6 program kanggo nggawe flash drive bootable kanggo Windows, Linux lan macOS

6 program kanggo nggawe flash drive bootable kanggo Windows, Linux lan macOS

6 program kanggo nggawe flash drive bootable kanggo Windows, Linux lan macOS

 

Program kanggo nggawe flash drive bootable ngupayakake nggampangake transformasi USB flash drive dadi disk bootable. Piranti kasebut saya ganti CD lan DVD, supaya bisa pulih saka sistem sing gagal utawa nginstal saka awal.

Dhaptar ing ngisor iki nggabungake piranti lunak paling apik kanggo distribusi Windows, macOS, lan Linux. Priksa!

Indeks()

    1. Rufus

    Puter maneh / Rufus

    Kasedhiya ing basa Portugis, Rufus minangka file sing bisa dieksekusi sing malah ora perlu diinstal ing PC kanggo nggunakake. Aplikasi kasebut ngidini sampeyan nggawe flash drive bootable kanggo nggawe media instalasi saka file ISO.

    Sampeyan uga bisa nggawe sarana nganyari BIOS, firmware utawa program nganggo basa level rendah. Aplikasi kasebut uga duwe pilihan kanggo mriksa flash drive kanggo sektor sing ala. Pangembang njamin manawa piranti lunak nganti loro kaping luwih cepet tinimbang pesaing utama.

    • Rufus (gratis): Windows | Linux

    2. Universal USB Installer

    Puter maneh / Pen Drive Linux

    Universal USB Installer misuwur banget nggunakake panggunaan. Cukup pilih sistem operasi, file ISO, lan USB stick. Banjur menyang Nggawe lan enggal. Program kasebut bisa digunakake ora mung kanggo instalasi sistem, nanging uga minangka drive pemulihan, keamanan.

    Piranti lunak kasebut ngidini sampeyan nggawe piranti boot kanthi panyimpenan terus-terusan ing sawetara distribusi Linux. Fitur kasebut menehi sampeyan akses menyang setelan sistem lan gawe serep file.

    Yen sampeyan pengin nggunakake kanggo versi portabel Windows, pendrive kudu diformat dadi NTFS lan duwe ruang bebas 20 GB. Ing kasus liyane, piranti uga bisa diformat ing Fat16 utawa Fat32.

    • Installer USB Universal (gratis): Windows | Linux

    3. YUMI

    Puter maneh / Pen Drive Linux

    Saka pangembang sing padha karo Universal USB Installer, YUMI misuwur minangka installer multiboot. Apa tegese? Sampeyan ngidini sampeyan nginstal sawetara sistem operasi, firmware, nyimpen unit antivirus lan kamera, kalebu sumber daya liyane, kanthi fitur sing padha.

    Siji-sijine halangan yaiku kemampuan piranti kanggo nampung kabeh perkara kasebut. Aplikasi kasebut uga nawakake kemungkinan nggawe pendrive kanthi panyimpenan sing terus-terusan. Kanggo nggunakake, kudu diformat ing Fat16, Fat32, utawa NTFS.

    • YUMI (gratis): Windows | Linux | Mac OS

    4. Alat USB / DVD Windows

    Puter maneh / Softonic

    Windows USB / DVD Tool minangka alat resmi Microsoft kanggo nggawe flash drive bootable kanggo nginstal Windows 7 utawa 8. Program iki ngidini sampeyan nggawe salinan file ISO, sing nggabungake kabeh item instalasi Windows.

    Gampang digunakake, cukup lebokake media drive menyang port USB, pilih ISO banjur klik Pindhah bebarengan. Banjur cukup tindakake pandhuane. Yen sampeyan ora nggolek fungsi utawa pilihan pangaturan tambahan ing boot drive, iki bisa uga aplikasi kanggo sampeyan.

    • Alat USB / DVD Windows (gratis): Windows 7 lan 8

    5. recorder

    Puter maneh / Balena

    Etcher misuwur amarga gampang digunakake, sanajan kompatibilitas karo macem-macem sistem. Kanthi mung sawetara klik, sampeyan bisa nggawe flash drive dadi media sing bisa bootable, yaiku kanggo distribusi Windows, macOS, utawa Linux. Iki minangka pilihan sing apik kanggo wong sing ora duwe pengalaman ing lapangan.

    • Etcher (gratis, nanging uga duwe versi mbayar): Windows | macOS | Linux

    6. WinSetupFromUSB

    Puter maneh / Softpedia

    WinSetupFromUSB ngidini sampeyan nggawe flash drive multiboot kanthi versi Windows apa wae, saka XP nganti Windows 10. Sanajan jeneng kasebut fokus ing sistem Microsoft, program iki uga kompatibel karo sawetara jinis Linux.

    Kajaba iku, nawakake pilihan kanggo nggawe cadangan piranti lunak, kayata antivirus, lan disk pemulihan saka macem-macem pabrikan. Sanajan wis akeh fungsi, iku pancen cocog kanggo antarmuka sing intuisi lan gampang digunakake.

    • WinSetupFromUSB (gratis): Windows | Linux

    Apa sing diarani bootable flash drive?

    Sadurunge, umume nggunakake CD, DVD-ROM, lan uga disk floppy minangka media bootable. Amarga akeh komputer saiki sing ora ndhukung media kasebut maneh, flash drive USB lan kertu SD wis entuk papan kanthi pengganti.

    Kejabi luwih portebel, pendrive uga luwih cepet. Kanthi nggawe bootable, sampeyan bisa nggunakake minangka installer OS eksternal. Program instalasi ing disk disk duwe kontrol lengkap PC lan bisa nimpa sistem sing wis ana utawa nginstal sing anyar saka awal.

    Piranti kasebut uga bisa digunakake minangka disk pemulihan, sing bisa ngatasi kegagalan sistem. Ing kasus iki, versi sistem sing sithik banget digunakake, nanging kanthi drive lan sumber daya sing cukup kanggo ngatasi masalah utawa paling ora bisa nggawe cadangan data penting.

    SeoGranada nyaranake:

    • Program paling apik kanggo ngobong CD, DVD lan Blu-Ray
    • Cara ndownload lan nginstal Google Chrome kanthi offline
    • Antivirus paling apik gratis kanggo PC

    Ninggalake balesan

    Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

    Munggah

    Yen sampeyan terus nggunakake situs iki, sampeyan nggunakake cookie. Informasi liyane