mac OS

    4. GameSalad

    Gamesalad minangka pilihan sing apik kanggo wong sing anyar ing jagad pangembangan game. Ora mbutuhake ilmu babagan basa pamrograman, ngidini sampeyan nggawe nggunakake mekanisme drag-and-drop.

    Piranti lunak kasebut njamin asil sing apik ing 2D, sanajan sumber daya winates. Platform kasebut uga duwe versi sing ditujokake kanggo pendhidhikan, kanthi tujuan mulang konsep program, desain game lan nggawe media digital.

    Pelanggan versi Pro bisa nerbitake kabeh platform utama kayata HTML, komputer, lan piranti seluler.

    • GameSalad (mbayar, kanthi versi nyoba gratis): Windows | Mac OS

    5. Pencipta game peran

    Kaya jenenge, RPG Maker minangka alat kanggo nggawe game gaya 2D. Puteran. Program iki kasedhiya sawetara versi, nyedhiyakake macem-macem fitur. RPG Maker VX janji bakal dadi gampang banget, sanajan bocah bisa nggunakake.

    Yaiku, ora dibutuhake ilmu program kanggo nggawe game, cukup seret lan culake. Aplikasi iki ngidini sampeyan nggawe karakter, masang musik lan efek swara, ing antarane fungsi liyane. Game kasebut bisa diekspor menyang HTML5, Windows, macOS, Linux, Android, lan iOS.

    • Pangripta RPG (mbayar, kanthi versi nyoba gratis): Windows

    6. Nggoleki

    Puter maneh / YouTube

    Quest minangka alat sing ngidini sampeyan main game crita interaktif sanajan ora ngerti kepiye program. Sanajan fokus ing teks, sampeyan bisa masang foto, musik lan efek swara. Video YouTube lan Vimeo uga didhukung.

    Sapa wae sing duwe katrampilan pemrograman bisa ngatur tampilan game kanthi cara sing disenengi. Asil kasebut bisa diekspor menyang PC utawa minangka aplikasi seluler.

    • Nggoleki (gratis): Windows | Web

    7. Satuan

    Unity minangka pilihan kanggo sing ngerti program. Gratis kanggo pangguna sing entuk kurang saka $ 100.000 saben taun, piranti lunak kasebut ngidini sampeyan nggawe game 3D kanthi grafis sing nggumunake.

    Program kasebut nduweni alat animasi, audio lan video, sisipan efek, cahya lan liya-liyane. Karya kasebut bisa diterbitake ing macem-macem platform, kayata PC, ponsel, game video lan piranti VR lan AR.

    • Nyawiji (gratis, kanthi pilihan rencana mbayar): Windows | macOS | Linux

    8. Kahoot!

    Kahoot pancen dudu platform pangembangan, nanging bisa migunani kanggo wong-wong sing pengin nggawe game pendhidhikan sing sederhana. Situs iki ngidini sampeyan nggawe angket, dinamika bener utawa salah, teka-teki, ing antarane sumber daya liyane kanggo digunakake ing kelas virtual utawa tatap muka.

    Sampeyan bisa nyetel nomer poin lan masang Timer, kanggo nggawe game dadi luwih nyenengake lan kompetitif. Kabeh ditampilake kanthi individu ing layar saben siswa, kanthi liwat aplikasi khusus utawa versi web layanan kasebut.

    • Kahoot! (gratis, kanthi opsi rencana pambayaran): Web | Android | iOS

    Program apa sing kudu digunakake kanggo nggawe game?

    Kabeh bakal gumantung karo katrampilan, target lan jinis peralatan sing sampeyan duwe.

    Skill

    Ana alat sing nyedhiyakake game sing wis siyap, kayata Kahoot, dene liyane mbutuhake katrampilan basa pamrograman, kayata Unity. Dadi sadurunge milih, sampeyan kudu nimbang desain lan katrampilan program.

    Program sing wis siyap game bisa dadi ideal kanggo wong-wong sing ora pengin nandur modal ing karir sing berkembang. Sing duwe kemampuan nggawe kanthi ngeklik lan nyeret item ing game mbutuhake pangerten babagan topik kasebut.

    Sanajan gampang digunakake, dheweke nawakake elemen kebebasan kreatif lan kustomisasi sing luwih akeh. Pilihan sing apik kanggo sampeyan sing pengin sinau program lan investasi ing alam semesta game. Iki kedadeyan karo GameMaker Studio 2 lan Quest.

    Perlu dielingake manawa umume program, sanajan sing duwe sumber daya kanggo pamula, duwe sumber kanggo wong sing trampil program. Pangguna iki luwih bisa njajahi opsi, ngatur sakbenere saben aspek game.

    Equipo

    Sampeyan uga penting kanggo nimbang peralatan sing kudu dikembangake. Sadurunge miwiti ndownload program, sampeyan kudu mriksa manawa komputer wis memenuhi syarat minimal. Penting banget yen sampeyan duwe piranti keras sing ngidini sampeyan bisa kerja tanpa masalah lan tanpa gagal.

    Yen ora, pilih piranti lunak sing luwih entheng kanthi sumber luwih sithik utawa alat online. Paling ora, paling ora sampeyan bisa nindakake apa sing sampeyan karepake.

    Tujuane

    Apa sampeyan pengin nggawe game adhedhasar crita utawa luwih seneng game 3D FPS? Banjur kudu nganalisa sumber daya sing ditawakake program, supaya bisa ngasilake asil sing dikarepake.

    Yen game sing pengin dikembangake duwe aplikasi khusus, disaranake sampeyan milih. Contone, Maker RPG, nawakake fitur tartamtu kanggo narasi jinis iki, sing bisa uga ora ditemokake ing alat liyane. Utawa sampeyan bakal bisa ndeleng kanthi cara sing kurang intuisi.

    Kajaba iku, penting kanggo mriksa manawa piranti lunak ngekspor game kasebut menyang platform sing dipengini. Ora ana gunané nggawe game lengkap banjur temokake manawa game kasebut ora bisa diputer ing ponsel utawa piranti kasunyatan virtual.

    SeoGranada nyaranake:

    • Kepiye cara nggawe aplikasi tanpa ngerti program? Temokake alat sing apik tenan
    • Aplikasi uji coba kanggo seneng-seneng lan sinau sekaligus
    • Aplikasi logika kanggo nglatih pamikiran lan memori

    Ninggalake balesan

    Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

    Munggah

    Yen sampeyan terus nggunakake situs iki, sampeyan nggunakake cookie. Informasi liyane